5.4 C
Drama
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜαργαρίτης Τζίμας: «Με το βλέμμα στο αύριο της Ελλάδας»

Μαργαρίτης Τζίμας: «Με το βλέμμα στο αύριο της Ελλάδας»

Άρθρο του Μαργαρίτη Τζίμα, καθηγητή, π. υπουργού

Σε λίγες εβδομάδες θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές. Μια μεγάλη δημοκρατική διαδικασία τα αποτελέσματα της οποίας θα κρίνουν κατά πόσο η πατρίδα μας θα προχωρήσει σε μια τροχιά ευημερίας.Πρέπει να ξεκαθαρίσω όμως, ως ένας άνθρωπος που εξελέγει 9 φορές από τον Δραμινό λαό σε διάφορα αξιώματα και 4 φορές σε πανελλήνια αξιώματα της ΚΕΔΚΕ και του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ .
Οι εκλογές έχουν αξία κυρίως για τους πολίτες και λιγότερο για τους πολιτικούς.
Οι πολιτικοί που θα εκλεγούν με την ψήφο των πολιτών είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για το μέλλον της κοινωνίας των πολιτών.
Το κάθε κόμμα θα ξεδιπλώσει το δικό του πρόγραμμα διακυβέρνησης.
Άλλα προγράμματα που θα περιέχουν όλες τις επιθυμίες των πολιτών και άλλα που θα περιέχουν στοιχεία ρεαλισμού.
Η ψήφος μας είναι μοναδική και ιερή θα έλεγα. Ο καθένας από εμάς επηρεάζει τον διπλανό του με την επιλογή του.

«Δεν ψηφίζουμε κόμμα ή πολιτικό γιατί τον βλέπαμε κοντά μας σε κοινωνικές εκδηλώσεις και μόνο»

Φυσικά δεν είναι δυνατόν σε μια κοινωνία όλοι οι πολίτες να είναι ευχαριστημένοι από τους κυβερνήτες τους από τους πολιτικούς τους. Δεν ψηφίζουμε κόμμα ή πολιτικό γιατί τον βλέπαμε κοντά μας σε κοινωνικές εκδηλώσεις και μόνο. Πολλοί πολιτικοί κρύβουν την πολιτική τους ανεπάρκεια μέσα στον λαϊκισμό, μέσα από τη συμμετοχή τους σε κάθε πανηγύρι. Είναι λάθος οι πολίτες να απαιτούν από τους πολιτικούς τους να είναι κάθε φορά δίπλα τους. Ο βουλευτής νομοθετεί και ο υπουργός είναι εκτελεστική εξουσία. Έχουμε μπερδέψει τα πράγματα. Θέλουμε τον βουλευτή δούλο μας, πανταχού παρόντα. Και μη μπορώντας ο άνθρωπος να αντισταθεί παραμελεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και έτσι ψηφίζονται νόμοι επιζήμιοι για τους πολίτες.
Πιστεύουμε πως είναι δυνατόν το Σαββατοκύριακο ένας ευσυνείδητος βουλευτής θα μπορέσει να μελετήσει τα νομοσχέδια που θα έρθουν στην βουλή την επόμενη εβδομάδα ,αν τρέχει από εκδήλωση σε εκδήλωση;.
Φυσικά οι λεγόμενοι πολιτευτές έχουν τον χρόνο και την άνεση να είναι παντού. Όμως αυτοί δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις.
Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχουν αυτά με την ψήφο μας. Και φυσικά έχουν. Η καλοί πολιτικοί κάνουν τους καλούς νόμους. Οι καιροσκόποι που θέλουν τη βουλευτική έδρα για να γίνουν κάποιοι είναι οι χειρότεροι εχθροί των γνήσιων συμφερόντων των πολιτών. Η κοινωνία ισονομίας και ισοπολιτείας δεν χτίζεται με λαϊκιστές, ούτε με ευκαιριακούς τύπους πολιτικών.
Ο Βουλευτής εκπροσωπεί το Έθνος και το λαό του. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο αξίωμα από αυτό.
Και εμείς με την ψήφο μας δίνουμε αυτή την ύψιστη δυνατότητα σε ευκαιριακούς τύπους, χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.
Ναι. Ο βουλευτής πρέπει να έχει πολιτικό λόγο, υψηλό πολιτικό λόγο. Να νοιώθουν υπερήφανοι όλοι οι πολίτες τους έθνους που εκπροσωπεί είτε τον ψήφισαν είτε όχι. Πρέπει να έχει πολύπλευρη γνώση της κοινωνίας και των προβλημάτων του λαού.
Να είναι έτοιμος να θυσιάσει την βουλευτική του έδρα αν βλέπει πως με τις αποφάσεις του ζημιώνονται οι άνθρωποι.
Γνώρισα βουλευτές που δεν ανήκαν στον ίδιο πολιτικό χώρο με εμένα που όμως ήταν αξίες. Ήμουν εγώ υπερήφανος για αυτούς.
Υπάρχουν δίπλα μας μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες που φλέγονται από αγάπη για την πατρίδα μας, πιστεύουν σε αξίες ,έχουν πολιτικά ιδεώδη και πολιτιστικά αντανακλαστικά.
Και όποιος νομίζει πως είναι καλύτερος, ο στίβος της πολιτικής είναι ανοικτός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

δεκατρία − 12 =

Δημοφιλή Εβδομάδας