12.6 C
Drama
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΚυριάκος Χαρακίδης

Κυριάκος Χαρακίδης

Ποιος είναι τελικά ο Κυριάκος;

Επιχειρηματίας / Υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας

Ο δρόμος προς την κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου οδεύει προς το τέλος του και οι υποψήφιες παρατάξεις εντείνουν τους καθημερινούς ρυθμούς των επαφών τους με τους συνδημότες τους, για να καταφέρουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Αυτή η εμπιστοσύνη θα μεταφραστεί σε ψήφο στην κάλπη, το αποτέλεσμα της οποίας, θα είναι το ξεκίνημα μιας νέας δημιουργικής, όπως όλοι ευχόμαστε, πενταετίας για το Δήμο της Δράμας.
Ο Κυριάκος Χαρακίδης, επικεφαλής της παράταξης «Πόλη+Ζωή», περιγράφει πως είναι η δική του Ζωή στην Πόλη που επέλεξε να δημιουργήσει την οικογένεια του, να εργαστεί και να προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Προσπαθεί μέσα από τη νέα διεκδίκηση της διοίκησης του Δήμου Δράμας, να εφαρμόζει τις αρχές και τις συμβουλές που δέχθηκε από μικρή ηλικία και τον συνοδεύουν μέχρι και σήμερα, ενώ δηλώνει ευγνώμων για την πολύ καλή συνεργασία που έχει με όλους τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου της παράταξης.

– κ. Χαρακίδη, σας γνωρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την επαγγελματική σας δραστηριότητα και τους θεσμικούς ρόλους που έχετε αναλάβει μέσα από την ενασχόληση σας με την πολιτική. Θα είχε ενδιαφέρον για τους αναγνώστες μας να γνωρίσουμε καλύτερα κι άλλες πτυχές της ζωής σας, μια εικόνα των παιδικών και εφηβικών σας χρόνων. Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν ποιες αναμνήσεις σας σημάδεψαν;
– Είναι γνωστή η διαδρομή μου όλα αυτά τα χρόνια της επαγγελματικής και πολιτικής μου σταδιοδρομίας, ειδικά από το 1992 που ξεκίνησα μαζί με μια ομάδα στενών φίλων και συνεργατών να αναμορφώσουμε την εικόνα και την καλύτερη λειτουργία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δράμας. Γεννήθηκα στη Δράμα, τελείωσα το Δημοτικό Σχολείο στον Καλαμώνα και το Λύκειο στο Καλαμπάκι. Ακολούθησαν σπουδές Οικονομικών στο Μόναχο και το ανήσυχο πνεύμα μου με οδήγησε στην απόκτηση ενός μεταπτυχιακού πριν από 20 χρόνια στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

«Η απώλεια του πατέρα μου στα 15 μου χρόνια και του αδελφού στα 25 μου χρόνια ήταν δύο πολύ δυνατά χτυπήματα που με ενηλικίωσαν θα έλεγα απότομα»

Από το 1987 ζω και εργάζομαι στην πόλη της Δράμας, όπου και δημιούργησα την οικογένεια μου. Όλες μου οι αναμνήσεις κουβαλούν την σοφία των χρόνων που μου έδωσε τα πιο σημαντικά μαθήματα. Από το Δημοτικό μέχρι σήμερα έχω φιλίες που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο και νιώθω τυχερός που τις απέκτησα. Βέβαια η απώλεια του πατέρα μου στα 15 μου χρόνια και του αδελφού στα 25 μου χρόνια ήταν δύο πολύ δυνατά χτυπήματα που με ενηλικίωσαν θα έλεγα απότομα. Γρήγορα όμως πάτησα γερά στα πόδια μου και έκτοτε έχω μάθει πως όσες φορές κι αν πέσεις άλλες τόσες θα σηκωθείς και η ζωή θα συνεχιστεί, γιατί είναι μονόδρομος να συνεχιστεί και να σου δώσει πολλές ευκαιρίες. Στο χέρι μας είναι να τις αξιοποιήσουμε σωστά.

– Ανατρέχοντας πίσω στο χρόνο, βρήκατε να υπάρχει κάποιο βίωμα που σας ακολουθεί μέχρι σήμερα; Κάτι που να αποτελεί για εσάς αρχή, τη βάση για την ανάληψη μιας απόφασης και την εξέλιξη σας μέσα από αυτή;
– Οι αρχές και οι συμβουλές που δέχθηκα, πρώτα από την οικογένεια και μετά από το σχολείο μου, είναι οι βάσεις μου, είναι αυτές που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα μου και θωράκισαν με τα χρόνια την προσωπικότητα μου. Οι γονείς μου ήταν δίπλα μου και στήριζαν την κάθε προσπάθεια μου, από τα πρώτα μου βήματα. Το σχολείο ήταν η αφετηρία για να ξεκινήσω να θέτω στόχους, μικρούς στην αρχή, μεγαλύτερους και δυσκολότερους στην πορεία. Όλα τα εφόδια που απέκτησα σε μικρή ηλικία, μου έδωσαν ουσιαστική βοήθεια στην ενήλικη ζωή μου και έκαναν την μετάβαση από τα ανέμελα χρόνια της παιδικής ηλικίας στον κόσμο των ενηλίκων πιο εύκολη, γιατί μου έδωσαν αυτοπεποίθηση και σιγουριά στα βήματα μου.

«Η Φράση της μητέρας μου: “η προσπάθεια πάντα επιβραβεύεται!” με ακολουθεί μέχρι σήμερα και είναι το κίνητρο στο ξεκίνημα κάθε νέας προσπάθεια»

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω θα σας πω, ότι μια φράση της μητέρας μου με ακολουθεί μέχρι σήμερα και είναι το κίνητρο στο ξεκίνημα κάθε νέας προσπάθειας μου, δίνοντας μου δύναμη να προχωρήσω: η προσπάθεια πάντα επιβραβεύεται! Αυτή η φράση, αυτή η συμβουλή της μάνας στο παιδί για να διαβάσει, να είναι συνεπής και να μην τα παρατάει, να ανοίγει νέους δρόμους μπροστά του και να περπατάει με θάρρος στη ζωή, έχει σημαδέψει την πορεία μου. Αυτή η συμβουλή δικαίωσε την επαγγελματική και πολιτική μου σταδιοδρομία και νιώθω ευγνώμων που την ακολούθησα και την ακολουθώ. Είναι η ίδια συμβουλή που δίνω στα παιδιά μου και θα δώσω και στα εγγόνια μου, για να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες που θα δίνουν καθημερινά τις μάχες τους για να γίνονται καλύτεροι.

«Τα έξι συνολικά εγγόνια μου, καθώς έχω και πέντε από τα δύο ανίψια μου, τα παιδιά του αδελφού μου τα οποία μεγάλωσα όταν έφυγε ο αδελφός μου από τη ζωή σε μικρή ηλικία και τα αγαπάω σαν δικά μου παιδιά, είναι ο κόσμος μου όλος»

Βέβαια οφείλω να σας ομολογήσω πως όσον αφορά τη συμμετοχή μου στα κοινά και κυρίως την ενασχόληση μου με την πολιτική, η μητέρα μου θέλησε να με αποτρέψει για να προφυλάξει. Ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να μου λέει πως δεν είναι δική μου δουλειά, προσπαθώντας να προστατέψει το παιδί της από την ανθρωποφαγία που πολλές φορές επικρατεί στην πολιτική σκήνη. Η μέχρι σήμερα όμως πορεία μου και οι προσωπικές μου επιλογές στον επαγγελματικό και πολιτικό χώρο μου έχουν αποδείξει, πως όχι μόνο είναι δουλειά μου, αλλά υποχρέωση και καθήκον μου απέναντι στον τόπο μου και τους συνδημότες μου.

– Έχετε δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια, με τους νεότερους υποστηρικτές σας, τα εγγόνια σας, να έχουν ομορφύνει την καθημερινότητα σας. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η οικογένεια σας στη ζωή σας και πόσο υποστηρικτική ήταν και είναι στην απόφαση σας να ασχοληθείτε με τα κοινά;
– Πιστεύω πως δεν θα πρωτοτυπήσω με την απάντηση που θα σας δώσω, γιατί νομίζω είναι η ίδια απάντηση που θα σας δώσει κάθε ευτυχισμένος και ολοκληρωμένος προσωπικά και επαγγελματικά άνθρωπος. Η οικογένεια μου παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στη ζωή μου, είναι αφετηρία όλων όσων έχω πετύχει τα τελευταία χρόνια και όσων ακόμα περισσότερων θέλω να πετύχω τα επόμενα. Στοχεύοντας σ’ ένα καλύτερο μέλλον, πάντα στο κάδρο της επόμενης μέρας βλέπεις τα πρόσωπα των αγαπημένων σου. Δεν πορεύεσαι ανεξάρτητα από την οικογένεια σου, είναι ο πυρήνας σου, το περιβάλλον που διαμορφώνει και συνδιαμορφώνει πολλές φορές μαζί σου κάποιες από τις αποφάσεις σου, κάποιες από τις επιλογές σου.

Ήταν υποστηρικτική από την πρώτη στιγμή που επέλεξα να ασχοληθώ πιο δυναμικά με τα κοινά, όταν ανέλαβα πρώτη φορά πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου το 2001 και συνέχισα ως πρόεδρος μέχρι το 2011, διευκόλυναν με την θετική τους στάση το νέο θεσμικό ρόλο που ανέλαβα. Γνωρίζοντας το ανήσυχο πνεύμα μου και τη διάθεση μου για προσφορά, στήριξαν και ενίσχυσαν την απόφαση μου να κατέβω στον στίβο της πολιτικής και να δώσω ακόμα μεγαλύτερες μάχες για τον τόπο μας. Αυτή η οικογένεια στηρίζει με όλη της τη δύναμη και αυτή την προσπάθεια και νομίζω ότι έχω μπει στη νέα αυτή μάχη με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και όρεξη για δουλειά.

Δεν σας κρύβω ότι τα εγγόνια μου, έδωσαν νέα πνοή στις ζωές όλων, ανανεωθήκαμε όχι μόνο ως γονείς, αλλά και ως ενεργοί πολίτες. Εγώ προσωπικά απέκτησα ένα ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο να θέλω να αλλάξω τον τόπο μας και να τον κάνω καλύτερο. Τα παιδιά πάντα αποτελούν κίνητρο για να γινόμαστε καλύτεροι οι μεγάλοι, μας επαναφέρουν στο νόημα της ζωής και με κάποιο ανεξήγητο τρόπο επηρεάζουν, θετικά πάντα, τους νέους σου στόχους.

Τα έξι συνολικά εγγόνια μου, καθώς έχω και πέντε από τα δύο ανίψια μου, τα παιδιά του αδελφού μου τα οποία μεγάλωσα όταν έφυγε ο αδελφός μου από τη ζωή σε μικρή ηλικία και τα αγαπάω σαν δικά μου παιδιά, είναι ο κόσμος μου όλος. Ο συνονόματος εγγονός μου δεν σας κρύβω πως, μόλις τεσσάρων ετών έχει ήδη εκδηλώσει την πρόθεση του να ασχοληθεί με τα κοινά και να είναι δήμαρχος μετά από εμένα αναλαμβάνοντας καθήκοντα από τώρα στο εκλογικό μου κέντρο. Όπως καταλαβαίνεται έχω μεταδώσει το μικρόβιο της πολιτικής και έχουμε έναν μικρό εκκολαπτόμενο πολιτικό που κατά πως φαίνεται θα ξεπεράσει τον παππού του.

«Η μέχρι σήμερα όμως πορεία μου και οι προσωπικές μου επιλογές στον επαγγελματικό και πολιτικό χώρο μου έχουν αποδείξει, πως όχι μόνο είναι δουλειά μου, αλλά υποχρέωση και καθήκον μου απέναντι στον τόπο μου και τους συνδημότες μου»

– Η πολυετής εμπειρία σας στο ελεύθερο επάγγελμα, πιστεύετε ότι διευκόλυνε την πολιτική σας σταδιοδρομία και τις αποφάσεις που κληθήκατε να πάρετε μέσα σ’ αυτή;
– Αναμφισβήτητα η επαγγελματική μου σταδιοδρομία μου έδωσε τα πολυτιμότερα εφόδια για να συμμετέχω στα κοινά και η εμπειρία που απέκτησα ήταν οδηγός για τις επιλογές στην πολιτική μου ζωή, στην τοπική αυτοδιοίκηση που αγαπώ, τιμώ και σέβομαι όλα τα χρόνια της ενασχόλησης μου, αλλά και στο μεγαλύτερο σκαλοπάτι των εθνικών εκλογών, που είχα την χαρά και την τιμή να διαβώ.

Το ελεύθερο επάγγελμα είναι ένας δύσκολος καθημερινός στίβος που σε εκπαιδεύει σε συνθήκες πρωταθλητισμού, γιατί έτσι μπορείς μόνο να επιβιώσεις. Οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε όλοι στο ελεύθερο επάγγελμα, πολύ μεγαλύτερες και πολύ πιο προκλητικές τα τελευταία χρόνια, διαμορφώνουν χαρακτήρες ανθεκτικούς και είναι μονόδρομος να γίνεις δυνατός, αν θέλεις όχι μόνο να υπάρξεις στο χώρο, αλλά και να εξελιχθείς με καλύτερες και πιο δημιουργικές προοπτικές.

Ο κόσμος γνωρίζει την πορεία μου, ξέρει ποιος είμαι και ξέρει πόσο έχω εργαστεί όλα αυτά τα χρόνια, ξέρει τους κοινούς μας αγώνες και ξέρει πως μάχομαι για να διεκδικώ για όλους. Από το 1992 μέχρι και το 2006 μαζί με μια ομάδα συνεργατών, μπήκαμε με όρεξη και αγάπη στις συμμετοχικές διαδικασίες, δουλέψαμε σκληρά για να καταφέρουμε να οργανώσουμε και να λειτουργήσουμε άψογα το Εμπορικό Επιμελητήριο Δράμας και ο αγώνας μας δικαιώθηκε. Καταφέραμε με πολύ δουλειά να κάνουμε το Επιμελητήριο το κορυφαίο Επιμελητήριο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Ως πέντε φορές εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Διασυνοριακών Περιοχών, απέκτησα εμπειρία, γνώση και πολύτιμες γνωριμίες που μπόρεσα να αξιοποιήσω και κατά τη διάρκεια της τετραετούς μου θητείας ως δήμαρχος. Συνεχίζω να αξιοποιώ κάθε καινούργιο εφόδιο που αποκτώ για το καλό του τόπου μας, από κάθε θέση που αναλαμβάνω και αυτή είναι μια ιερή δέσμευση για εμένα. Ακόμα και η σύντομη επτάμηνη θητεία μου στα βουλευτικά έδρανα μου έδωσε σημαντικά μαθήματα και ισχυροποίησε περισσότερο τον σεβασμό μου στο αξίωμα του δημάρχου. Η σχέση που έχω αναπτύξει με τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια μου δίνει δύναμη και με κάνει αισιόδοξο για το εκλογικό αποτέλεσμα.

– Διεκδικείτε, ως επικεφαλής της παράταξης «Πόλη+Ζωή», για 5η φορά την διοίκηση του Δήμου. Νιώθετε μεγαλύτερο το βάρος της ευθύνης αυτή τη φορά;
– Μεγαλύτερο όχι, εξίσου μεγάλο όπως κάθε φορά, ναι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Η ένταξη μας στην πολιτική ζωή του τόπου έχει και πρέπει να έχει ένα μόνο στόχο, το εμείς, και αυτό από μόνο του είναι μια τεράστια ευθύνη και βαραίνει τους ώμους ενός πολιτικού. Όχι όμως για να τον κρατήσει δέσμιο πίσω, αλλά για να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις που στοχεύουν στο κοινό καλό, στο σύνολο και κάποιες φορές να αναλαμβάνει και το πολιτικό κόστος μιας απόφασης που δεν είναι αρεστή για το σήμερα, αλλά είναι επιβεβλημένη για το καλύτερο αύριο.

«Το ελεύθερο επάγγελμα είναι ένας δύσκολος καθημερινός στίβος που σε εκπαιδεύει σε συνθήκες πρωταθλητισμού, γιατί έτσι μπορείς μόνο να επιβιώσεις»

Είμαι ένας άνθρωπος που επιλέγω να ακούω και να συνομιλώ με κάθε συμπολίτη μου, δίνω την ευκαιρία σε όλους να καταθέσουν τις δημιουργικές τους απόψεις και σαν ομάδα να λειτουργήσουμε για το κοινό μας συμφέρον. Από το 2006 που διεκδίκησα για πρώτη φορά την θεσμικό ρόλο του δημάρχου Δράμας, έχω επιλέξει να είμαι δίπλα σε κάθε συμπολίτη μου και σηκώνω το τηλέφωνο μου, το οποίο είναι το ίδιο τα τελευταία χρόνια, σε όποιον θέλει να μου μιλήσει, δεν κρύβομαι και δεν μεταθέτω καμία επικοινωνία και επαφή με κανέναν.

Θα ήταν παράλειψη μου να μην τονίσω πως, το όποιο βάρος συνεπάγεται του να ηγείσαι μια ομάδα, μειώνεται από την ίδια την ομάδα, τους συνεργάτες σου, τους ανθρώπους που έχεις επιλέξει να συμπορευτείς μέσα στην πολιτική σου διαδρομή. Εγώ λοιπόν ανήκω σε μια παράταξη, σε μια ομάδα, όπου κάθε μέλος της είναι δυναμικό, ισότιμο και παραγωγικό και αναλαμβάνει χωρίς δισταγμό μέρος του φορτίου που ακολουθεί τον αρχηγό της παράταξης. Μόνο ευλογημένος μπορώ να νιώθω για τους συνεργάτες που έχω. Νιώθω ασφάλεια κι αυτό μπορώ εύκολα να το μεταφέρω και στους συμπολίτες μας. Νομίζω όλοι το μεταφέρουμε και αυτό μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία.

– Έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε και να κρατήσετε όλα αυτά τα χρόνια μια συμπαγή, μια πολύ δεμένη ομάδα συνεργατών. Στοχευμένη επιλογή συνεργατών ή στοχευμένη επιλογή στρατηγικών;
– Γιατί όχι πάντρεμα και των δυο; Επιλέγεις καλούς συνεργάτες, ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί στη ζωή και γνωρίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς και διαμορφώνεις στρατηγικές που διευκολύνουν την αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία όλων στους κόλπους της παράταξης, αλλά και έξω από αυτούς, αγκαλιάζεις τον τόπο σου και όλοι μαζί δίνεται τις μάχες.

«Μόνο ευλογημένος μπορώ να νιώθω για τους συνεργάτες που έχω. Νιώθω ασφάλεια κι αυτό μπορώ εύκολα να το μεταφέρω και στους συμπολίτες μας»

Όλα αυτά τα χρόνια στην παράταξη «Πόλη και Ζωή» έχουμε έναν στόχο κοινό, δεν έχουμε αποπροσανατολιστεί καθόλου και θα σας έλεγα με απόλυτη ειλικρίνεια πως ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης, τον οποίο τιμούμε, γιατί έτσι τιμούμε την ίδια την κοινωνία μας, μας έδεσε περισσότερο σαν ομάδα, δημιούργησε πιο συνεκτικούς δεσμούς μεταξύ μας, αλλά και με τον κόσμο. Όλη η παράταξη ήταν και είναι δίπλα στον κόσμο, ακούει και καταγράφει τα προβλήματα και τις αγωνίες τους, που είναι και δικές μας, περπατάει στην πόλη, επισκέπτεται κάθε σημείο του Δήμου μας και συνομιλεί με κάθε συνδημότη. Κάτι που, επιτρέψτε μου να πω, η παρούσα δημοτική αρχή δεν επιδιώκει, έχει κρυφτεί για να μην αντιμετωπίσει τις συνέπειες της ανυπαρξίας της, επιλέγει αλαζονικά να κρύβεται πίσω από την κουρτίνα της διοικητικής της ανικανότητας, που οδήγησε τον Δήμο Δράμας σε μια εικόνα παρακμιακή, που δεν τιμά τον τόπο και τους κατοίκους του.

– Τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει στο Δήμο Δράμας; Μπορεί η δική σας παράταξη να το καταφέρει; γιατί ο κόσμος να επιλέξει δήμαρχο τον Κυριάκο Χαρακίδη;
– Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Αυτή η αρχή λοιπόν για εμάς είναι, η απομάκρυνση της πιο αποτυχημένης δημοτικής αρχής από το τιμόνι της διοίκησης του Δήμου. Ήταν δυο θητείες, όπως αποδείχθηκε, αποτυχημένου πειραματικού σχεδιασμού, χωρίς ξεκάθαρη στόχευση και χωρίς όραμα για τον Δήμο Δράμας. Οι συμπολίτες μας δεν θα πέσουν πάλι στην παγίδα των υποσχετικών, με τις οποίες έχει επιλέξει να πολιτεύεται και να πορεύεται ο νυν δήμαρχος, δεν θα δώσουν άλλη ευκαιρία στην πολιτική αφωνία, στην εικόνα διάλυσης που δεν έχει σταματημό. Δεν έχουμε ως κοινωνία την πολυτέλεια να δοκιμάσουμε εκ’ νέου το αβέβαιο. Δύο τετραετίες διοικητικής απραξίας και ανικανότητας κόστισαν στον Δήμο Δράμας πολύ ακριβά και είμαι βέβαιος πως οι συνδημότες μου θα επιλέξουν με βάση την ικανότητα, τη σοβαρότητα και όχι τα χαμόγελα και τις στημένες φωτογραφικές πόζες.

«Είμαι βέβαιος πως οι συνδημότες μου θα επιλέξουν με βάση την ικανότητα, τη σοβαρότητα και όχι τα χαμόγελα και τις στημένες φωτογραφικές πόζες»

Η δική μας παράταξη, μέσα από την τετραετία που αναλάβαμε ως δημοτική αρχή, άφησε παρακαταθήκη στον νυν δήμαρχο έργο, βελτίωσε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και έθεσε γερά θεμέλια για την υλοποίηση και ολοκλήρωση νέων έργων από την παράταξη του, που δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει μετά από σχεδόν δέκα χρόνια, λόγω της διοικητικής του ανυπαρξίας. Έργα που είναι αποτέλεσμα του δικού μας στοχευμένου σχεδιασμού, της άριστης οργάνωσης και του οράματος που είχαμε για το Δήμο. Έχουμε πολύ ψηλά στην πολιτική μας ατζέντα, όπως όλα αυτά τα χρόνια, τον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και έχουμε προτάσεις που θα δώσουν ανακούφιση, ελπίδα και μια νέα προοπτική σε ζευγάρια στο ξεκίνημα της ζωής τους, σε ευπαθείς ομάδες, σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Γνωρίζουμε τις ανάγκες του κόσμου και επιλέγουμε λύσεις εφικτές και όχι ανούσιες υποσχέσεις.

Ο κόσμος βλέπει πόσο έχει αλλάξει προς το χειρότερο η καθημερινότητα του και μπορεί, ευτυχώς, να συγκρίνει τετραετίες που παρήγαγαν έργο και τετραετίες που παρήγαγαν αδιέξοδα. Η ψήφος στις δημοτικές εκλογές είναι ψήφος επιλογής όχι ενός μόνο προσώπου, αλλά πολλών, είναι εμπιστοσύνη σε ένα σύνολο ανθρώπων που είναι οι δικοί τους άνθρωποι και εμπιστοσύνη σε ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την καλύτερη εικόνα του Δήμου μας, την δημιουργία καλύτερων συνθηκών για το μέλλον των παιδιών μας. Η δική μας ομάδα έχει έναν συμπαγή πυρήνα που ξέρει τι θέλει και το διεκδικεί δυναμικά, συλλογικά και αυτό δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας που φέρνει και νέους, δημιουργικούς ανθρώπους που ενδυναμώνουν την ομάδα και τον αγώνα μας. Αυτούς τους ανθρώπους τους βλέπετε καθημερινά ανάμεσα σας και θα εξακολουθήσετε να τους βλέπετε και μετά τις 8 Οκτωβρίου, γιατί ευτυχώς, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Τα καλύτερα ξεκινούν και τα καλύτερα γίνονται μέσα στις καλές, παραγωγικές ομάδες, τους εργατικούς ανθρώπους, τους ανθρώπους που έχουν όραμα για τη ζωή. Μια ελληνική παροιμία λέει πως ο καλός ο γεωργός κάνει το καλό χωράφι και δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

– κ. Χαρακίδη σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι καλή συνέχεια στον αγώνα σας.
– Κι εγώ σας ευχαριστώ για την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 1 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας