11.5 C
Drama
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΛευτέρης Χρυσοχοΐδης

Λευτέρης Χρυσοχοΐδης

«Η πορεία προς την νίκη και την αλλαγή στο Δήμο Δράμας, ξεκινάει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου»

Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας «Project για τη Δράμα»

Ο Λευτέρης Χρυσοχοΐδης αναφέρεται στην κοινή ομολογία -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- ότι η παρούσα δημοτική αρχή, υπό την διοίκηση του κ. Μαμσάκου, απέτυχε στο αυτοδιοικητικό της έργο. Δεν έχει να προσφέρει τίποτα παραπάνω. Θα είναι κρίμα για τους Δραμινούς να επιλέξουν ξανά την ίδια δημοτική αρχή.
Το «Project για τη Δράμα» αποδεικνύει ότι είναι μια προοδευτική, συλλογική και υποδειγματικής δημοκρατικής λειτουργίας παράταξη. Εκλέξαμε, τονίζει, για υποψήφια δήμαρχο μια γυναίκα, την γιατρό Παρθένα Κιόρτεβε και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, για αυτό καλούμε του Δραμινούς πολίτες να μας στηρίξουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και να μας παραχωρήσουν τα ηνία του Δήμου.
Καλεί τέλος όλους τους δραμινούς την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας στην παρουσίαση του αρχικού ψηφοδελτίου της παράταξη.

– Κ. Χρυσοχοΐδη είμαστε ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές. Πως κρίνεται την έως τώρα θητεία της Δημοτικής Αρχής;
– Η παρούσα δημοτική αρχή, υπό την διοίκηση του κ. Μαμσάκου, απέτυχε στο αυτοδιοικητικό της έργο. Αυτό είναι μια κοινή ομολογία και παραδοχή στην κοινωνία της Δράμας. Ο κ. Μαμσάκος τον Οκτώβριο του 2023, θα έχει συμπληρώσει εννέα χρόνια ως Δήμαρχος, δηλαδή δυο θητείες. Ότι είχε να δώσει στο Δήμο Δράμας, το έδωσε. Δεν έχει να προσφέρει τίποτα παραπάνω. Θα είναι κρίμα για τους Δραμινούς να επιλέξουν ξανά την ίδια δημοτική αρχή. Ο κ. Μαμσάκος κατά την διάρκεια της θητείας του επιδόθηκε στην ωραιοποίηση της κατάστασης, στην δημαγωγία και καθιέρωσε ένα άκρως πελατειακό και ρουσφετολογικό σύστημα, χωρίς ένα ουσιαστικό μεγάλο έργο. Εξέφρασε το παλαιοκομματικό σύστημα, εξυπηρετώντας ατομικά και στενά συμφέροντα. Καθιέρωσε την φυγοπονία, την αδιαφάνεια και την έλλειψη ελέγχου της παραγόμενης εργασίας. Οδήγησε την Δράμα στην αφάνεια και στην παρακμή.

«Η πορεία προς την νίκη και την αλλαγή στο Δράμας, ξεκινάει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου»

– Τελικά η Απλή Αναλογική ήταν τροχοπέδη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;
– Η απλή αναλογική δεν ήταν τροχοπέδη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν θέλουμε Δήμαρχο απόλυτο άρχοντα και «βασιλιά» που θα κάνει ότι θέλει μέσω της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, τότε δεν θέλουμε απλή αναλογική, δηλαδή δημοκρατία. Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική αρχή δεν έχει την πλειοψηφία λόγω απλής αναλογικής, η παράταξη του «Project για τη Δράμα» ψήφιζε τα θέματα που θεωρούσε ότι ήταν θετικά για τον Δήμο. Εμείς λειτουργούσαμε και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε συνεργατικά, αποδοτικά και αποτελεσματικά, παραμερίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες, την στείρα αντιπολίτευση και τις «κοκορομαχίες» ενεργώντας με κριτήριο το συμφέρον της κοινωνίας και των συμπολιτών μας.

– Αλλαγή αρχηγού και υποψηφίου Δημάρχου στην παράταξή σας «Project για τη Δράμα». Επιβεβαιώθηκε αυτό που πιστεύουν πολλοί ότι η παράταξή σας δεν είναι προσωποκεντρική όπως οι άλλες;
– Η δημοτική παράταξη μας άλλαξε αρχηγό με δημοκρατικές διαδικασίες, επιλέγοντας για υποψήφια δήμαρχο μια γυναίκα, την γιατρό Παρθένα Κιόρτεβε. Πρωτοπορούμε και καινοτομούμε, αποδεικνύοντας ότι είμαστε μια προοδευτική, συλλογική και υποδειγματικής δημοκρατικής λειτουργίας παράταξη. Δεν έχει να μας καταλογίσει κανένας τίποτα μεμπτό, είμαστε άφθαρτοι, ανιδιοτελείς και αποφασισμένοι να δουλέψουμε πραγματικά προς όφελος του κοινού καλού και του τοπικού δημοσίου συμφέροντος. Πιστεύουμε στις αξίες της συναίνεσης, της συνεργασίας και στην δύναμη της «ομάδας». Τα «αρχηγιλίκια» και οι «φωτισμένοι ηγέτες» έχουν τελειώσει. Οι πολίτες πρέπει να κοιτάξουν το μέλλον και να γυρίσουν την πλάτη στους ανύπαρκτους δημοτικούς άρχοντες ή τους «αναγεννημένους» πολιτικούς σωτήρες.

«Είμαστε μια προοδευτική, συλλογική και υποδειγματικής δημοκρατικής λειτουργίας παράταξη»

– Με την αποχώρηση του Αλέξη Τσιαμπούση από την αρχηγία της παράταξης και την θέση του υποψηφίου Δημάρχου ακούστηκαν πολλά για το μέλλον του «Project για τη Δράμα». Έντονες οι φήμες για αποχωρήσεις μελών που τελικά δεν έγιναν ποτέ…
– Αποχωρήσεις δεν έγιναν, εκτός από ένα δημοτικό σύμβουλο της παράταξης μας, που το γνωρίζαμε εδώ και πολύ καιρό ότι θα αποχωρίσει και θα είναι υποψήφιος με άλλη παράταξη. Αντίθετα, έρχονται νέοι υποψήφιοι, ικανοί, άξιοι επαγγελματίες από όλους τους χώρους, με όραμα και σχέδιο για το Δήμο μας.

– Εσείς θα είστε πάλι υποψήφιος;
– Θα είμαι πάλι υποψήφιος. Η κατάσταση στο Δήμο Δράμας πρέπει να αλλάξει και θα αγωνιστώ για αυτό. Είμαι συστρατευόμενος με την νέα υποψήφια δήμαρχο Παρθένα Κιόρτεβε, γιατί μόνο το «Project για τη Δράμα», είναι ικανό να δουλέψει και να προσφέρει πραγματικά στον τόπο. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, για αυτό καλούμε του Δραμινούς πολίτες να μας στηρίξουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και να μας παραχωρήσουν τα ηνία του Δήμου.

– Ικανοποιημένος από την πορεία της παράταξης «Project για τη Δράμα» στο Δημοτικό Συμβούλιο;
– Η παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο είναι συνεχής και αξιοπρεπής, δεν ασκούμε καιροσκοπική αντιπολίτευση, ψηφίζουμε θέματα σε συνεργασία με άλλες παρατάξεις που κρίνουμε ότι προσφέρουν στην τοπική κοινωνία, παρεμβαίνουμε, προτείνουμε, υποβάλλουμε ερωτήσεις για προβλήματα των συνδημοτών μας, αλλά δεν βρίσκουμε ανταπόκριση από την δημοτική αρχή, η οποία αδιαφορεί. Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Μαμσάκο και τους συμβούλους του είναι η επανεκλογή και η αντιμισθία τους.

«Οι πολίτες πρέπει να κοιτάξουν το μέλλον και να γυρίσουν την πλάτη στους ανύπαρκτους δημοτικούς άρχοντες ή τους “αναγεννημένους” πολιτικούς σωτήρες»

– Η παράταξη «Project για τη Δράμα», όπως και οι άλλες, είναι στην αναζήτηση υποψηφίων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο έχοντας σε ισχύ ένα νόμο που κάνει πολύ δύσκολη αυτή τη διαδικασία. Πως τα πάτε;
– Η απάντηση στην ερώτηση σας είναι η εκδήλωση παρουσίασης του αρχικού ψηφοδελτίου της παράταξη μας, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας, στις 7:00 μ.μ. Καλούμε όλους τους Δραμινούς να παραβρεθούν. Η πορεία προς την νίκη και την αλλαγή στην διοίκηση του Δήμου Δράμας, ξεκινάει από το δημοτικό μέγαρο.

– Ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που υπάρχουν στον Δήμο της Δράμας;
– Στο Δήμο Δράμας υπάρχουν προβλήματα που χρονίζουν, όπως είναι η ανάπλαση στην οδό 19ης Μαΐου που έχει καθυστερήσει υπερβολικά και ταλαιπωρούνται οι πολίτες, το κλειστό κολυμβητήριο που ήταν κλειστό για δύο χρόνια και πρόσφατα κατεδαφίστηκε για να κατασκευαστεί το καινούργιο με την οικονομική συνδρομή του ιδιώτη ευεργέτη, η κατασκευή του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο του «Εθνικού – Αλέκος Φρούσιος» ολοκληρώνεται μετά από δύο χρόνια, οι κερκίδες και οι αίθουσες κάτω από αυτές άγνωστο πότε θα γίνουν, οι δρόμοι της πόλης και των χωριών είναι γεμάτοι λακκούβες, οι περισσότεροι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης είναι καταστραμμένοι και ζέχνουν από την βρώμα.
Το τεχνικό πρόγραμμα εκτελεστέων έργων που ψηφίζεται κάθε χρόνο δεν υλοποιείται. Το 80 % των τεχνικών έργων που προγραμματίζονται δεν υλοποιούνται, είναι όπως λένε συνεχιζόμενα, εδώ και χρόνια. Τα τεχνικά προγράμματα έργων που συντάσσει η Δημοτική Αρχή είναι ασκήσεις επί χάρτου, δηλαδή θεωρητικοί σχεδιασμοί χωρίς πραγματικό και ουσιαστικό έργο. Δεν ολοκληρώνουν τα έργα που υποτίθεται ότι σχεδιάζουν.
Οι υπάλληλοι εγκαταλείπουν τον Δήμο και φεύγουν μέσω της κινητικότητας σε άλλες υπηρεσίες. Στις υπηρεσίες του Δήμου κυριαρχεί η υποστελέχωση, η ανευθυνότητα, η ασυνέπεια, η έλλειψη μελετών για νέα έργα, η αδιαφάνεια και η καρκινοβασία των έργων. Το «καράβι» του δήμου Δράμας ταξιδεύει χωρίς «έρμα» και «πηδάλιο» και είναι έτοιμο να «μπατάρει».
Η Δράμα έχει βαλτώσει, έχει υποβαθμιστεί και έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με άλλους νομούς. Ο πληθυσμός του νομού μας σύμφωνα με την απογραφή του 2021 έχει μειωθεί την τελευταία δεκαετία κατά 12 %, φθάνοντας τους 86.600 κατοίκους, από 98.287 το 2011. Μεγάλη μείωση πληθυσμού παρατηρείται και στο Δήμο Δράμας. Ένας από τους λόγους που μειώθηκε ο πληθυσμός του νομού μας, είναι και η δραματική κατάσταση που επικρατεί στο μητροπολιτικό Δήμο, με τα πολλά προβλήματα.

«Είμαστε άφθαρτοι, ανιδιοτελείς και αποφασισμένοι να δουλέψουμε πραγματικά προς όφελος του κοινού καλού και του τοπικού δημοσίου συμφέροντος»

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τις νέες αυτοδιοικητικές ηγεσίες. Συμπολίτες μας διαμαρτύρονται για την κατάντια της πόλης και των χωριών μας. Οι τύχες του τόπου μας είναι στα χέρια τους και στις επιλογές που πρόκειται να κάνουν στις επερχόμενες εκλογές. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, οι καιροί δεν περιμένουν και δεν επιτρέπουν την επιλογή ανίκανης ή καιροσκοπικής, τυχοδιωκτικής τοπικής πολιτικής ηγεσίας. Το μέλλον της Δράμας είναι η επιλογή της δημοτικής παράταξης «Project για τη Δράμα», που σηματοδοτεί όραμα, σχέδιο και δράση για την Δράμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 4 =

Δημοφιλή Εβδομάδας