29.3 C
Drama
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜε διαδραστική εικαστική διαδρομή παρουσιάστηκαν τα έργα του 1ου Συμποσίου Σύγχρονης Τέχνης...

Με διαδραστική εικαστική διαδρομή παρουσιάστηκαν τα έργα του 1ου Συμποσίου Σύγχρονης Τέχνης Φιλίππων

Με διαδραστική εικαστική διαδρομή παρουσιάστηκαν τα έργα του 1ου Συμποσίου Σύγχρονης Τέχνης Φιλίππων αφήνοντας εντυπωσιασμένους τους επισκέπτες που συμμετείχαν.

Την Κυριακή 18 Ιουλίου παρουσιάστηκαν όλα τα έργα, που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του 1ου Συμποσίου Σύγχρονης Τέχνης Φιλίππων, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 18 Ιούλιου 2021, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φιλίππων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Την παρουσίαση άνοιξε ο Πρόεδρος της επιστημονικής ομάδας «Οψόμεθα Εις Φιλίππους», κ. Χ. Τσουρουκίδης, ο οποίος μίλησε για τον σκοπό της διοργάνωσης, την ένωση των καλλιτεχνών της περιοχής, που θα αναδείξει την δυναμική του τοπίου Φιλίππων – Αμφίπολης.

Ευχαρίστησε την ομάδα των Οψόμεθα που με πολύ κόπο, κατάφερε να οργανώσει μια δράση αυτού του επιπέδου, συνεχάρει όλους, όσοι δραστηριοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα ζεστασιάς και αλληλοβοήθειας.

Χαρακτηριστικά είπε «Οι Οψόμεθα είναι ο κάθε ένας από εμάς που συνομιλεί και συμφωνεί με τον συμπολίτη του, δημιουργώντας δίκτυα φιλίας με αποτέλεσμα να φέρουν εις πέρας ένα και περισσότερα έργα, ώστε να αναδείξουν την ομορφιά του τόπου αυτού, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και πέρα από αυτό. Υπάρχει ανάγκη να γίνουμε φίλοι και να συνεργαστούμε».

Στην συνέχεια, σε μία διαδραστική περιπατητική διαδρομή, ανάμεσα σε ζωγραφικά και γλυπτικά έργα, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες μας μετέφεραν την δική τους οπτική για τον Μύθο της Αρπαγής της Περσεφόνης -την θεματική του φετινού συμποσίου- και πώς αυτή ερμηνεύτηκε στο έργο τους ενώ στην συνέχεια παρουσιάστηκαν οι δύο performances.

Κατά την περιήγηση, η καλλιτεχνική διευθύντρια του συμποσίου, κ. Β. Κωνσταντινίδου κάλεσε όλους τους συνδιοργανωτές να εκφράσουν τις εντυπώσεις τους για την διοργάνωση.

Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θ. Μουριάδης ευχαρίστησε τους «Οψόμεθα εις Φιλίππους» γι’ αυτήν την καταπληκτική ιδέα και τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν και δεσμεύτηκε να τηρήσει τον θεσμό του Συμποσίου.

Ο κ. Μ. Σκορδάς, γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας Α.Ε.Ε ΟΤΑ, τόνισε τον σημαντικό ρόλο των ομάδων εθελοντικής αυτενέργειας αναφερόμενος στους Οψόμεθα για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών όπως αυτή του Πάρκου Φιλίππων, αυτόν τον τόπο που μας ενώνει, μας διατρέχει, μας εμπνέει, αυτόν τον τόπο τον μικρό, τον μέγα.

Ο κ. Μ. Δέμπας πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας, συνεχάρει την προσπάθεια των Οψόμεθα και υποστήριξε ότι το επιμελητήριο είναι εκεί να στηρίξει δράσεις που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, δράσεις που προβάλλουν την περιοχή μας και συγκεκριμένα την περιοχή των Φιλίππων, που έχουν ομορφιά και ιστορικότητα.

Ο κ. Σ. Μποζούδης πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, δήλωσε ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα και ότι η πρόθεση τους είναι το συμπόσιο να βρίσκεται κάθε χρόνο στην αγκαλιά του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Οι 11 καλλιτέχνες έκλεισαν με εξαιρετικές εντυπώσεις τις 7 ημέρες δημιουργίας, έδωσαν ραντεβού και δήλωσαν την υποστήριξη τους για την επόμενη διοργάνωση του Συμποσίου Σύγχρονης Τέχνης Φιλίππων.

Στην αγκαλιά του Πάρκου Φιλίππων δημιούργησαν οι:

Αγάλλου Γιώργος – Μαρμαρογλύπτης

Αποστολίδης Κυριάκος – Εικαστικός / Performer

Δεληγιαννίδης Αριστοτέλης – Εικαστικός / Γκράφιτι

Δήμτσιου Βασιλική – Εικαστικός

Λεόνογλου Αναστάσης – Γλύπτης

Σταγγίδης Διαμαντής – Ζωγράφος

Σωτηρέλης Νίκος – Αρχιτέκτων / Sound Artist

Tano Fine Arts – Εικαστικός / Street Artist

Ταξίδης Γιώργος – Εικαστικός

Ταταρίδης Βασίλης – Ξυλογλύπτης

Τοσουνίδης Οδυσσέας – Γλύπτης

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς που υποστήριξαν την διοργάνωση, χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε την ίδια ποιότητα της.

Είναι τιμή μας που τους έχουμε δίπλα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × δύο =

spot_img
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας