10.9 C
Drama
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚ. Μπλούχος: Τέσσερις προτάσεις έργων των οποίων τη χρηματοδότηση εξήγγειλε ο κ....

Κ. Μπλούχος: Τέσσερις προτάσεις έργων των οποίων τη χρηματοδότηση εξήγγειλε ο κ. Πέτσας

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου επισκέφθηκε τη Δράμα ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας

Δελτίο τύπου:

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε επίσημα τη χρηματοδότηση 4 προτάσεων έργων από τους Δήμους του νομού μας. Έργων τα οποία θα συμβάλλουν στο να αλλάξει η εικόνα της περιοχής μας, να βελτιωθεί η καθημερινότητά μας και να ενισχυθεί ο αναπτυξιακός και κοινωνικός χαρακτήρας της Αυτοδιοίκησης.

Οι τέσσερις προτάσεις έργων των οποίων τη χρηματοδότηση εξήγγειλε ο κ. Πέτσας αφορούν:

• Έργο Αστικής Αναζωογόνησης του Δήμου Δράμας, ύψους 10.374.361,99 ευρώ:

i) χρηματοδότηση της ανακατασκευής κερκίδων και αίθουσας προθέρμανσης στο παλιό Εθνικό, νυν Δημοτικό Στάδιο Δράμας, (καθαίρεση υφιστάμενων στατικώς επικίνδυνων κερκίδων – κατασκευή νέων και ταυτόχρονα κατασκευή νέας αίθουσας προθέρμανσης βάσει ισχυουσών προδιαγραφών).

ii) Διαμόρφωση της περιμετρικής οδού Κορυλόβου δια εκσυγχρονισμού της οδού με δημιουργία πεζόδρομου, περιπατητικών διαδρόμων, ποδηλατοδρόμου, διαδρόμου τζόκιγκ, καθιστικών χώρων και χώρων ελεύθερης στάθμευσης.

• Έργο στο Δήμο Δράμας για την υλοποίηση του έργου διαχείρισης απορριμμάτων, ύψους 958.387 ευρώ.

• Έργο στο Δήμο Δοξάτου ύψους 4,9 εκατ. ευρώ, για την κατεδάφιση του παλαιού σχολικού συγκροτήματος και την ανέγερση νέου, που θα στεγάσει τους μαθητές του Γυμνασίου–Λυκείου Καλαμπακίου, ένα έργο εμβληματικό για τη δημοτική αρχή και τους κατοίκους.

• Έργο στο Δήμο Δοξάτου ύψους 279.000 ευρώ, για την ανάδειξη των «Βημάτων του Αποστόλου Παύλου, στον χώρο και στον χρόνο».

Πρόκειται για έργο, που έρχεται να προστεθεί στο έργο για τη βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου Δοξάτου – ύψους 6,1 εκατ. Ευρώ.

• Χρηματοδότηση μελέτης εγγειοβελτιωτικών έργων σε Σιταγρούς και Αργυρούπολη του Δήμου Προσοτσάνης αναφορικά με γεωτρήσεις, σχεδιασμό αρδευτικών δικτύων, αγωγών προσαγωγής, αντλιοστασίου και δεξαμενής, καθώς και μελέτη για τη βελτίωση υφιστάμενων υποδομών συνολικού ύψους 620.000€.

Ο κ. Πέτσας συνοδευόμενος από τον βουλευτή Δράμας κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο και ομάδα συνεργατών του, επισκέφθηκαν το κτήριο της Αντιπεριφέρειας, όπου συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, τον Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη, τον Δήμαρχο Παρανεστίου, κ. Αναστάσιο Καγιάογλου, τον Δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου, κ. Γιάννη Κυριακίδη και άλλους εκπροσώπους φορέων.

Συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής μας με τη χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων του Υπουργείου Εσωτερικών (με αιχμή το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»).

Συζητήθηκαν, επίσης, οι δυνατότητες για συνέργειες με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι θεσμικές παρεμβάσεις που έχουν αναληφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών για την επαναφορά της κυβερνησιμότητας στην Αυτοδιοίκηση, η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων και τα αιτήματα των Δήμων για την ενίσχυσή τους με προσωπικό.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά απόν τον κ. Πέτσα στην αναμόρφωση των ΚΑΠ που προβλέπεται για το 2022, με στόχο να αρχίσει, σταδιακά, να αναστρέφεται η πορεία συρρίκνωσης των τελευταίων ετών, αλλά και στο φιλόδοξο σχέδιο για την αναβάθμιση των χερσαίων συνοριακών σταθμών.

Ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης -υπό τον Δήμαρχο Δράμας, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο- όπου συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, μέσα από τις προτάσεις που έχει υποβάλει προς χρηματοδότηση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών ήταν ο Δήμος Δοξάτου, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο, κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών του νέου Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμπακίου, αλλά και τα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αργά το απόγευμα, ο κ. Πέτσας με τη συνοδεία του πήραν το δρόμο της επιστροφής, μετά από μια ιδιαίτερα καρποφόρα σειρά συναντήσεων και ελπιδοφόρα σειρά εξαγγελιών.

Στο πέρας των συναντήσεων, ο βουλευτής Δράμας κ. Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος, εμφανώς ικανοποιημένος δήλωσε:

«Ήταν μια πολύ ωραία μέρα σήμερα. Ο αν. Υπουργός Εσωτερικών, μας τίμησε ιδιαιτέρως και έδωσε το στίγμα για όλα όσα θα πρέπει να λάβουν υπόψη οι θεσμικοί φορείς, δείχνοντας συνάμα το φωτεινό πρόσωπο και την διάθεση αγκαλιάσματος του τόπου μας. Χρηματοδοτούνται πολλά ωραία, χρήσιμα, ωφέλιμα έργα ανάπτυξης, σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Ως ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής, διαδηλώνω τη χαρά μου και την άποψή μου, εμπράκτως, για το ρόλο που κλήθηκα να επιτελέσω στον τόπο μας από την ημέρα της εκλογής μου.

Ο βουλευτής, κάθε βουλευτής, υπάρχει, όχι για μικροπολιτικές ή παλαιοκομματισμούς. Ο βουλευτής καλείται να ακούει την τοπική κοινωνία σε θεσμικό επίπεδο επί παντός. Καλείται να συνεργαστεί με όλους τους εκπροσώπους της λαϊκής ετυμηγορίας και να πρεσβεύσει κάθε δίκαιο αίτημά τους στην κυβέρνηση.

Να χτυπήσει είτε μόνος, είτε από κοινού με άλλους φορείς, τις πόρτες των υπουργείων!

Ο κ. Πέτσας, ως αν. Υπουργός Εσωτερικών, μας άκουσε πολλές φορές, όταν σ’ εμένα, μαζί με τους φορείς της Δράμας, άνοιξε την πόρτα του γραφείου του. Οι μελέτες είναι των δημοτικών και περιφερειακών μας φορέων. Ο βηματισμός υλοποίησής τους ενθαρρύνεται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η τελική υλοποίηση εναπόκειται στους Δήμους και την Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση με τα Εργαλεία που μας εξασφαλίζει η Κυβέρνηση αυτή.

Και η χαρά για το αποτέλεσμα κάθε καλού επιτηδεύματος είναι όλων μας. Όχι μόνο των βουλευτών ή των τοπικών αρχόντων.

Κάθε έργο που εξαγγέλλεται, πολλώ δε μάλλον, που ολοκληρώνεται, είναι έργο του τόπου μας. Ευχαριστώ τον κ. Πέτσα. Με λογισμό και μ’ όνειρο!

Αειθαλής και ακάματος, μας έδωσε χαρά και καθοδήγηση».

Γραφείο Βουλευτή Ν. Δράμας
Νέα Δημοκρατία
Κωνσταντίνου Δ. Μπλούχου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

17 − ένα =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας