25.2 C
Drama
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΜιχαήλ Α. Κουρτίδης

Μιχαήλ Α. Κουρτίδης

«Η “Ελληνική Λύση” δεν ανήκει πουθενά ανήκει στην Ελλάδα και στους Έλληνες»

Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας «Ελληνικής Λύσης» – Πολιτευτής Ν. Δράμας

«Όταν μία χώρα δεν είναι αυτάρκης σε ενέργεια είναι μαθηματικώς καταδικασμένη και φυσικά τον λογαριασμό τον πληρώνει πάντα ο λαός, δυστυχώς. Ο Κυριάκος Βελόπουλος παρακαλούσε μέσα στη Βουλή την Κυβέρνηση να κάνει προαγορά και εναποθήκευση Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου όταν το βαρέλι είχε 20$. Και πάλι δεν εισακούστηκε» αναφέρει ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της «Ελληνικής Λύσης» – Πολιτευτής Ν. Δράμας Μιχάλης Κουρτίδης. Υπογραμμίζει ότι η αποστολή Όπλων και Πυρομαχικών στην Ουκρανία θα δημιουργήσει τεράστια μελλοντικά προβλήματα με την Ρωσία και χαρακτηρίζει λάθος της Κυβέρνησης την πρόσκληση του Ουκρανού προέδρου κ. Ζελένσκι για το διάγγελμα στην Ελληνική Βουλή. Τονίζει τέλος ότι είναι περήφανος που 10 Βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης» μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έσπασαν ρεκόρ παρουσίας τους εν συγκρίσει με τα άλλα κόμματα.

– Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και τα γεγονότα εκεί, δημιουργούν έντονη ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Είστε Στρατιωτικός εν αποστρατεία και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της «Ελληνικής Λύσης». Ασκείτε έντονη κριτική στην Κυβέρνηση για την στάση της;
– Η «Ελληνική Λύση» και ο Πρόεδρος της κ. Κυριάκος Βελόπουλος έχει καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καθώς και κάθε εισβολή που προκαλεί καταστροφές και έμψυχες απώλειες. Κανένας Πόλεμος δεν είναι καλός, ιδιαίτερα την σημερινή εποχή που τα οπλικά συστήματα είναι εξελιγμένα και επιφέρουν τεράστιες καταστροφές. Υπάρχουν νέα Πυραυλικά συστήματα τα οποία μεταφέρουν κεφαλές σε μεγάλες αποστάσεις και με μεγάλη ταχύτητα τουλάχιστον 10mah.Ασκούμε έντονη κριτική στην κυβέρνηση διότι ενεργεί αυταρχικά και επιζήμια για τη χώρα, για το μέλλον της. Η αποστολή Όπλων και Πυρομαχικών στην Ουκρανία θα δημιουργήσει τεράστια μελλοντικά προβλήματα με την Ρωσία. Ειδικότερα όταν υπάρχει και Ελληνική μειονότητα, 150.000 χιλ. πολιτών, την οποία έπρεπε να προστατέψει. Αμυντικό υλικό είναι το κράνος και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Δεν αντιλέγει κανείς στην αποστολή Υγειονομικού υλικού, Γιατρούς και νοσηλευτές. Λάθος λοιπόν της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και η πρόσκληση του Ουκρανού προέδρου κ. Ζελένσκι για το διάγγελμα στην Ελληνική Βουλή, όπου η «Ελληνική Λύση» δεν θα παραστεί για πολλούς λόγους τους οποίους ανακοίνωσε με επίσημο Δελτίο Τύπου και το οποίο δημοσιεύουμε στο τέλος της συνέντευξης.

«Η αποστολή όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία θα δημιουργήσει τεράστια μελλοντικά προβλήματα με την Ρωσία»

– Η ακρίβεια καλπάζει και όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αποτελεί το Νο1 πρόβλημα των πολιτών, ξεπερνώντας ακόμη και την πανδημία. Τι προτείνετε ως Ελληνική Λύση;
– Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος όσο και εγώ από τα τοπικά μέσα ενημερώσεις πριν δύο (2) χρόνια ενημερώναμε των Ελληνικό Λαό ότι κλείνοντας η κυβέρνηση τους λιγνίτες η ακρίβεια στο ρεύμα είναι δεδομένη. Όταν μία χώρα δεν είναι αυτάρκης σε ενέργεια είναι μαθηματικώς καταδικασμένη και φυσικά τον λογαριασμό τον πληρώνει πάντα ο λαός, δυστυχώς. Ο Κυριάκος Βελόπουλος παρακαλούσε μέσα στη Βουλή την Κυβέρνηση να κάνει προαγορά και εναποθήκευση Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου όταν το βαρέλι είχε 20$. Και πάλι δεν εισακούστηκε. Πολλές φορές στις ομιλίες του στην βουλή πριν 1,5 χρόνο έλεγε ότι θα έρθει πείνα «Επισιτιστική» κρίση, τώρα την λέξη «Επισιτιστική» την λένε όλα τα κόμματα ακόμη και η Κυβέρνηση που προσφάτως συνήλθε σε σύσκεψη για το πόσα αποθέματα υπάρχουν σε σιτηρά, σπορέλαια και άλλα προϊόντα. Αυτό τι σημαίνει; ότι δεν μας άκουγαν και τώρα ήρθαν να θεραπεύσουν την ανέχεια. Ηγέτης σημαίνει προνοώ προβλέπω, σχεδιάζω και υλοποιώ. Παρακαλούσε να στραφεί στον πρωτογενή τομέα (εδώ και 2,5 χρόνια) στην Αγροκτηνοτροφία, Αλιεία ώστε να υπάρχει επάρκεια αγαθών και να μην εξαρτάται η χώρα από εισαγόμενη είδη, αλλά και πάλι δεν άκουγαν. Δικαίωση λοιπόν της «Ελληνικής Λύσης».

– Κυρίαρχο θέμα και αυτό της πανδημίας. Υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ; Θα ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο του Κορονοϊού;
– Οι πανδημίες και οι επιδημίες δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Μέχρι σήμερα ο πληθυσμός της γης, έμαθε να ζει με τους ιούς και τις διάφορες ασθένειες. Τώρα έχει προσθέσει και τον covid 19. Πολύ φοβάμαι μην είναι τεχνητός και οικονομικού σκοπού ιός. Το μέλλον θα δείξει. Πάντως η Κυβέρνηση απέτυχε οικτρά διότι βρίσκεται η χώρα μας στην πρώτη θέση θνησιμότητας ανά εκατομμύριο πληθυσμού στον κόσμο.

«Είμαι περήφανος που δέκα (10) Βουλευτές μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έσπασαν ρεκόρ παρουσίας τους εν συγκρίσει με τα άλλα κόμματα»

– Είστε ικανοποιημένος από την πορεία της Ελληνικής Λύσης;
– Η αλήθεια είναι πως είμαι όχι απλά ικανοποιημένος αλλά και περήφανος που μέχρι σήμερα δέκα (10) Βουλευτές μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έσπασαν ρεκόρ παρουσίας τους εν συγκρίσει με τα άλλα κόμματα, όπου υπάρχουν Βουλευτές που δεν πατάνε το πόδι τους και τους πληρώνει ο Ελληνικός Λαός. Ως Κοινοβουλευτικό έργο; Είναι απίστευτο με δέκα (10) Βουλευτές έχουν κατατεθεί στην Βουλή 9.154 ερωτήσεις ο δε Πρόεδρός μας ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει τις περισσότερες ομιλίες από κάθε άλλο Αρχηγό κόμματος. Συμπερασματικά η «Ελληνική Λύση» παρουσιάζει προτάσεις για το καλό του Ελληνικού Λαού και ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα της το οποίο την δικαιώνει καθημερινά. Η έως τώρα πορεία της Ελληνικής Λύσης από 7-7-2019 στη Βουλή, σταματώντας πάνω από δέκα(10) ανθελληνικά νομοσχέδια, σταματώντας την αποστρατικοποίηση των νησιών μας που πήγε να κάνει κρυφά η ΝΔ σταματώντας τις Εθνικές μειονότητες προειδοποιώντας για την προαγορά και αποθήκευση Φυσικού Αερίου και πετρελαίου πριν δύο(2) χρόνια, τράπεζα σπόρων στήριξη του πρωτογενή τομέα, βιομηχανοποίηση των Νομών για την επιστροφή των 600.000-700.000 νέων μας, την πρότασή μας για την αγορά των Ραφάλ και Μπελχάρα και άλλων οπλικών συστημάτων και πολλά άλλα. Δείχνει ότι μπορούμε να την εμπιστευτούμε με κλειστά τα μάτια!!!! Επιτέλους ένα σχήμα («Ελληνική Λύση») που νοιάζεται πραγματικά για τον Ελληνικό Λαό ένα σχήμα που έχει πάνω απ’ όλα τις αξίες, τα ήθη και έθιμα της χώρας μας.

– Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το αποκλείετε;
– Η αλήθεια είναι ότι τα ΜΜΕ κάνουν ανάλογο σχόλιο, περί πρόωρων εκλογών. Πιστεύω ότι, ο λαός είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση, τον ενδιαφέρει πως θα πληρώσει το ρεύμα του; Πως θα θρέψει και θα σπουδάσει τα παιδιά του; Πως θα πληρώσει το ενοικίου του; Πως θα ζεσταθεί; Πως θα κινηθεί με το όχημά του; Τα θέματα υγείας του ειδικά για τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας και γενικά υπάρχει μια αναστάτωση. Την κρίση σύμφωνα με την απάντησή μου στην 2η ερώτηση σας την προκάλεσαν οι Κυβερνόντες. Αν μας άκουγαν και δεν μας θεωρούσαν γραφικούς και κινδυνολόγους και από αλαζονεία και κομματικό εγωισμό σήμερα δεν θα είχε αυτά τα προβλήματα ο λαός. Όσο αργά τόσο χειρότερα για τον λαό. Πάντως όποτε και αν γίνουν ο λαός θα τους απαντήσει καταλλήλως στους ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ που υπερχρέωσαν τη χώρα γενεές 44ρις. Η «Ελληνική Λύση» ζητά μία (1) τετραετία για την υλοποίηση του προγράμματός της. Απευθυνόμενος στο 55% των πολιτών που δεν ψήφισαν, τους προτρέπουμε να πάνε να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Η μεγάλη αποχή συμφέρει τους κυβερνόντες με ότι αυτό συνεπάγεται. Σταματήστε τον κατήφορο της χώρας.

«Λάθος της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη και η πρόσκληση του Ουκρανού προέδρου κ. Ζελένσκι για το διάγγελμα στην Ελληνική Βουλή»

– Πάμε και λίγο στα τοπικά θέματα. Δεν έχουμε κάποια εξέλιξη με τον δρόμο Δράμας – Αμφίπολης ενώ ανησυχία προκαλεί και ο αποκλεισμός του Νομού μας από τη Σιδηροδρομική Εγνατία;
– Μην περιμένετε τίποτε. «Η Δράμα είναι ακόμη μία φορά στην απ’ έξω» αυτό ακούει κάποιος από τους Δραμινούς συμπολίτες μας. Και αυτό διότι την τελευταία 15ετία δεν υπήρξαν ΙΚΑΝΟΙ και ΑΞΙΟΙ Βουλευτές στον τόπο και αυτή είναι η αλήθεια και δεν το λέω εγώ, ρωτήστε τον λαό είναι ο καταλληλότερος να σας απάντηση. Και γιατί τους ψηφίζουν; Θα μου πει κάποιος. Διότι τοποθετούνται κομματικά και ο λαός δεν πρέπει να ανήκει στα κόμματα αλλά στο σύνολο των πολιτών έχοντας ο καθένας την δική του προσωπικότητα να δικάζει και να εκλέγει. Είναι επίσης ανεπίτρεπτο να μην υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις για ανάδειξη μελλοντικών αθλητών που πάντα η Δράμα είχε και ήμασταν υπερήφανοι. Το Εθνικό στάδιο είναι ανενεργό εδώ και δύο (2) χρόνια όπως και η άθλια κατάσταση του κολυμβητηρίου. Τι να πει κανείς για το χιονοδρομικό; Που όλα τα χιονοδρομικά λειτουργούν πλην του Φαλακρού Δράμας. Και μιλώ για τον αθλητισμό διότι υπήρξα αθλητής και πρωταθλητής του αθλήματος του JUDO και επί 42 χρόνια διδάσκαλος και ανησυχώ ιδιαίτερα για όλα τα αθλήματα.

«Ο Κυριάκος Βελόπουλος ενημέρωσε τον ελληνικό λαό ότι κλείνοντας η κυβέρνηση τους λιγνίτες η ακρίβεια στο ρεύμα είναι δεδομένη»

– Τι προγραμματίζετε τοπικά κύριε Κουρτίδη;
– Στόχος μου είναι να αναπτυχθούν Εργοστάσια στην περιοχή μας για την παραγωγή αγαθών αγροκτηνοτροφίας, μεταποίησης και εξαγωγών. Με αποτέλεσμα την μείωση της ανεργίας, την επιστροφή των νέων μας στον τόπο τους ώστε να εργαστούν και να δημιουργήσουν οικογένειες και έτσι να λύσουμε το δημογραφικό μας πρόβλημα που είναι και το κυριότερο. Αξιοποίηση των υδάτινων πόρων και δασοτουρισμός. Γενικά η αξιοποίηση του κάθε δημοτικού διαμερίσματος με τις όποιες ιδιαιτερότητες παρουσιάζουν και συνολικά ένας Νομός αξιοζήλευτος και άριστος για επισκεψιμότητα.

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Θέλω να απευθυνθώ στους Έλληνες. Όλοι νομίζαμε ότι ανήκουμε στο τάδε κόμμα ή Δεξιά ή Αριστερά ή Κέντρο ή οπουδήποτε .Δεν πρέπει να ανήκετε πουθενά διότι αυτό είναι τέχνασμα. Να ανήκετε στον εαυτό σας και να δικάζετε ως ΔΙΚΑΣΤΕΣ με την ψήφος σας. Η «Ελληνική Λύση» δεν ανήκει πουθενά ανήκει στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Το σύνθημα είναι «Πρώτα η Ελλάδα πρώτα οι Έλληνες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

είκοσι − 4 =

spot_img
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας