10.9 C
Drama
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Μιχάλης Τάσσου

«Μαζί θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας στέρησαν οι κακές νοοτροπίες, οι κακές επιλογές»

Δικηγόρος υπ. Βουλευτής Ν. Δράμας / Νέα Δημοκρατία

O Μιχάλης Τάσσου, μια από τις νέες υποψηφιότητες του ψηφοδελτίου της ΝΔ για τις εκλογές τις 21ης Μαΐου, φαίνεται πως δικαιώνει την επιλογή του με την δυναμική παρουσία του στον προεκλογικό αγώνα.
Δηλώνει ικανοποιημένος από την προεκλογική του πορεία με τα θετικά και συγκινητικά μηνύματα που λαμβάνει από τις επαφές με τους συμπολίτες του και δηλώνει ότι δεν πιστεύει ότι είναι οι εκλογές των εκπλήξεων, γιατί θεωρεί ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν θα επενδύσουν σε πειραματισμούς, καθώς έχουν αντιληφθεί τι διακυβεύεται από μια μη συνειδητή και μη κατασταλαγμένη επιλογή.
Η θέση του είναι πως η βελτίωση της ποιότητας ζωή μας είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας και χρειάζεται να υπάρχει κάποιος που θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αυτός ο ρόλος, ευελπιστεί να του δοθεί μέσα από την ψήφο των συμπολιτών του.

– κ. Τάσσου σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται ο προεκλογικός αγώνας και οι κάλπες θα αποκαλύψουν τι επιλέγει ο ελληνικός λαός για την διακυβέρνηση της χώρας. Έχετε αγωνία για τα αποτελέσματα των εκλογών; πιστεύετε ότι είναι οι εκλογές των εκπλήξεων ή θα καταφέρει η ΝΔ να κερδίσει ψήφο εμπιστοσύνης από τους ψηφοφόρους;
– Ολοκληρώνεται ο προεκλογικός αγώνας όλων των υποψηφίων σε κάθε πολιτικό χώρο και εύχομαι πραγματικά να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για όλους μας, αλλά και με τους καλύτερους οιωνούς για τους συμπολίτες μας, γιατί ο απώτερος στόχος όλων είναι και πρέπει να είναι το καλό της χώρας. Αυτό αποτελεί την αφετηρία και τον κάθε βηματισμό μας μέχρι τον τερματισμό της προεκλογικής διαδρομής μας στις 21 Μαΐου και φυσικά μας ακολουθεί και στην μετεκλογική μας πορεία.
Δεν πιστεύω ότι είναι οι εκλογές των εκπλήξεων, γιατί δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα επενδύσουν σε πειραματισμούς, έχουν αντιληφθεί τι διακυβεύεται από μια μη συνειδητή και μη κατασταλαγμένη επιλογή. Έχουν καταλάβει πως η χώρα έχει πλέον μπει σε μια πορεία σταθερότητας και ανάπτυξης την τελευταία τετραετία και έχουν αρχίσει να αφήνουν πίσω το αίσθημα ανασφάλειας που μας δημιούργησε η τετραετία 2015 – 2019, αλλά και τα διαχρονικά λάθη και οι διαχρονικές παθογένειες που μας ακολουθούν τα τελευταία χρόνια.
Προχωρήσαμε με σταθερά, αλλά και δυναμικά βήματα που μας δίνουν νέα ελπίδα και προοπτική κι αυτό αποτυπώνεται στην καθημερινότητα μας, αλλά και σε νούμερα που δίνουν μια αξιόπιστη και πιο ολοκληρωμένη εικόνα της πραγματικότητας.
Έχουν γίνει θετικά βήματα που μας κάνουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον και διαμορφώνουν ένα πλαίσιο αναπτυξιακών διαδικασιών που πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να εφαρμόσουμε όσο καλύτερα γίνεται σε κάθε περιοχή της χώρας προάγοντας την ισότιμη ανάπτυξη. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος σημειώθηκε ρεκόρ 20ετίας στις άμεσες ξένες επενδύσεις με το ποσό να φτάνει τα 7 δισ. ευρώ και αυτό οφείλεται, σύμφωνα με μελέτη που έγινε από κοινού με το ΣΕΒ, αφενός σε όλο το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο που άρχισε να λειτουργεί (αλλαγή φορολογίας της εργασίας και του κεφαλαίου, το πτωχευτικό δίκαιο κ.ο.κ), αφετέρου στη διαπίστωση από πολλές πολυεθνικές πως στην Ελλάδα υπάρχουν επενδυτικές δυνατότητες, υπάρχει όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται ταλέντο.
Θετικά ανταποκρίνεται και η αγορά ομολόγων στα μηνύματα που έρχονται και τα οποία δείχνουν ότι η απόδοση της ελληνικής οικονομίας φέτος θα είναι καλύτερη των αρχικών προσδοκιών.

«Θέλουμε και επιβάλλεται να αλλάξουμε όσα μας πήγαν πίσω, είναι μονόδρομος. Η νέα γενιά έχει θωρακιστεί με εφόδια, υπομονή και όρεξη να εργαστεί για τα όνειρα τα δικά της, τα όνειρα όλων»

Στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2024-2026 που υποβάλει στις Βρυξέλλες το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση προβλέπει ταχύτερη πτώση του πληθωρισμού (4,5% αντί 5% φέτος) και μεγαλύτερη από το προσδοκώμενο Ανάπτυξη (2,3% αντί 1,8%) και αυτό αποκαλύπτει και το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, σε Έκθεσή του που συνοδεύει το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας για την προσεχή τριετία.
Διαχειριστήκαμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, το μεταναστευτικό, ασφαλίσαμε τα σύνορα μας γιατί καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και ως ίσος εταίρος μιας συμμαχίας, μιας ένωσης όταν είναι ξέφραγο αμπέλι σε κάθε επίπεδο οργάνωσης.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν λάθη στην προσπάθεια μας να κλείσουμε τις πληγές που προκάλεσαν οι ελλείψεις και οι αστοχίες του παρελθόντος. Κάναμε όμως μια νέα, καλή, δημιουργική αρχή και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ο κόσμος και τις ξέρει και τις βίωσε όλα τα προηγούμενα χρόνια και αυτός ήταν ο λόγος που εμπιστεύτηκε τη ΝΔ και είναι ο λόγος που θα την εμπιστευτεί και πάλι. Μας αξίζουν καλύτερες επιλογές και αυτές πρεσβεύονται μέσα από τις αξίες, τις αρχές, τον σχεδιασμό, την οργάνωση, αλλά και την αγάπη που έχουμε για τον τόπο μας.

– Ποιος είναι ο απολογισμός του νέου σας αγώνα στον πολιτικό στίβο; είστε ικανοποιημένος από την πορεία του;
– Ήταν ένας πολύ καλός, έντιμος, καθαρός αγώνας για εμένα και τους συμπολίτες μου και είμαι πολύ χαρούμενος για όλη την δημιουργική αυτή διαδρομή, γιατί μου έδωσε πολύ σημαντικά εφόδια όχι μόνο σαν πολιτικό, αλλά και σαν ψηφοφόρο.
Έχω αναφέρει ξανά πως ο λόγος που αποφάσισα να αποδεχθώ την τιμητική πρόταση του πρωθυπουργού να με εντάξει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ήταν οι κοινές αγωνίες, οι κοινοί προβληματισμοί, αλλά και η απογοήτευση και η αγανάκτηση που νιώθω κι εγώ όπως οι συμπολίτες και οι συμπολίτισσες μου από τις λάθος επιλογές προσώπων και εφαρμοζόμενων πολιτικών σε τοπικό επίπεδο. Επιλογές που δεν δικαίωσαν την ψήφο μας και μας απομόνωσαν σαν νομό, απομακρύνοντας μας από τον χάρτη των εξελίξεων.
O προεκλογικός μου αγώνας δεν ήταν ένας αγώνας με ξύλινο πολιτικό λόγο, μια επανάληψη κακή ή καλή του παλιού πολιτικού λόγου, δεν ήταν ένας αγώνας υποσχέσεων που θα ξεθωριάσουν στο χρόνο, δεν ήταν ένας αγώνας όμορφων ψεμάτων, ούτε ένας αγώνας άσχημων αληθειών.
Ο προεκλογικός μου αγώνας ήταν ένα νέο ξεκίνημα όπου όλοι βάζουμε το λιθαράκι μας να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, τις κακές νοοτροπίες, να δώσουμε την ευκαιρία στην ανανέωση όχι μόνο στην πολιτική ζωή, αλλά πρωτίστως στην κοινωνική γιατί όλα πηγάζουν και ξεκινούν από εκεί.
Ήταν και είναι ένας αγώνας που ΜΑΖΙ με κάθε συμπολίτη και κάθε συμπολίτισσα ξεκινήσαμε για να γίνουμε καλύτεροι, να γίνει ο τόπος μας καλύτερο μέρος για να ζούμε όλοι.
Ήταν και είναι ένας αγώνας που μας έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούμε με όσους δεν γνωριζόμαστε και να δημιουργήσω νέες φιλίες και νέες συνεργασίες. Είχα και έχω ανοιχτά τα αυτιά μου για να ακούσω κάθε συμπολίτη μας, για να βρούμε τους τρόπους ΜΑΖΙ που θα βγάλουν τη Δράμα μας από την αφάνεια, να πάψουμε να είμαστε όπως όλοι λέμε στις συζητήσεις μας νομός φάντασμα, να αποκτήσουμε όσα μας αξίζουν και όσα οραματιζόμαστε. Γιατί όπως εκείνοι, έτσι κι εγώ, θέλω να γίνει καλύτερη η Δράμα μας και κουράστηκα, όπως κι εκείνοι, να μην ακουγόμαστε.
Η απόφαση μου να ενώσω τη φωνή μου με τη φωνή κάθε Δραμινού και κάθε Δραμινής είναι μια συνειδητή απόφαση και σε κάθε στάση της προεκλογικής μου διαδρομής με δικαιώνει που την έλαβα. Γνωρίζω ότι είναι μια δύσκολη διαδρομή γιατί δεν έχουμε καταφέρει, ακόμα, να αποβάλλουμε στο μέγιστο επιθυμητό βαθμό τις κακές πρακτικές του χθες, που τραυμάτισαν όχι μόνο την παράταξη της ΝΔ στη Δράμα, αλλά την ίδια την κοινωνία εμποδίζοντας να αναπτύξει την δυναμική της. Σ’ αυτές τις πρακτικές, τις παλαιές, τις αναχρονιστικές, τις αντιπαραγωγικές έχει γυρίσει τις πλάτες της η δραμινή κοινωνία και θα αποτυπωθεί στην κάλπη, γιατί είμαστε μια κοινωνία μικρή και όλοι γνωριζόμαστε, κατά συνέπεια είμαι σίγουρος πως ο αγώνας που έχουμε ξεκινήσει μαζί με τους συμπολίτες μας θα είναι ένας αγώνας κερδισμένος για την Δράμας μας.

«Μας αξίζουν καλύτερες επιλογές και αυτές πρεσβεύονται μέσα από τις αξίες, τις αρχές, τον σχεδιασμό, την οργάνωση, αλλά και την αγάπη που έχουμε για τον τόπο μας»

– Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του προεκλογικού σας αγώνα μέχρι στιγμής, έχετε καταγράψει θετική απόκριση από τις επαφές που έχετε κάνει; πιστεύετε πως καταφέρατε να επικοινωνήσετε στους Δραμινούς και τις Δραμινές το πρόγραμμα σας, το όραμα σας για τον τόπο μας;
– Τα μηνύματα δεν είναι μόνο θετικά, είναι ενθαρρυντικά και συνάμα πολλές φορές συγκινητικά. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα που εισπράττεις όταν ταυτίζεται ο συνομιλητής σου με το όραμα σου για τον τόπο, όταν θέλει να αποτελέσει μέρος της επίλυσης των προβλημάτων που μας απασχολούν, όταν θέλει να απαλλαγεί από τη στασιμότητα που του προσέφεραν τόσα χρόνια οι προηγούμενες λανθασμένες, όπως εκ’ των πραγμάτων αποδείχθηκε, επιλογές.
Είναι πολύ σημαντικό για εμένα ότι μπορώ να νιώσω τους προβληματισμούς τους, γιατί είναι και δικοί μου και σ’ αυτό συμβάλλει εποικοδομητικά και η επαγγελματική μου δραστηριότητα που αποτελεί το μεγαλύτερο εφόδιο αυτής της νέας μου προσπάθειας. Είμαι ενεργός δικηγόρος τα τελευταία 17 χρόνια και ως ελεύθερος επαγγελματίας μπορώ να γνωρίζω και να αναγνωρίζω τα προβλήματα που μας ακολουθούν και θέλω κι εγώ επιτέλους να απαλλαγούμε από αυτά.
Πιστεύω ότι έχω καταφέρει να επικοινωνήσω όλα όσα ονειρεύομαι για τον νομό μας, γιατί αυτός ο τόπος είναι ο τόπος που γεννήθηκα, μεγάλωσα και επέλεξα για να συνεχίσω να εργάζομαι και να ζώ και θέλω, όπως όλοι όσοι κάναμε αυτή την επιλογή, να νιώθουμε χαρούμενοι που την κάναμε και να μην αναζητούμε, μετανιωμένοι, τρόπους να την αλλάξουμε. Θέλω τα παιδιά μου και τα παιδιά όλων μας να θελήσουν κι αυτά να επιλέξουν τον τόπο μας για να ζήσουν και να δημιουργήσουν, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι θα τους κληροδοτήσουμε κατάλληλες συνθήκες για να το πράξουν.
Δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε το μέλλον των παιδιών μας όταν δεν έχουμε όμως μεριμνήσει το πιο σημαντικό θέμα: το δημογραφικό. Το δημογραφικό είναι ένα από τα θέματα μείζονος σημασίας για την χώρα μας και τα μηνύματα που λαμβάνουμε δυστυχώς είναι αποθαρρυντικά και πρέπει όλοι να κινητοποιηθούμε άμεσα. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα ο ελληνικός πληθυσμός συρρικνώνεται και σε ορισμένες περιοχές συρρικνώνεται ταχύτερα από άλλες. Ξέρετε ποια είναι η θέση της Δράμας στην κατάταξη του χάρτη των πληθυσμιακών αλλαγών που έλαβε χώρα ανά επαρχία για τα έτη 2011-2021; Βρισκόμαστε στη θλιβερή δεύτερη θέση με μείωση 14,3%, μετά τα Γρεβενά που σημειώνουν μείωση 16,1%.
Η Δράμα μας γερνάει με ταχύτατους ρυθμούς και είναι επιτακτική ανάγκη να λάβουμε μέτρα αντιστροφής του δυσοίωνου μέλλοντος. Αυτός είναι ο λόγος που εστιάζω στο να δοθούν κίνητρα στα νέα ζευγάρια που ξεκινάνε την κοινή τους πορεία, μέσα από την επιδότηση κατοικίας, η οποία μπορεί να προκύψει από την αναμόρφωση, αποκατάσταση υφιστάμενων κτιρίων, κίνητρα για τους νέους ανθρώπους να μείνουν και να δραστηριοποιηθούν στον τόπο που γεννήθηκαν, κίνητρα για να διατηρήσουν και να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες οι συμπολίτες μας, οι φίλοι μας, οι συνάδελφοι μας, οι άνθρωποι μας.
Είναι θέμα συλλογικής εργασίας η βελτίωση της ποιότητας ζωή μας, αλλά χρειάζεται να υπάρχει κάποιος που θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αυτόν τον ρόλο, αν μου δοθεί η ευκαιρία μέσα από την ψήφο των συμπολιτών μου, θα χαρώ να τον υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Και νομίζω ότι αυτό το έχουν εισπράξει όλοι οι συμπολίτες μου σε κάθε γωνιά του νομού που έχω επισκεφθεί.

«Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα που εισπράττεις όταν ταυτίζεται ο συνομιλητής σου με το όραμα σου για τον τόπο, όταν θέλει να αποτελέσει μέρος της επίλυσης των προβλημάτων που μας απασχολούν, όταν θέλει να απαλλαγεί από τη στασιμότητα που του προσέφεραν τόσα χρόνια οι προηγούμενες λανθασμένες, όπως εκ’ των πραγμάτων αποδείχθηκε, επιλογές»

– Δηλώνετε ότι η νέα γενιά είναι η λύση. Πιστεύετε ότι η ελληνική κοινωνία θα στηρίξει τις υποψηφιότητες των νέων ανθρώπων σε κάθε πολιτικό χώρο; Έχουν κουράσει τόσο πολύ οι επαναλαμβανόμενες επιλογές;
– Πιστεύω απόλυτα ότι η νέα γενιά, αν της ανατεθεί, μπορεί επάξια και να αναλάβει τα ηνία καίριων θέσεων και να συνεργαστεί αρμονικά με τους μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους, γιατί δεν υπάρχει θέμα ανταγωνισμού, δεν τίθεται θέμα πρωτιάς για το εγώ μας, δεν μας ενδιαφέρει να υπάρχουμε απλά για να ακούγεται το όνομα μας, θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας, να εργαστούμε μαζί με όλους και όλοι μαζί να τα καταφέρουμε. Δεν αποκλείουμε ανθρώπους από τις συνεργασίες, αποκλείουμε παλιές πρακτικές και κακές νοοτροπίες και αυτές καλώς ή κακώς τις κουβαλάει μερίδα ανθρώπων που έτσι πορεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια και κατάφεραν να δίνουν λύσεις μόνο στον εαυτό τους και όχι στο σύνολο. Αυτό το παλιό, δυσλειτουργικό μοντέλο που δημιούργησε και ενίσχυσε το πελατειακό σύστημα και γιγάντωσε τις γνωστές διαχρονικές παθογένειες η νέα γενιά θέλει να το αφήσει στο χθες. Είναι μια θέση που απορρέει από τα βιώματα και τις προσλαμβάνουσες που έχει η νέα γενιά.
Μάθαμε να επιβιώνουμε μέσα στην οικονομική κρίση, με μισθούς που δεν ανταποκρίνονται ούτε στα όνειρα μας, αλλά ούτε και στις σπουδές μας, με περικοπές συντάξεων των μελών των οικογενειών μας που αναπόφευκτα είχαν αντίκτυπο στις ζωές όλων μας, αντιμετωπίσαμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση πανδημίας που η διαχείριση της έβαλε υποχρεωτικά σε πάγο τις ζωές μας, αλλά ανταποκριθήκαμε υπεύθυνα και συλλογικά. Μάθαμε να ζούμε ακούγοντας τη λέξη ρουσφέτι, ότι στις λάθος θέσεις υπάρχουν οι λάθος άνθρωποι γιατί έχουν μέσον, λέξεις που μας έχουν στοιχειώσει και μεγαλώνοντας καταλάβαμε ότι έχουν στοιχειώσει και την ελληνική κοινωνία. Μάθαμε να ζούμε με τα λίγα και πιστεύω πως ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε περισσότερα γιατί μας αξίζουν όλους. Είναι ανώφελο να γίνονται θυσίες χωρίς να υπάρχει όραμα για την συνέχεια. Αυτή την συνέχεια την κουβαλάει μέσα της η νέα γενιά, η οποία έχει απορρίψει τις παλιές πρακτικές που μας κρατούσαν αγκυλωμένους σε μια διαρκή μίζερη στασιμότητα, έχει απορρίψει την διαιώνιση των κακώς κειμένων και στοχεύει δημιουργικά σ’ ένα καλύτερο μέλλον.

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που δεν επιθυμεί να αλλάξουμε τις κακές νοοτροπίες. Θέλουμε και επιβάλλεται να αλλάξουμε όσα μας πήγαν πίσω, είναι μονόδρομος. Η νέα γενιά έχε θωρακιστεί με εφόδια, υπομονή και όρεξη να εργαστεί για τα όνειρα τα δικά της, τα όνειρα όλων. Η συμμετοχή νέων ανθρώπων στις κυβερνήσεις των χωρών του εξωτερικού, αλλά και στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνει στίγμα της νέας φιλοσοφίας που αρχίζει να διαπνέει το πολιτικό σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο κ. Πιερρακάκης για παράδειγμα είναι συνομήλικος μου, και μέσα από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης του οποίου ηγείται, έχει καταφέρει με τους συνεργάτες του να φέρουν εις πέρας ένα από τα πιο εμβληματικά έργα που έχουν υλοποιηθεί ποτέ στη χώρα, αυτό της ψηφιοποίησης της δημόσιας διοίκησης μέσω του gov.gr. Αν αναλογιστούμε το πόσο μεγάλο πρόβλημα γραφειοκρατίας αντιμετώπιζε η χώρα, πόσο δύσκολες και χρονοβόρες διαδικασίες στην έκδοση εγγράφων από δημόσιες υπηρεσίες αφήσαμε πίσω, καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο οι άνθρωποι της δημόσιας διοίκησης αναφέρονται στο gov.gr, ως το «θαύμα» Πιερρακάκη. Χάρη στο έργο αυτό άλλωστε η Ελλάδα έκανε άλματα στον ψηφιακό τομέα. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και αθλητισμού, o κύριος Γιατρομανωλάκης, είναι επίσης ένας νέος δραστήριος άνθρωπος που κάνει εξαιρετικό έργο σε θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη είναι ένας ακόμα νέος άνθρωπος που διεκπεραιώνει με συνέπεια και μεθοδικότητα τα καθήκοντα της από όποιο πόστο της έχει ανατεθεί. Αναφέρω μερικά ενδεικτικά παραδείγματα πετυχημένων επιλογών τις οποίες τόλμησε ο πρωθυπουργός γιατί πίστεψε στη δυναμική τους και δικαιώθηκε.
Μπορούμε οι νέοι άνθρωποι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών, θέλουμε να μας δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και μέσα από θέσεις ευθύνης, όπως το αποδεικνύουμε καθημερινά όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά από την επαγγελματική και προσωπική μας διαδρομή. Η ψήφος στη νέα γενιά είναι ψήφος ελπίδας για την χώρα.

«Είχα και έχω ανοιχτά τα αυτιά μου για να ακούσω κάθε συμπολίτη μας, για να βρούμε τους τρόπους ΜΑΖΙ που θα βγάλουν τη Δράμα μας από την αφάνεια»

– Θα μπορούσατε να υπερβείτε τις δικές σας κόκκινες γραμμές προκειμένου να διατηρήσετε την ενότητα της χώρας και την σταθερή της πορεία;
– Οι κόκκινες γραμμές που θέτει ο καθένας μας είναι απαραβίαστες θεωρώ. Ο κάθε ένας πορεύεται μέσα από ένα δικό του αξιακό σύστημα που διαμορφώνει την πορεία του στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Εξαιτίας αυτών των αρχών και αξιών που πρεσβεύει ο καθένας μας επιλέγεται από τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει για να τους εκπροσωπήσει μέσα στο κοινοβούλιο. Αν λαμβάνεις μια απόφαση που είναι ενάντια στο ήθος σου θεωρώ πως θα σε κυνηγάει σαν ερινύα και δεν θα μπορείς να απαλλαγείς από τις συνέπειες της. Νομίζω ότι στην ΝΔ κόκκινη γραμμή είναι η εκτροπή της χώρας από την πορεία σταθερότητας και ανάπτυξης, το να βγούμε από τα μονοπάτια ασφάλειας που αρχίσαμε να περπατάμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Αυτές τις κόκκινες γραμμές που είναι για το καλό της χώρας μας, δεν θα τις υπερβώ ποτέ από όποια θέση με τιμήσει με την ψήφο του ο δραμινός λαός. Δεν είναι θέμα εγωιστικής προσέγγισης, αλλά συνειδητής προσέγγισης και προάσπισης του εθνικού συμφέροντος.
Δεν είναι ένας αγώνας ατομικός, είναι αγώνας όλων μας και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμπορεύομαι σ’ αυτόν μαζί με τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες μου, είμαι δίπλα τους και τώρα όπως είμαι όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την επαγγελματική μου ιδιότητα, αλλά κυρίως από τις αναρίθμητες επισκέψεις μου σε κάθε σημείο του νομού μας σαν απλός πολίτης που αγαπά με πάθος τον τόπο του. Αυτό το πάθος διακρίνω και τώρα στις προεκλογικές μου επισκέψεις στα μάτια των συμπολιτών μου και είμαι σίγουρος ότι μαζί θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας στέρησαν οι κακές νοοτροπίες, οι κακές επιλογές.
Σαν άνθρωπος δεν ακολουθώ στη ζωή μου την επιλογή «ναι σε όλα», ούτε πιστεύω σε μαγικές συνταγές. Πιστεύω ότι την διαφορά στις ζωές μας την κάνουν τα συνειδητά υπεύθυνα όχι, πιστεύω στην μεθοδική και συνεπή δουλειά, πιστεύω στις δημιουργικές ομάδες, πιστεύω στη δύναμη και την προοπτική που παράγει η εκσυγχρονισμένη σκέψη της νέας γενιάς και όλα αυτά θέτουν από μόνα τους κόκκινες γραμμές, που δεν θέλουμε και δεν πρέπει να παραβιάσουμε όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά.

«Πιστεύω στη δύναμη και την προοπτική που παράγει η εκσυγχρονισμένη σκέψη της νέας γενιάς»

– Είστε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα των εκλογών; τι θα σήμαινε για εσάς καλό αποτέλεσμα;
– Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος και η πορεία του προεκλογικού μου αγώνα με κάνει διπλά αισιόδοξο, γιατί έχω έρθει κοντά με περισσότερο κόσμο, έχω κάνει νέους φίλους, νέους συνοδοιπόρους και έχουμε δημιουργήσει μια πραγματικά δυνατή ομάδα, θεμέλιος λίθος της οποίας είναι οι συνεργάτες μου, που όλο αυτό τον καιρό έχουν αναλάβει την ευθύνη να πορευτούμε σωστά μέσα στο πνεύμα της ανανέωσης, της αξιοπιστίας και της ελπίδας.
Καλό αποτέλεσμα είναι αυτό που θα κρατήσει τη χώρα στην πορεία σταθερότητας και αξιοπιστίας απέναντι στους εταίρους μας, στους συμμάχους μας, στους επενδυτές μας και θα ενισχύσει τις αναπτυξιακές διαδικασίες που θα συνδράμουν στην εξωστρέφεια που θα ενισχύσει την οικονομία σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Καλό αποτέλεσμα είναι εκείνο που θα φέρει χαμόγελο στις ζωές μας, θα μας εμπνεύσει να εργαστούμε συλλογικά και να ενισχύσουμε τη συμμετοχική διαδικασία σε κάθε επίπεδο και κάθε τομέα οργάνωσης της ζωή μας. Καλό αποτέλεσμα είναι εκείνο που θέτει βάσεις για την σωστή αξιολόγηση των εργασιακών συνθηκών και συνθηκών διαβίωσης όλων μας και δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
Αυτό το αποτέλεσμα είναι η ψήφος εμπιστοσύνης στην ΝΔ και προσωπικά ζητώ από τους Δραμινούς και τις Δραμινές να το στηρίξουν μέσα από την ενίσχυση του αγώνα μου, του αγώνα μας. Θα με τιμήσουν με την ψήφο τους αν μου δώσουν την ευκαιρία και θα τους τιμήσω με την συνέπεια, την εργατικότητα και την ειλικρίνεια όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια.

– Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία, το αποτέλεσμα της κάλπης να είναι ότι καλύτερο για την πολιτική σας σταδιοδρομία.
– Σας ευχαριστώ! Εύχομαι να ψηφίσουν όλοι και να μην αφήσουν την χώρα έρμαιο της αδιαφορίας. Η προσέλευση μας στην κάλπη είναι μια σημαντική για τις ζωές μας απόφαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 + 17 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας