14.8 C
Drama
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Μιχάλης Τάσσου

«Έχω πάρει την απόφαση να μπω στη φωτιά της πολιτικής για να αλλάξω πράγματα. Έχω γνώση, εμπειρία και όρεξη για δουλειά»

Δικηγόρος / Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Δράμας

Ο Μιχάλης Τάσσου ανήκει στην γενιά των 40ρηδων που μπήκαν δυναμικά στην πολιτική σκηνή της Δράμας. Ξεχωρίζει με τον λόγο του, την αποτελεσματικότητα, την εργατικότητα και τον δυναμισμό του.
Δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να επιβιώσει στην πολιτική. Και τονίζει ότι είναι διατεθειμένος να δουλέψει σκληρά, να ακούσει, να δεχτεί σκληρή κριτική, να διεκδικήσει, να μαλώσει αν χρειαστεί αλλά όχι να χάσει την ψυχή του.

Συνέντευξη Βαγγέλης Ελευθεριάδης / Φωτογραφίες Γιώργος Καρατζόγλου

– Σε τι περιβάλλον μεγαλώσατε; Μιλήστε μας για την οικογένειά σας.
– Στο περιβάλλον μιας υπέροχης οικογένειας! Τυπικής ελληνικής και υπέροχης. Πρωτότοκος γιος του Νίκου και της Μαρίας Τάσσου, νέων γονιών. Να φανταστείς η μητέρα μου ήταν 19 χρονών όταν γεννήθηκα και ο πατέρας μου δεν είχε ακόμα το δεύτερο πτυχίο του. Οπότε μεγαλώσαμε μαζί! Είδα την εξέλιξη τους και ήταν πρότυπο για εμένα. Είδα τον πατέρα μου από γιο πλανόδιου ψαρά να γίνεται ένας πολύ καλός δικηγόρος και κυρίως ένας πολύ καλός άνθρωπος και την μητέρα μου από εργάτρια στις βιοτεχνίες ενδυμάτων, προϊσταμένη οικονομικών υπηρεσιών σε δύο δήμους και τώρα στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Είμαι πολύ περήφανος και για τους δυο και τυχερός γιατί το πρότυπό τους με συνοδεύει.

«Ο πατέρας μου, μου δίδαξε να κυνηγάω πάντα το καλύτερο χωρίς να πατάω επί πτωμάτων και  η μητέρα μου έδειξε τι θα πει να έχεις δύναμη ψυχής και υπομονή»

– Με τι όνειρα μεγαλώσατε;
– Τα όνειρα που έκανα στη ζωή μου χωρίζονται σε δύο φάσεις. Μέχρι τα 22 μου χρόνια ήθελα να πετύχω επαγγελματικά, να αναδειχθώ κοινωνικά και πολιτικά. Μετά τα 22 μου αυτό άλλαξε, και εκείνα τα όνειρα μπήκαν σε μια δεύτερη σειρά. Μία δυσάρεστη οικογενειακή περιπέτεια το 2005 με έκανε να καταλάβω ότι το μοναδικό πράγμα που αξίζει να έχουμε απλόχερα στη ζωή είναι η υγεία και η οικογένεια. Γι΄ αυτά ονειρεύομαι πρώτα και μετά για τα υπόλοιπα.

– Ήσασταν καλός μαθητής;
– Ναι ήμουν πολύ καλός μαθητής σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Λίγο πήγα να το χάσω στην πρώτη λυκείου αλλά επανήλθα σύντομα. Στην Νομική Σχολή πέρασα ένατος σε σειρά κατάταξης και ήμουν υπότροφος στο τέταρτο έτος σπουδών χάριν καλών επιδόσεων της προηγούμενης χρονιάς.

– Καλός μαθητής και φρόνιμος;
– Αφού είπαμε να πούμε αλήθειες… δεν θα το έλεγα αυτό! Ήμουν ζωηρός σαν παιδί. Λίγο αεικίνητος, λίγος σκανδαλιάρης, λίγο πειραχτήρι. Δεν ήμουν μόνο διάβασμα και σπίτι είχα μια ισορροπημένη καθημερινότητα. Αλλά έτσι ήμασταν όλη η παρέα μου. Και ο ένας προέτρεπε τον άλλον με αποτέλεσμα όλοι να τα έχουμε καταφέρει σχετικά καλά στη ζωή μας…

– Διατηρείτε επαφή με τους παιδικούς φίλους;
– Φυσικά. Έχω ένα χαρακτηριστικό, δεν αλλάζω εύκολα παρέες. Με τους κολλητούς μου είτε από το σχολείο, είτε από το πανεπιστήμιο είμαστε ακόμα κολλητοί. Νιώθω άνετα με τους φίλους μου, περνάω όμορφα τους εμπιστεύομαι, τους συμβουλεύομαι και γενικά έχω πολύ ψηλά την έννοια της φιλίας.

– Σπουδάσατε Νομική, γιατί επιλέξατε τη Νομική;
– Ξεκάθαρη απάντηση. ήθελα να γίνω δικηγόρος. Για κάποιο λόγο αυτή η δουλειά με γοήτευσε από μικρό. Και για να προλάβω την ερώτηση σου, ναι μεν με επηρέασε το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσα, όμως δεν με προέτρεψε να γίνω δικηγόρος. Το όνειρο των γονιών μου ήταν να γίνω στρατιωτικός και ήταν τόσο δυνατό που την ημέρα που συμπλήρωνα το μηχανογραφικό μου δελτίο το άρπαξε η μητέρα μου και με απειλούσε ότι θα βάλει τις στρατιωτικές σχολές ως πρώτη επιλογή. Κυνηγιόμασταν στο μπαλκόνι, ήταν ένα πολύ αστείο σκηνικό και την εξέλιξη την φαντάζεστε.

– Τελικώς τι θα μπορούσαμε να πούμε ότι επηρεάζει αυτό που καταλήγουμε να κάνουμε στη ζωή μας; Ποιον ρόλο παίζει το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουμε; Εσείς, για παράδειγμα, τι θα είχατε γίνει αν είχατε μεγαλώσει σε διαφορετικό περιβάλλον;
– Φυσικά οι προσλαμβάνουσες που έχουμε είναι ένα σημαντικό στοιχείο στην απόφασή μας και το περιβάλλον δίνει ισχυρή επιρροή. Η επαφή που είχα με την δικηγορία εξαιτίας του πατέρα μου σίγουρα μου έστρεψε το ενδιαφέρον σε αυτή. Αλλά νομίζω και σε διαφορετικό περιβάλλον να ήμουν εκεί θα κατέληγα. Αλήθεια λατρεύω τη δουλειά μου, νιώθω χαρούμενος όταν μπαίνω στο γραφείο και με γοητεύει το ότι καθημερινά μπορεί να ασχολούμαι με διαφορετικό νομικό αντικείμενο.

«Δεν θέλω να είμαι υλικό που θα  μπει στο μύλο της πολιτικής και να γίνει ένα με τα υπόλοιπα»

– Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που σας επηρέασε πολύ;
– Με έχουν επηρεάσει άνθρωποι. Ο πατέρας μου, μου δίδαξε να κυνηγάω πάντα το καλύτερο χωρίς να πατάω επί πτωμάτων και η μητέρα μου έδειξε τι θα πει να έχεις δύναμη ψυχής και υπομονή. Τον θαύμαζα και την θαυμάζω και μπορεί να μην της το έχω πει, αλλά το λέω σε σένα και θα το διαβάσει. Φαντάζομαι!

– Ασχολείστε με την πολιτική από τα μαθητικά σας χρόνια. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στην Πολιτική;
– Αυτό που με έφερε σε επαφή με την πολιτική ήταν η Ιστορία. Λάτρευα και λατρεύω την Ιστορία και ειδικά την νεότερη ελληνική. Μέσα από την μελέτη της ιστορίας κατανοείς πως αποφάσεις αλλάζουν τον ρου της ιστορίας και τις αποφάσεις στις Δημοκρατίες τις παίρνουν οι πολιτικοί. Η ελπίδα μου ότι ίσως μια μικρή μου απόφαση για κάτι μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας της γειτονιάς μου ή της πόλης μου ή του νομού μου με ωθεί και σήμερα να ασχολούμαι με την πολιτική.
Χάριν αστεϊσμού και με μια επιφανειακή προσέγγιση θα σας έλεγα ότι με ώθησε και η μητέρα μου. Έκλεινε τα πατζούρια στο σπίτι μας στη Χωριστή και έβαζε στο κασετόφωνο τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας!

– Τι είναι για εσάς καλός πολιτικός;
– Είναι πολλά τα στοιχεία που κάνουν ένα πολιτικό «καλό». Αυτό που μου έρχεται στο μυαλό πρώτα, είναι αυτός που καταφέρνει να βρει την ισορροπία μεταξύ της ικανότητας, της εργατικότητας αλλά και της επαφής με τον πολίτη, είναι ο δίκαιος πολιτικός, είναι αυτός που δεν μοιράζει υποσχέσεις έχοντας το θάρρος να πει και κανένα «όχι» προς όφελος του ευρύτερου συμφέροντος.

– Στην πολιτική δεν μακροημερεύουν πολλές φορές οι ικανοί…
– Τα κριτήρια της επιλογής της κοινωνίας δεν είναι πάντα η ικανότητα. Ας το παραδεχτούμε. Και αυτό μας φέρνει πολλές φορές να έχουμε μετανιώσει για τις επιλογές μας. Δεν είναι δυνατόν να επιλέγουμε για δικηγόρο μας αυτόν που θεωρούμε καλό νομικό, να πηγαίνουμε στον γιατρό που ακούμε ότι είναι καλός, να κουρευόμαστε στο καλύτερο κομμωτήριο, αλλά για πολιτικό που πρέπει να μας εκπροσωπήσει να επιλέγουμε αυτόν με τον οποίον ήπιαμε τσίπουρο και μας χτύπησε την πλάτη.

– Φέτος, από τη θέση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού έχετε το γενικό πρόσταγμα και την οργάνωση του «Ονειρούπολης». Σας «βαραίνει» η ευθύνη;
– Σαφώς. Ανέλαβα το βάρος να έχω την ευθύνη της διοργάνωσης σε μια δύσκολη συγκυρία. Αφενός τα τελευταία τουλάχιστον τρία έτη η «Ονειρούπολη» ήταν πεδίο αντιπαραθέσεων και αφετέρου συγκεκριμένοι λάθος χειρισμοί είχαν θαμπώσει την λάμψη της. Μια τέταρτη κακή χρονιά θα ήταν επιζήμια για το όνομα της εκδήλωσης. Επίσης ξέρω με πόση αγωνία περιμένουν οι επαγγελματίες της Δράμας να αυξηθεί η κίνηση της αγοράς, κάτι που είναι μια άμεση συνέπεια μιας καλής «Ονειρούπολης». Για όλα αυτά ήθελα να πάει καλά και αισθάνθηκα έντονα το βάρος.

«Ως άνθρωπος της γενιάς των 40αρηδων, που πληρώνουμε τις λάθος επιλογές άλλων, δηλώνω το “παρόν” και προτρέπω και άλλους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν… εμείς θα αλλάξουμε τις τύχες μας και κανένας άλλος»

– Σε μια προεκλογική χρονιά όμως, δεν φοβηθήκατε το πολιτικό κόστος μιας αποτυχίας;
– Αν ήταν να φοβάμαι το πολιτικό κόστος θα καθόμουν στο σπίτι μου, δεν θα κατέβαινα στις εκλογές, ούτε θα αναλάμβανα Διοίκηση! Όπως στη δουλειά μου δεν φοβάμαι να αναλάβω το βάρος του χειρισμού μιας δύσκολης νομικής υπόθεσης, έτσι δεν φοβάμαι να παίρνω πολιτικά «ρίσκα»!

– Είναι ίσως η πρώτη φορά που στην μεγαλύτερη εκδήλωση του Δήμου Δράμας υπάρχει σύμπνοια και συνεννόηση με τις αντιπολιτεύσεις. Θα αναφέρω ότι έχω γίνει δέκτης θερμότατων σχολίων για το πρόσωπό σας από στελέχη της αντιπολίτευσης…
– Τους ευχαριστώ για τα καλά λόγια και κυρίως για την εμπιστοσύνη την οποία χτίσαμε με τον καιρό μεταξύ μας. Δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία. Βασίστηκε στην καλή προαίρεση όλων μας και στην ειλικρίνεια που δείξαμε τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και ακολούθως του Δημοτικού Συμβουλίου. Πάντως με χαροποιεί ότι αυτό το όμορφο κλίμα πέρασε και στην κοινωνία κάνοντας την προσμονή για την «Ονειρούπολη» ακόμα πιο μεγάλη.

– Πάντως πρέπει να νιώθετε ικανοποιημένος από την επιτυχία της «Ονειρούπολης».
– Αυτό θα σας το απαντήσω στο επόμενο τεύχος. Η επιτυχία ή όχι της «Ονειρούπολης» θα κριθεί στο τέλος της. Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα, έχουμε θετικά μηνύματα, όμως αυτό μας υποχρεώνει να σταθούμε αντάξιοι των θετικών προσδοκιών μέχρι και την ογδόη Ιανουαρίου 2023.

– Για ποια πράγματα από αυτά που κάνατε σαν αντιδήμαρχος νιώθετε περήφανος;
– Νιώθω περήφανος που κάναμε αρκετά βήματα στον ψηφιακό και όχι μόνο εκσυγχρονισμό του Δήμου. Η Ηλεκτρονική Διακίνηση Εγγράφων, τα Ηλεκτρονικά Αιτήματα Πολιτών, τα Ηλεκτρονικά Πιστοποιητικά, το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, το live-ΚΕΠ, τα Κοινόχρηστα Ηλεκτρικά Ποδήλατα που έρχονται και άλλα πολλά. Σημαντικότερο όμως όλων με διαφορά είναι οι γρήγορες κινήσεις μας στην υπαγωγή του Δήμου στο Πρόγραμμα Επιδότησης Εργασίας Ανθρώπων της ηλικίας 55-67, χάριν στις οποίες 12 συνάνθρωποί μας βρήκαν δουλειά για δύο έτη, για να καλύψουν ασφαλιστικές ανάγκες αλλά και να προσφέρουν. Τους συναντώ καμιά φορά στους διαδρόμους και στο βλέμμα τους βλέπω την ανακούφισή και τη χαρά τους και σκέφτομαι μέσα μου μακάρι να μπορούσα να το κάνω για άλλους τόσους και άλλους τόσους.

– Νιώθετε πολιτικός;
– Θα σας απαντήσω όπως μάλλον δεν θα περιμένατε. Ναι νιώθω πολιτικός. Εφόσον μία μου απόφαση μπορεί να επηρεάσει έστω και τη ζωή ή την καθημερινότητα ενός ανθρώπου… νιώθω. Ταυτόχρονα όμως νιώθω και ο ίδιος άνθρωπος, που ήμουν πριν γίνω πολιτικός.

– Εκδηλώσατε το ενδιαφέρον να είστε στη λίστα του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας. Θέλετε να αλλάξετε πεδίο δράσης;
– Δήλωσα και σας δηλώνω ότι είμαι έτοιμος να δώσω όποια μάχη μου ζητηθεί, ακόμα και αυτή των Εθνικών εκλογών.

– Κρίνετε ότι προσωπικά είναι κατάλληλη η συγκυρία για εσάς;
– Τις συγκυρίες εμείς τις διαμορφώνουμε με το όραμά και τη δουλειά μας. Αν θέλουμε να βλέπουμε δυσκολίες πάντα θα υπάρχουν. Την περίοδο που διανύουμε η Ελλάδα έχει την ανάγκη για σταθερότητα και όχι πισωγυρίσματα, ενώ η Δράμα πρέπει επιτέλους να ξεκολλήσει και να ακολουθήσει μια πορεία προς τα εμπρός. Βλέπω φίλους μου να αναζητούν δουλειά σε άλλες πόλεις, βλέπω στον νομό μου να έχει μειωθεί ο πληθυσμός κατά χιλιάδες πολιτών τα δέκα τελευταία χρόνια.
Για όλα αυτά κάτι φταίει και άρα κάτι πρέπει να αλλάξει και το σίγουρο είναι ότι δε μπορεί να αλλάξει με την ίδια συνταγή και τα ίδια υλικά που μας έφτασαν εδώ. Ως άνθρωπος λοιπόν της δικής μου γενιάς, αυτής των 40αρηδων, που πληρώνουμε τις λάθος επιλογές άλλων, δηλώνω το «παρόν» και προτρέπω και άλλους νέους ανθρώπους να το πράξουν, να συμμετέχουν, να μην αφήσουμε τις τύχες μας στους άλλους. Εμείς θα αλλάξουμε τις τύχες μας και κανένας άλλος.

– Πιστεύετε ότι στην πολιτική χρειάζεται ταλέντο;
– Η πολιτική χρειάζεται μεράκι, αγάπη για τον τόπο σου και όρεξη για δουλειά! Πολλή δουλειά!

«Δεν με φοβίζει να αποτύχω σε κάτι. Με φοβίζει να διαπιστώσω ότι δεν προσπάθησα αρκετά για να το πετύχω»

– Έχετε νιώσει η πολιτική να κλέβει την ψυχή σας;
– Είναι πράγματι δύσκολο να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στις αρχές σου και στις απαιτήσεις που έχει η ενασχόληση με τα κοινά. Δεν θέλω να είμαι υλικό που θα μπει στον μύλο της πολιτικής και να γίνει ένα με τα υπόλοιπα. Μέχρι στιγμής το έχω καταφέρει. Δεν έκανα κάτι για χάριν της πολιτικής που να αλλοίωνε αυτό που είμαι. Και να σας πω δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω τα πάντα για να επιβιώσω στην πολιτική. Είμαι διατεθειμένος να δουλέψω σκληρά, να ακούσω, να δεχτώ σκληρή κριτική, να διεκδικήσω, να μαλώσω αν χρειαστεί αλλά όχι να χάσω την ψυχή μου.

– Μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς να είστε στην πολιτική.
– Φυσικά και μπορώ. Έχω το δικηγορικό γραφείο μου, τον επαγγελματικό μου κύκλο, την προσωπική μου ζωή και είμαι στην πολιτική γιατί μου αρέσει και θεωρώ ότι έχω πράγματα να δώσω όχι γιατί δεν έχω κάτι άλλο να κάνω.

– Στις μέρες μας το κοινό επηρεάζει την πολιτική ή η πολιτική το κοινό;
– Η επικράτηση των social media, η γρήγορη διακίνηση της είδησης και η αλλαγή στον τρόπο που εκφράζονται οι πολίτες κάνουν τους πολιτικούς να προσπαθούν πολλές φορές να δείξουν περισσότερα από αυτά που στην πραγματικότητα έχουν κάνει ή παίρνουν αποφάσεις που πρόσκαιρα θα ικανοποιήσουν. Έχουμε όμως ανάγκη και από πολιτικούς που θα επηρεάσουν το κοινό. Που θα πάρουν το βάρος επιλογών που μπορεί να μην είναι αρεστές αλλά θα είναι χρήσιμες για τους πολίτες!

– Σας φοβίζει η αποτυχία;
– Και οι αποτυχίες είναι κομμάτι της ζωής μας. Δεν με φοβίζει να αποτύχω σε κάτι. Με φοβίζει να διαπιστώσω ότι δεν προσπάθησα αρκετά για να το πετύχω.

– Τα λάθη είναι γνώση;
– Τα λάθη είναι εμπειρία. Για την ακρίβεια η εμπειρία είναι το άθροισμα των λαθών μας, όπως μου έμαθε να λέω ο δάσκαλος μου στη δικηγορία ο αείμνηστος Λάζαρος Ρεπάκης.

– Τι είναι η ευτυχία για σας;
– Να γυρνάς στο σπίτι σου να σε περιμένει η οικογένειά σου ή ο άνθρωπός σου με μια ζεστή αγκαλιά και να μπορείς το βράδυ να κοιμηθείς ήσυχος για ότι έκανες την ημέρα.

«Δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω τα πάντα για να επιβιώσω στην πολιτική. Είμαι διατεθειμένος να δουλέψω σκληρά, να ακούσω, να δεχτώ σκληρή κριτική,  να διεκδικήσω, να μαλώσω αν χρειαστεί αλλά όχι να χάσω την ψυχή μου»

– Η ευτυχία του ανθρώπου πού κρύβεται; Στην κυριαρχία της ψυχής στο μυαλό ή στο αντίθετο;
– Στην εποχή του άκρατου υλισμού, στην εποχή της ματαιοδοξίας και της μάχης για την επιβίωση ίσως κάποιες φορές το μυαλό να κυριαρχεί την ψυχή. Όμως δεν είναι αυτό το πραγματικό νόημα της ζωής. Στο τέλος όταν κάνουμε το ταμείο της ζωής μας θα μετρήσουμε αυτά που έχει μέσα η ψυχή μας. Τότε το μυαλό θα σκεφτεί ότι κρίναμε λάθος σε όλη μας τη ζωή αλλά… θα είναι αργά. Οπότε την ψυχή και την καρδιά μας. Αυτές να ακούμε!

– Σε τι έχετε αδυναμία στη ζωή σας;
– Στα αδέρφια μου! Έχω δύο αδέρφια την Ελισάβετ και τον Ανέστη. Τους έχω αδυναμία. Με την Ελισάβετ μεγαλώσαμε μαζί, έχουμε 4 χρόνια διαφορά και τον Ανέστη σχεδόν τον μεγάλωσα. Τους έχω αδυναμία και είμαι περήφανος για ότι έχουν καταφέρει.

– Στο Θεό πιστεύετε;
– Απόλυτα. Και σε όσα πρεσβεύει η Πίστη μας. Στην αγάπη, στην αλληλεγγύη, στην αφοσίωση. Είναι τα δομικά στοιχεία μια υγιούς κοινωνίας που όταν εκλείπουν την κλονίζουν.

– Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα καταφέρνουμε στη ζωή μας από το άθροισμα των επιτυχιών μας;
– Όχι απαραίτητα. Τα καταφέρνουμε από το άθροισμα των χαρούμενων στιγμών μας και οι χαρούμενες στιγμές μας δεν είναι απαραίτητα οι επιτυχίες και μόνο.

– Τι μουσική ακούτε; Το αγαπημένο σας τραγούδι;
– Αυτή που ακούγαμε όταν κάναμε τη φωτογράφιση! Ρεμπέτικα και παλιά ελληνικά. Το δεύτερο σκέλος της ερώτησης είναι δύσκολο. Μεταξύ πολλών και με δυσκολία θα πω το «Μη μου θυμώνεις μάτια μου» του Σταύρου Κουγιουμτζή. Ήταν το πρώτο τραγούδι που μου έμαθε ο πατέρας μου να παίζω στην κιθάρα.

– Ποιο βιβλίο διαβάσατε τελευταία;
– Το πρόσφατο βιβλίο των Χατζηβασιλείου και Συρίγου «Μικρασιατική Καταστροφή: 50 ερωτήματα και απαντήσεις». Σας είπα αγαπώ την ιστορία και θέλω να εξερευνώ κάθε πτυχή της. Με την ευκαιρία να πω ότι ένιωσα πολύ τυχερός που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον κύριο Χατζηβασιλείου στο πλαίσιο διοργάνωσης του επιστημονικού συνεδρίου για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος Δοξατιανός και ζωντανή απόδειξη ότι οι Δραμινοί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

– Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στη Δράμα και τι είναι αυτό που θέλετε να αλλάξετε;
– Αγαπώ τη φύση της, τα βουνά της, τη γη της, τους ανθρώπους της και αγαπώ την δυναμική που μπορεί να αναπτύξει εκμεταλλευόμενη όλα αυτά τα στοιχεία. Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι θα ήταν η εσωστρέφειά της. Ονειρεύομαι μια Δράμα εξωστρεφή! Ελκυστική για να γυρίσουν οι άνθρωποι που έφυγαν, ελκυστική για επισκέπτες, για επενδύσεις και επιχειρήσεις που θα ξαναφέρουν ζωή στον νομό μας.

– Όπου και αν εκτεθείτε, ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγο που κάποιος ή κάποια πρέπει να σας επιλέξει;
– Έχω γνώση, εμπειρία και όρεξη για δουλειά! Έχω πάρει την απόφαση να μπω στην φωτιά της πολιτικής για να αλλάξω πράγματα. Αν μου δοθεί ευκαιρία θα το πράξω.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας