9.3 C
Drama
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΛ. Καλλινικίδης: Έντονη διαμαρτυρία προς τον προϊστάμενο οικονομικών Δ. Δράμας

Λ. Καλλινικίδης: Έντονη διαμαρτυρία προς τον προϊστάμενο οικονομικών Δ. Δράμας

Δελτίο τύπου:

Ελευθέριος Καλλινικίδης, δημοτικός σύμβουλος Επικεφαλής Παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια»

Αξιότιμε κ. Προϊστάμενε,
Προφανώς θα έχετε ακούσει ή μάθει, πως χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο που αφορούσε τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2021, αναφέρθηκα σε εσάς, διότι με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα πως δεν δώσατε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών, όλα τα στοιχεία που θα έπρεπε για τα δεκάδες απλήρωτα τιμολόγια παρελθόντων ετών και ειδικώς για το έτος 2021.

Έτσι λοιπόν, σήμερα, ζητώ από εσάς άμεσα να με ενημερώσετε για τα εξής παρακάτω σοβαρότατα θέματα:

1) Επειδή κ. Προϊστάμενε, υπάρχουν δεκάδες τιμολόγια απλήρωτα, πόσα ακριβώς τιμολόγια σε αριθμό, παραμένουν απλήρωτα από το 2020 και πόσα από το 2021, μην πάμε και παλιότερα. Παρακαλώ, να αναφερθούν ένα ένα τα τιμολόγια, με ημερομηνία έκδοσης και το ποσό που οφείλουμε για το κάθε ένα.

Δίπλα ακριβώς επιθυμώ να μάθω το λόγο που το κάθε ένα τιμολόγιο δεν έχει πληρωθεί, όπως επίσης εάν ο εκδότης του τιμολογίου έχει ενημερωθεί γραπτώς από εσάς για τους λόγους που δεν πληρώθηκε, ώστε εάν θέλει να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Και εάν τον ενημερώσατε γραπτώς θα επιθυμούσα να μου στείλετε τη γραπτή σας απάντηση καθώς και όλες τις ενέργειες σας. Προφανώς δεν θα αρκεστώ σε δικαιολογίες του τύπου τους ενημέρωσα προφορικά, κατά τη συνήθη τακτική.

2) Έχετε πληρώσει μεταγενέστερα τιμολόγια, χωρίς να έχετε εξοφλήσει τα παλιότερα ημερολογιακά, όπως οφείλετε από το Νόμο να πράξετε; Και αν ναι, γιατί και ποια τιμολόγια έχουν πληρωθεί; Που εδώ που τα λέμε κ. Προϊστάμενε, ξέρουμε όλοι πως το έχετε κάνει και βεβαίως αυτό δεν είναι μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο Νόμος. Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ γι’ αυτό υπάρχει.

3) Το διάστημα που διοίκησα τη κλειστή πλέον Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. του Δήμου παρέλαβα μεγάλη λίστα οφειλών που οφείλονταν στη περίοδο που ήσασταν εσείς προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας της κοινωφελούς επιχείρησης και επειδή υπάρχει κακό προηγούμενο, σας ρωτάω:

Πότε επιτέλους θα πράξετε όλα όσα προβλέπει ο Νόμος ώστε να πάψουν όσοι συνεργάζονται μαζί μας, προμηθευτές και επαγγελματίες, να μας χαρακτηρίζουν κακοπληρωτές εξαιτίας σας;

Άλλα προβλέπει ο Νόμος, άλλα πράττεται εσείς και φυσικά ποτέ δεν τηρείται όσα ο Νομοθέτης θέλει όπως για παράδειγμα περίοδος εξόφλησης ενός τιμολογίου που είναι πολύ βασικό στοιχείο προγραμματισμού μιας επιχείρησης.

Εκφράσατε ποτέ έγγραφη και αιτιολογημένη άρνηση πληρωμής ενός τιμολογίου;

Όχι φυσικά, ποτέ. Αν πέφτω έξω, παρακαλώ να μου το αποδείξετε.

Επίσης γνωρίζω πως δεν τηρείται το Νόμο σε ότι αφορά, τη χρονολογική σειρά εξόφλησης τιμολογίων, ειδικά δε και σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου που αυτό μπορεί να το πληρώσει ο Δήμος με στέρηση πόρων από τον κρατικό κουρβανά.

Για τους λόγους αυτούς η παρούσα απευθύνεται και τους αρμόδιους Υπουργούς.

4) Κύριε Προϊστάμενε, γνωρίζουμε όλοι πως μια αγωγή έχει πάντα ως αποτέλεσμα το τιμολόγιο των 1.000 ευρώ για παράδειγμα να καταλήγει να πληρώνεται 2.000 ευρώ και πλέον.

Αυτή τη διαφορά, η οποία είναι σε βάρος των Δραμινών φορολογούμενων και βεβαίως προκαλεί ζημιά στα οικονομικά του Δήμου ποιος οφείλει να την αναλάβει και να την πληρώσει όταν αποδειχθεί πως κακώς δεν πληρώθηκε εξ΄αρχής ένα τιμολόγιο;

Η υπηρεσία; Εσείς προσωπικά που κάνατε το λάθος;! Ή τελικά ο Δραμινός πολίτης;

5) Κύριε Προϊστάμενε, γνωρίζετε το άρθρο 27 του νομοσχεδίου που τροποποίησε το άρθρο 6 του Ν. 4281/2014; Γνωρίζετε τι προβλέπει το πρώτο εδάφιο της παρ.2α του άρθρου 6 του Ν. 4281/2014(Α΄160); Ουαί και αλίμονο σας εάν φτάσουμε στο σημείο να υπάρξει παρακράτηση αυτοτελών πόρων εξαιτίας σας!

Επειδή κ. Προϊστάμενε, εγώ απολογούμαι στους Δραμινούς και όχι εσείς, να σας υπενθυμίσω πως στις 14/4/2022 υπάρχει επιστολή διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις πληρωμής, του Προέδρου του Επιμελητηρίου προς τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, αλλά και πάλι δεν ίδρωσε το αυτί σας.

Επειδή λοιπόν κ. Προϊστάμενε, θεωρώ πως είστε ανεπαρκής για τη θέση ευθύνης που κατέχετε στο Δήμο Δράμας, δεν τηρείται τα προβλεπόμενα από το Νόμο, δημιουργείται συνέχεια προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν, αντί να σκύψετε επάνω στο πρόβλημα, εάν υπάρχει, και να βρείτε λύση ώστε να σας στηρίξουμε εάν χρειαστεί.

Και λέω εάν υπάρχει, διότι εσείς έχετε υπογράψει συμβάσεις, εσείς έχετε παραλάβει το όποιο έργο, εσείς έχετε παραλάβει τα τιμολόγια και όποια δικαιολογητικά και αντί να προχωρήσετε σε εξόφληση μέσα σε 28 ημέρες, όποτε θυμάστε ή όποτε διαμαρτυρηθεί ο εκδότης τιμολογίου ασχολείστε με αποκλειστικό σκοπό να ψάξετε να βρείτε πρόβλημα.

Και όποτε βεβαίως «στριμώχνεστε» αρχίζετε τις δικαιολογίες για την έλλειψη προσωπικού. Άλλωστε γινήκαμε πολλές φορές αποδέκτες παραπόνων από διαφόρους επαγγελματίες, που μάλιστα μας μετέφεραν ευφάνταστες δικαιολογίες που τους λέτε εσείς προσωπικά και όχι απλά γελάνε οι άνθρωποι, αλλά γελάνε και οι πέτρες όπως λέμε συνήθως.

Ποιος είστε που μπορείτε να παίρνετε τέτοιες αποφάσεις και που τελικά αποδεικνύεται ότι δεν μπορείτε να σηκώσετε ευθύνες από το φόβο σας και έτσι καταστρέφεται επιχειρήσεις οι οποίες δεν αντέχουν λόγω Φ.Π.Α., λόγω φορολογίας κλπ. κλπ.

Δηλαδή έχουν αποδώσει Φ.Π.Α., έχουν πληρώσει φόρους και εσείς ακόμη ψάχνετε να βρείτε πρόβλημα όχι τη λύση, χωρίς βεβαίως δεν τους έχετε ποτέ, μα ποτέ ενημερώσει εγγράφως.

Και απορώ γιατί ακόμη κάθεστε στη καρέκλα αυτή και δεν έχετε παραιτηθεί, διότι όποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, παρανομεί συνέχεια ή φοβάται, απλά πάει σπίτι του, κ. Προϊστάμενε.

Το επίδομα ευθύνης λόγω θέσης, το δικαιούνται κ. Προϊστάμενε, όσοι αναλαμβάνουν ευθύνες, όχι όσοι δεν το κάνουν όπως εσείς.

Σας είχα προειδοποιήσει κ. Προϊστάμενε, σας άπλωσα και χέρι βοήθειας, αλλά εσείς επιμένετε να ταλαιπωρείται τους πάντες.

Εάν λοιπόν δεν πάρετε τη γενναία απόφαση να παραιτηθείτε σήμερα κιόλας, αναμένω το συντομότερο δυνατό τις απαντήσεις σας και μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο Νόμος που τάχα μου τόσο πολύ αγαπάτε αλλά ποτέ δεν τηρείται, και σας προειδοποιώ και γραπτώς, ότι θα ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματα που προβλέπονται από το Νόμο, πως θα το πάω μέχρι τέλους, να αποδείξω πως δεν δουλεύετε σύμφωνα με το Νόμο, όπως όλοι θα θέλαμε, πως δυστυχώς δεν πληρείται τις προδιαγραφές μιας τέτοιας θέσης ευθύνης που για μένα κακώς κατέχετε και πως ήρθε η ώρα ο Δήμος Δράμας να σας ελέγξει για πλημμελή άσκηση καθηκόντων και να καταστεί στη συνέχεια ο Δήμος καλοπληρωτής και όχι κακοπληρωτής με δική σας ευθύνη.

Από εδώ και στο εξής όλοι οι συναρμόδιοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους διότι κάποτε πρέπει αυτό το «κακό σπυρί» να σπάσει στο Δήμο Δράμας.

Ίσως με τη δημοσιότητα που θα δοθεί στο θέμα κ. Προϊστάμενε, είναι καιρός να αλλάξετε θέση να πάτε σε άλλον τομέα, ώστε να σταματήσετε να ταλαιπωρείται μια ολόκληρη πόλη και έναν ολόκληρο κλάδο επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Καλή τύχη σας εύχομαι!

Λευτέρης Καλλινικίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 − δύο =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας