35.9 C
Drama
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚατερίνα Μποδούρογλου: «Να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Π.Ε. Δράμας»

Κατερίνα Μποδούρογλου: «Να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Π.Ε. Δράμας»

Την ανάγκη αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Π.Ε. Δράμας, προκειμένου αυτή να αναπτυχθεί τουριστικά και να προσελκύσει επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου υπογράμμισε η Κατερίνα Μποδούρογλου, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Δράμας της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης» του κ. Χρήστου Μέτιου, κατά την παρέμβασή της στην διημερίδα τουρισμού που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας στο ξενοδοχείο «Hydrama».

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι η ΕΛ.ΣΤΑΤ. κατατάσσει την περιοχή στις χαμηλότερες θέσεις επισκεψιμότητας, η Κατερίνα Μποδούρογλου υποστήριξε πως «φυσικά μπορεί να αλλάξει αυτό και υπάρχουν και πολλοί τρόποι. Σημαντικό είναι να εστιάσει κανείς στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Η Δράμα έχει τον ορεινό όγκο και πολύ δραστήρια πολιτιστική ζωή. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αντίστοιχων περιπτώσεων άλλων πόλεων και δεν χρειάζεται να ανακαλύπτουμε συνέχεια την… πυρίτιδα, αλλά μπορούμε να αντιγράψουμε καλές πρακτικές».

Ανέφερε ενδεικτικά το Μπιλμπάο, το οποίο -όπως είπε- «ήταν η αντίστοιχη ‘’Δράμα’’ της Ισπανίας. Μια πόλη στο στάδιο της αποβιομηχανοποίησης, φτωχή, με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας. Και κάποια στιγμή τη δεκαετία του 1990 έγινε μια καταπληκτική σύμπραξη της βασκικής κυβέρνησης και της αντίστοιχης περιφέρειας, σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα μουσείο που έχει αυτή τη στιγμή 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο».

Η Κατερίνα Μποδούρογλου εξέφρασε την απογοήτευσή της από την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα, αναφέρθηκε σε «αποσπασματικές πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις και επιχειρήσεις που προσελκύουν επισκέπτες», ενώ τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

«Εννοείται ότι πρέπει να προχωρήσει αυτού του είδους η συνεργασία», τόνισε και έφερε, ως παράδειγμα, το χιονοδρομικό κέντρο στο Φαλακρό. «Για να κάνεις ένα σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο, χρειάζεσαι μια αρχική επένδυση των 50 ή 100 εκατομμυρίων ευρώ. Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας δημόσιος φορέας που να μπορεί να επενδύσει το ποσό αυτό για να γίνουν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις στο χιονοδρομικό; Όχι. Άρα τι πρέπει να κάνεις; Μια σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, με όρους διαφανείς, δίκαιους και ανταγωνιστικούς. Αν θέλεις να προσεγγίσεις σοβαρούς επενδυτές -και ευτυχώς υπάρχουν τέτοιοι και στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα- πρέπει να έχεις ένα ξεκάθαρο πακέτο συνεργασίας. Να λες ότι ‘’σου δίνω αυτό το πράγμα προς αξιοποίηση με αυτούς τους συγκεκριμένους όρους λειτουργίας και εμείς από εσένα χρειαζόμαστε 1,2,3 πράγματα, με μια ελάχιστη περίοδο μίσθωσης ή αξιοποίησης τα 30 χρόνια’’. Κανείς επενδυτής δεν είναι διατεθειμένος να βάλει τόσα χρήματα κάπου αν δεν έχει και μια υπόσχεση σταθερότητας», σημείωσε.

Διατύπωσε δε την άποψη ότι αυτή τη στιγμή τα περισσότερα κονδύλια θα πρέπει να διατεθούν για την ανακατασκευή πεζοδρομίων και την ενίσχυση του φωτισμού στο ιστορικό κέντρο της Δράμας, με ταυτόχρονη σύνδεση των αξιοθεάτων της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 − 12 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας