32 C
Drama
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Κυριάκος Θεοδωρίδης

«Περάσαμε τα βασικά στάδια ανάπτυξης και σήμερα είμαστε σε θέση να καλύψουμε κάθε είδους ανάγκη»

Εισαγωγέας – Έμπορος Ελαστικών

«Είμαστε επίσημοι αντιπρόσωποι των εταιριών Continental, Michelin, Goodyear-Dunlop, Yokohama και Pirelli. Αποκλειστικοί εισαγωγείς για όλη την Ελλάδα των αγροτικών και χωματουργικών ελαστικών Ozka, των ελαστικών ολικής αναγόμωσης για 4χ4 οχήματα Riga Gomme, των χωματουργικών ελαστικών Tiron, των ελαστικών για φορτηγά οχήματα Aplus και Hanksugi και των αεροθαλάμων με τη δική μας εμπορική επωνυμία TheodoridisTiresSolutions».

– κ. Θεοδωρίδη, είστε αισίως η δεύτερη γενιά στην εταιρεία σας, υπάρχει ανάλογη θέληση και μεράκι για το μέλλον;
– Πράγματι είμαι η δεύτερη γενιά στην εταιρεία και είμαι σίγουρος ότι υπάρχει πολύ μεγάλη θέληση και μεράκι για το μέλλον. Είναι η δουλεία μου, το αντικείμενο των ελαστικών μου αρέσει, έχω αρκετές γνώσεις και ενημερώνομαι διαρκώς και βλέπω το μέλλον με την ανάλογη αισιοδοξία.

– Ποια είναι η δραστηριότητά της εταιρείας σας και ποιες υπηρεσίες προσφέρετε στους πελάτες σας;
– Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας μας είναι η εισαγωγή και εμπορία ελαστικών για όλους τους τύπους οχημάτων. Καλύπτουμε δηλαδή ένα μεγάλο εύρος από μικρά επιβατικά οχήματα, φορτηγά και βαρίου τύπου οχήματα, αγροτικά, χωματουργικά και βιομηχανικά ελαστικά. Ένα μεγάλο μέρος των προϊόντων μας καλύπτεται από δίκες μας εισαγωγές έχοντας συνεργασίες με πολλά εργοστάσια σε Ευρώπη και Ασία. Επιπλέον προσφέρουμε υπηρεσίες τοποθέτησης και αντικατάστασης αμορτισέρ, υπηρεσίας ευθυγράμμισης, ηλεκτρονικής ζυγοστάθμισης καθώς και επισκευή ελαστικών.

– Ποια είναι η δική σας ενασχόληση με την εταιρεία;
– Τα τελευταία χρόνια η κύρια ενασχόληση μου έχει να κάνει με τις εισαγωγές της εταιρείας. Επικεντρώνομαι λοιπόν στο να βρίσκω τους κατάλληλους προμηθευτές στο εξωτερικό, με σκοπό την διάθεση στην ελληνική αγορά ποιοτικών προϊόντων σε ανταγωνιστικό επίπεδο τιμών. Σε αυτό το πλαίσιο θέλω να τονίσω τη συνεργασία μας με το γνωστό κατασκευαστή από τη Κορέα, το εργοστάσιο Nexen, με σκοπό τη παράγωγη αεροθαλάμων με συγκεκριμένες δικές μας προδιαγραφές, προϊόν που φέρει και τη δική μας εμπορική επωνυμία.

– Αλήθεια ποιο είναι το ιστορικό της εταιρείας σας;
– Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1988 από τον πατερά μου με βασικό αντικείμενο την εμπορία και επισκευή ελαστικών. Με το πέρασμα των ετών και με τη βοήθεια και του συνεταίρου του προστέθηκαν και άλλες δραστηριότητες στις οποίες έχω ήδη αναφερθεί. Τα τελευταία χρόνια και με δική μου πρωτοβουλία εισάγουμε προϊόντα από διάφορες χώρες του εξωτερικού όπως Ιταλία, Τουρκία, Κορέα και Κίνα. Παράλληλα το 2011 ξεκίνησε και η λειτουργιά του υποκαταστήματος μας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης με βασικό σκοπό τη χονδρική πώληση ελαστικών σε όλη την Ελλάδα.

– Την περίοδο αυτή η επωνυμία «Θεοδωρίδης» πλησιάζει τα 30 χρόνια δραστηριότητας, θεωρείται ότι έχετε ωριμάσει σαν εταιρεία;
– Σίγουρα έχουμε ωριμάσει, περάσαμε τα βασικά στάδια ανάπτυξης και πλέον εισάγουμε μεγάλο μέρος των προϊόντων μας, έχουμε μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση, παρέχουμε άριστες υπηρεσίες και είμαστε σε θέση να καλύψουμε κάθε είδους ανάγκη.

«Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας είναι μια ανάσα από την πόλη της Δράμας, σε απόσταση 15 λεπτών, και αυτό εξυπηρετεί μεγάλο μέρος των πελατών μας που προέρχονται από τη Δράμα»

– Με κύρια δραστηριότητα την εμπορία ελαστικών, ποιες εταιρείες εμπορεύεστε στην επιχείρηση σας;
– Η εταιρεία είναι επίσημος αντιπρόσωπος των εταιριών: Continental, Michelin, Goodyear-Dunlop, Yokohama και Pirelli. Επιπλέον είμαστε αποκλειστικοί εισαγωγείς για όλη την Ελλάδα των αγροτικών και χωματουργικών ελαστικών Ozka, των ελαστικών ολικής αναγόμωσης για 4χ4 οχήματα Riga Gomme από την Ιταλία, των χωματουργικών ελαστικών Tiron τα οποία εισάγονται από τη Κορέα, των αεροθαλάμων με τη δική μας εμπορική επωνυμία TheodoridisTiresSolutions. Επίσης εισάγουμε από τη Κίνα τα ελαστικά για φορτηγά οχήματα Aplus και Hanksugi.

– Ελαστικά και αμορτισέρ αποτελούν ένα δίπτυχο ζωτικής σημασίας για κάθε αυτοκίνητο. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τελικά για την ασφάλειά μας;
– Είμαι σίγουρος ότι παίζουν τεράστιο ρόλο στην ασφάλεια μας καθώς αυτά εξασφαλίζουν την επαφή του αυτοκίνητου μας με το δρόμο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και κατά την αγορά τους αλλά και κατά τη συντήρηση τους και τον έλεγχο τους.

– Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε λάστιχα;
– Πιστεύω το πιο σημαντικό είναι να επιλεγούμε ελαστικά αναγνωρισμένα από γνωστούς κατασκευαστές. Επίσης καλό θα είναι να γνωρίζουμε τις απαιτήσεις του κάθε καταναλωτή αλλά και τις συνθήκες στις οποίες συνήθως κινείται.

– Ισχύει η θεώρηση ότι ένα καλό ελαστικό είναι ιδανικό για κάθε αυτοκίνητο;
– Θα έλεγα ότι ένα καλό ελαστικό ταιριάζει σε πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα αλλά ιδανικό θα χαρακτήριζα αυτό το όποιο θα το επιλέγαμε λαμβάνοντας υπόψη ένα σύνολο διαφορετικών παραμέτρων όπως κάνει και ο κατασκευαστής.

– Υπάρχουν εταιρείες κατασκευής ελαστικών που καινοτομούν και παρουσιάζουν πρωτοποριακά προϊόντα;
– Όλες οι επώνυμες και γνώστες εταιρείες όπως οι Continental kai Michelin είναι ιδιαίτερα καινοτόμες, καθώς έχουν δικά τους κέντρα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) με σκοπό την εξεύρεση νέων υλικών και τεχνολογιών για την κατασκευή πρωτοποριακών προϊόντων.

– Γιατί κατά τη γνώμη σας πρέπει να ανακυκλώνουμε τα παλαιά μας ελαστικά;
– Όλοι θα πρέπει να έχουμε ανεπτυγμένη περιαυτολογική συνείδηση. Έτσι και εμείς θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας να προστατεύουμε το περιβάλλον και να ανακυκλώνουμε τα ελαστικά. Για το λόγο αυτό η εταιρεία μας συμμετέχει στο πρόγραμμα εναλλακτικής διαχείρισης ελαστικών, όπως αυτό ορίζεται και από την εθνική μας νομοθεσία.

– Υπάρχουν ελαστικά που βοηθούν στη μείωσή της κατανάλωσης καυσίμου;
– Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές προσπαθούν να καινοτομήσουν και να κατασκευάζουν ελαστικά που θα μειώνουν την κατανάλωση καύσιμου. Επιπλέον η κατανάλωση καύσιμου είναι μια από τις τρεις παραμέτρους που υποχρεωτικά αναγράφονται επάνω στην ετικέτα κάθε ελαστικού, σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κατασκευαστές λοιπόν δίνουν την ανάλογη προσοχή σε αυτό και υπάρχουν φυσικά, ελαστικά βοηθούν στην μείωση της κατανάλωσης.

«Καταφέραμε να πετύχουμε την αποκλειστική εισαγωγή της εταιρείας Όζκα 12 χρόνια πριν για όλη την Ελλάδα και Κύπρο»

– Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, έχει επηρεάσει όλους τους κλάδους. Με ποιόν τρόπο εμφανίστηκε στο χώρο των ελαστικών;
– Ουσιαστικά ο κλάδος των ελαστικών έχει επηρεαστεί με δυο τρόπους. Ένας είναι το γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές αναζητούν και στρέφονται σε πιο οικονομικές λύσεις. Ο δεύτερος τρόπος είναι ότι πλέον οι περισσότεροι έχουμε περιορίσει τις καθημερινές μας μετακινήσεις με αποτέλεσμα να μειώνονται τα χιλιόμετρα που διανύουμε κάθε έτος και να επιμηκύνεται ο χρόνος αντικατάστασης των ελαστικών.

– Εκτός από την εμπορία ελαστικών για επιβατικά, παράλληλα αντιπροσωπεύεται για την Ελλάδα τα ελαστικά για αγροτικά και βαριά οχήματα Οzka, ποια είναι η εικόνα της συγκεκριμένης εταιρείας;
Καταφέραμε να πετύχουμε την αποκλειστική εισαγωγή της εταιρείας Όζκα 12 χρόνια πριν. Η Όζκα είναι μια εταιρεία που αναπτύσσεται και επεκτείνεται διαρκώς. Καλύπτει προς το παρόν με την ευρεία γκάμα της κάθε ανάγκη για επαγγελματική χρήση, αγροτική και βαρέως τύπου. Η εικόνα που έχουμε για την εταιρεία και για τα προϊόντα της είναι πάρα πολύ καλή καθώς έχει πολύ καλή ποιότητα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Επιπλέον τα προϊόντα της Όζκα είναι πιστοποιημένα και εξάγονται σε όλο το κόσμο. Για το λόγο αυτό το εργοστάσιο καλύπτει τα προϊόντα με πρόγραμμα πενταετούς εγγύησης.

– Η έδρα της εταιρείας σας βρίσκεται στην Ν. Μπάφρα Σερρών σημείο κομβικό, πόσο εξυπηρετεί τους πελάτες σας;
– Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας είναι μια ανάσα από τη πόλη της Δράμας σε απόσταση 15 λεπτών και αυτό εξυπηρετεί μεγάλο μέρος των πελατών μας που προέρχονται από τη Δράμα. Παράλληλα είμαστε σε θέση να εξυπηρετούμε το σύνολο των χωρίων που βρίσκονται στον οδικό άξονα Δράμας- Αμφιπόλης. Επιπλέον έχουμε τη δυνατότητα να απευθυνόμαστε σε μεγάλο μέρος αγροτών της περιοχής και της Δράμας αλλά και των Σερρών.

«Καλύπτουμε κάθε εύρος, από μικρά επιβατικά οχήματα, φορτηγά και βαρίου τύπου οχήματα, αγροτικά, χωματουργικά και βιομηχανικά ελαστικά»

– Τελευταία δραστηριοποιήστε και στο νομό Θεσσαλονίκης με υποκατάστημα στο καλοχώρι…
– Πράγματι, το 2011 δημιουργήθηκε το υποκατάστημα της εταιρείας στο καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Εκεί έχουμε αναπτύξει τις δραστηριότητες της χονδρικής πώλησης της εταιρείας και της διανομής των προϊόντων μας σε ένα μεγάλο δίκτυο μεταπωλητών σε όλη την Ελλάδα.

– Αλήθεια ποσό ευχαριστημένους πελάτες έχει η εταιρία Θεοδωρίδης;
– Για την εταιρεία μας είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ευχαριστημένους πελάτες και αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε μέσα από τις ανταγωνιστικές τιμές, την μεγάλη γκάμα προϊόντων που καλύπτουν κάθε απαίτηση αλλά και τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας, που είναι ολοκληρωμένες από κάθε άποψη. Μας αρέσει να αναπτύσσουμε προσωπική σχέση με τους πελάτες μας, να ακούμε τις ανάγκες τους και να τους προτείνουμε την κατάλληλη λύση. Αυτή η προσέγγιση υπάρχει από την ίδρυση της εταιρείας μέχρι και σήμερα.

– Τελικά τι είναι αυτό που ξεχωρίζει στην εταιρία σας και τι σας διαφοροποιεί από των ανταγωνισμό;
– Είναι πολύ σημαντικό ότι ενημερωνόμαστε διαρκώς για τις εξελίξεις του κλάδου και αυτό σε συνδυασμό με τη μεγάλη εμπειρία μας, μας επιτρέπει να προτείνουμε εξειδικευμένες και ολοκλήρωνες λύσεις για όλους τους πελάτες μας. Επίσης οι απευθείας εισαγωγές μας δίνουν τη δυνατότητα να παρέχουμε τα προϊόντα μας σε ανταγωνιστικές τιμές.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας