12 C
Drama
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΛάζαρος Παπαλαζάρου

Λάζαρος Παπαλαζάρου

«Το όραμα για μία νέα Δράμα, αν δεν το καταφέρει η Παρθένα Κιόρτεβε, δεν θα το καταφέρει κανείς»

Υπάλληλος e-ΕΦΚΑ
Αθλητικογράφος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Ο Δήμος Δράμας πρέπει να βγει από το τέλμα, το πολιτικό κατεστημένο των τελευταίων 10 και πλέον ετών να φύγει αναφέρει ο Λάζαρος Παπαλαζάρου.
Έγινε συνοδοιπόρος της Παρθένας Κιόρτεβε γνωρίζοντας το πάθος της για δουλειά, το πείσμα της όταν διεκδικεί, την εντιμότητά της, το πόσο δίκαιη είναι με το συνάνθρωπό της καθώς και την αγάπη που τρέφει για το Δήμο Δράμας στον οποίο μεγάλωσε αυτή και τα παιδιά της και δραστηριοποιείται επαγγελματικά.
Πιστεύει ότι αν δεν το καταφέρει αυτή, δεν θα το καταφέρει κανείς. Προτρέπει τους δραμινούς και τις δραμινές και να της δώσουν την ευκαιρία να κάνει πράξει το όραμά της για μια ΑΛΛΗ ΔΡΑΜΑ,

– κ. Παπαλαζάρου σας βλέπουμε για πρώτη φορά ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Δράμας.
– Είναι αλήθεια ότι ασχολούμαι με τα κοινά εδώ και χρόνια καθώς εκλέγομαι, με την ψήφο των συναδέλφων μου στο τ.ΙΚΑ νυν e-ΕΦΚΑ, από το 2016 στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων e-ΕΦΚΑ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με θητείες ως Α’ αντιπρόεδρος (2016-2019) και ως Ταμίας(2019-2022) ενώ παράλληλα εκλέγομαι ανελλιπώς ως σύνεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων (Π.Ο.Σ.Ε.) e- ΕΦΚΑ. Επίσης, από το 2019 είμαι μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ e-ΕΦΚΑ. Η εμπλοκή μου λοιπόν, σε αυτό το επίπεδο, αποτελεί συνειδητή επιλογή.

«Οι Δραμινοί να σκεφτούν ποιοι, με την πολιτική τους, έχουν φέρει το δήμο της Δράμας σε αυτό το τέλμα»

– Τι είναι αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με το Δήμο Δράμας και μάλιστα με την παράταξη «Project για τη Δράμα» και υποψήφια Δήμαρχο την Παρθένα Κιόρτεβε;
– Όπως η πλειοψηφία των πολιτών της Δράμας, έτσι και εγώ, πιστεύω ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στο Δήμο Δράμας για να μπορέσει να βγει από το τέλμα. Πρέπει το πολιτικό κατεστημένο των τελευταίων 10 και πλέον ετών να φύγει. Χρειάζονται φρέσκιες ιδέες, από νέους ανθρώπους που αυτοί δεν είναι άλλοι από το σύνολο των υποψηφίων με την παράταξη «Project για τη Δράμα» και υποψήφια Δήμαρχο Δράμας την Παρθένα Κιόρτεβε.
Είναι γνωστό ότι δεν είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του «Project για τη Δράμα», με το οποίο ήρθα «κοντά» στις εκλογές του 2019 υποστηρίζοντάς το λόγω της εμπλοκής της Παρθένας Κιόρτεβε, ως υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου τότε, με την οποία βέβαια μας συνδέουν συγγενικοί δεσμοί.
Γνωρίζοντας λοιπόν την Παρθένα Κιόρτεβε από την παιδική μου ηλικία, γνωρίζοντας το πάθος της για δουλειά, το πείσμα της όταν διεκδικεί, την εντιμότητά της, το πόσο δίκαιη είναι με το συνάνθρωπό της καθώς και την αγάπη που τρέφει για την πόλη στην οποία μεγάλωσε αυτή και τα παιδιά της και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, δεν θα μπορούσα να αρνηθώ να γίνω συνοδοιπόρος της σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα που θέλει να αναλάβει. ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΔΡΑΜΑ. Πιστεύω ότι αν δεν το καταφέρει αυτή, δεν θα το καταφέρει κανείς. Αρκεί βέβαια να την εμπιστευθούν οι δραμινές και οι δραμινοί ψηφοφόροι και να της δώσουν την ευκαιρία να κάνει πράξει το όραμά της για μια ΑΛΛΗ ΔΡΑΜΑ, μία Δράμα εξωστρεφής, μία Δράμα που θα αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, μία Δράμα που θα κρατά τις νέες και τους νέους κοντά της και δεν θα τους διώχνει «εκτός πόλης» προς αναζήτηση εργασίας και ευημερίας.

«Οι προτεινόμενες λύσεις για τα προβλήματα του αθλητισμού είναι ενσωματωμένες στο πρόγραμμα της παράταξής μας και μπορεί εύκολα κάποιος να τις διαβάσει μέσα στο επίσημο site της»

– κ. Παπαλαζάρου αποτελείτε μέλος της «Ομάδας Αθλητισμού» της παράταξης «Project για τη Δράμα». Ποιο το όραμά σας για τον αθλητισμό στη Δράμα;
– Η ενασχόλησή μου, από το 1995, με την αθλητική δημοσιογραφία και η καθημερινή μου τριβή με τους παράγοντες όλων των αθλητικών σωματείων του νομού μας ομολογουμένως μου έχουν δώσει την ευκαιρία να γνωρίζω καλά τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τα σωματεία μας. Βέβαια, με μεγάλη χαρά διαπίστωσα ότι οι προτεινόμενες λύσεις για τα περισσότερα από αυτά είναι ήδη ενσωματωμένες στο πρόγραμμα της παράταξής μας και μπορεί εύκολα κάποιος να τις διαβάσει μέσα στο επίσημο site της. Ενδεικτικά αναφέρω: προγράμματα μαζικού αθλητισμού, ανάληψη αθλητικών διοργανώσεων (Αγώνες Εθνικών Ομάδων, Πανελλήνια πρωταθλήματα, τελικές φάσεις Σχολικών Πανελληνίων Πρωταθλημάτων) κτλ. Δυστυχώς δεν μας δόθηκε η δυνατότητα το 2019 να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα αυτό, το οποίο εμπλουτίστηκε σήμερα καθώς προκύπτουν νέα δεδομένα και νέες ανάγκες. Ήρθε όμως η στιγμή, αυτό να γίνει τώρα.
Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα, σε δύο σημαντικά θέματα του αθλητισμού. Το πρώτο είναι το υπό ανέγερση κολυμβητήριο ή μάλλον προπονητήριο και θα εξηγήσω τι εννοώ, καθώς και στην αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης της Δράμας.
Σε ότι αφορά στο νέο κολυμβητήριο, για το οποίο η απερχόμενη δημοτική αρχή διαφημίζει ότι το κατασκευάζει, θα πρέπει να τονισθεί και να δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι η Δράμα δεν θα είχε το οποιοδήποτε κολυμβητήριο αν δεν υπήρχε ο κ. Αποστολίδης και η εταιρία Raycap. Με την ευκαιρία να τονίσω ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα από την επόμενη δημοτική αρχή, όποια και αν είναι αυτή, ώστε τόσο ο κ. Αποστολίδης όσο και ο κ. Θεοδωρίδης (μελέτη ανακατασκευής κερκίδων Δημοτικού Σταδίου Δράμας) να τιμηθούν με τον τρόπο που τους αξίζει για τα όσα έχουν προσφέρει στην Δράμα τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με φυλλάδιο που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 2022 η εταιρία RAYCUP το κόστος κατασκευής του νέου κολυμβητήριου ανέρχεται στα 5,1 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία η Raycap θα πληρώσει τα 4,7 εκ.€ (μελέτη, κατεδάφιση παλιού και ανέγερση νέου) και ο Δήμος Δράμας τα 0,7 εκ.€. Τώρα, στην ερώτηση «ποιος από τους δύο το κατασκευάζει ;» πιστεύω ότι εύκολα μπορεί κάποιος να δώσει την απάντηση. Ανέφερα λίγο πριν για κολυμβητήριο ή μάλλον προπονητήριο, διότι δυστυχώς στο υπό ανέγερση κολυμβητήριο δεν θα μπορούν να γίνουν αγώνες όπως είχαμε στο παλιό. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, βέβαια, δεν πρέπει να είμαστε αχάριστοι προς τον κ. Αποστολίδη διότι δίνεται τουλάχιστον λύση στο θέμα της προπόνησης των αθλητών μας οι οποίοι εδώ και χρόνια, προπονούνται στην Καβάλα με το όποιο ηθικό-πνευματικό τους κόστος και βέβαια οικονομικό κόστος των οικογενειών τους. Αν δεν ήταν ο κ. Αποστολίδης δεν θα είχαμε ούτε αυτό!
Σκοπός και στόχος λοιπόν, δικός μου σε περίπτωση που εκλεγώ και φυσικά της παράταξής μας και της Παρθένας Κιόρτεβε, όταν αναλάβουμε τα ηνία του Δήμου Δράμας είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε τις απαραίτητες λύσεις ώστε η Δράμα να έχει μελλοντικά ένα κανονικό κολυμβητήριο όπου θα μπορεί να φιλοξενήσει όλων των ειδών τους αγώνες, έχοντας παράλληλα και το κολυμβητήριο-προπονητήριο όπου θα μπορούν να το χρησιμοποιούν όσοι χρειάζονται την κολύμβηση ως μέσω εκγύμνασης, αποθεραπείας ή ακόμη και χαλάρωσης.

«Η απερχόμενη δημοτική αρχή διαφημίζει ότι κατασκευάζει κολυμβητήριο. Θα πρέπει να τονισθεί και να δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι ο Δήμος Δράμας δεν θα είχε το οποιοδήποτε κολυμβητήριο αν δεν υπήρχε η εταιρία Raycap»

– Αναφερθήκατε και στα γήπεδα της πόλης της Δράμας. Τι συμβαίνει με αυτά;
– Αυτό είναι το επόμενο θέμα που ήθελα να θίξω, όπου και εδώ η απερχόμενη δημοτική αρχή «διαφημίζει» ότι έδωσε λύση. «Αδειοδοτήσαμε τα γήπεδα ποδοσφαίρου της Δράμας» άκουσα πολλές φορές από τα χείλη του κ. Μαμσάκου. Αυτό είναι ψέμα διότι καμία «Αθλητική εγκατάσταση» (αυτή είναι η σωστή έκφραση και όχι γήπεδο) της πόλης της Δράμας δεν έχει λάβει αδειοδότηση. Όλες λειτουργούν με ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ άδεια λειτουργίας η οποία λήγει στις 31 Αυγούστου 2023 και βρισκόμαστε εν αναμονή της έκδοσης νέας ΚΥΑ για να δοθεί νέα παράταση, όπως γίνεται εδώ και χρόνια.
Η παράταξη «Project για τη Δράμα», έχοντας πάρει την εντολή από τους πολίτες της Δράμας για να διοικήσει το Δήμο για τα επόμενα πέντε χρόνια, έχει θέσει ως έναν από τους πρωταρχικούς της στόχους την προσπάθεια για την έκδοση κανονικής και όχι προσωρινής άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης, κάτι όμως που προϋποθέτει προσπάθεια για εξεύρεση πόρων και χρηματοδοτικών εργαλείων ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες αλλαγές και δεν θα αρκεστεί όπως η σημερινή δημοτική αρχή στην κατασκευή περιφράξεων, σκεπαστών κερκίδων και ανακατασκευή αποδυτηρίων ενόψει, μάλιστα, προεκλογικής περιόδου!
Για τον αθλητισμό στην πόλη της Δράμας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε την υπάρχουσα κατάσταση θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλές σελίδες, δεν θα ήθελα όμως να καταχραστώ τη φιλοξενία σας όπως επίσης βέβαια δεν θα ήθελα να κουράσω και τους αναγνώστες σας.

«Αδειοδοτήσαμε τα γήπεδα ποδοσφαίρου της Δράμας λέει ο κ. Μαμσάκος! Αυτό είναι ψέμα διότι καμία Αθλητική εγκατάσταση της πόλης της Δράμας δεν έχει λάβει αδειοδότηση. Όλες λειτουργούν με ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ άδεια λειτουργίας»

– Αφού σας ευχηθώ καλή δύναμη στον προεκλογικό σας αγώνα και σας ευχαριστήσω για τη συνομιλία μας, θα ήθελα να κλείσουμε με ένα μήνυμα προς τους πολίτες της Δράμας που θα προσέλθουν στις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου 2023.
– Αφού σας ευχαριστήσω και εγώ για τη φιλοξενία, απευθυνόμενος στις δραμινές και τους δραμινούς και ιδιαίτερα στις νέες, στους νέους και στις παραγωγικές ηλικίες που επιλέγουν την «αποχή» ως τρόπο διαμαρτυρίας, θα ήθελα να τους παρακαλέσω να προσέλθουν στις κάλπες, να σκεφτούν ποιοι, με την πολιτική τους, έχουν φέρει το δήμο της Δράμας σε αυτό το τέλμα, ποιοι τους οδήγησαν μακριά από τη γενέτειρά τους και με την ψήφο τους να δώσουν στην Παρθένα Κιόρτεβε την ευκαιρία να γίνει η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος της πόλης μας η οποία μαζί με τους άφθαρτους και διψασμένους για έργο, δημοτικούς της συμβούλους, θα δουλέψουν τα επόμενα πέντε χρόνια ώστε ο Δήμος της Δράμας να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προς αποφυγή, όπως είναι τώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 + οκτώ =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας