7 C
Drama
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΝικολέτα Εμμανουηλίδου

Νικολέτα Εμμανουηλίδου

«Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας «όχι» μόνο δεν κλείνει αλλά επανδρώνεται»

Δημοτική Σύμβουλος Δοξάτου – Μέλος ΔΣ Νοσοκομείου Δράμας – Στέλεχος ΝΔ

«Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά επανδρώνεται. Ένα σημαντικό έργο ξεκίνησε για το Νοσοκομείο της Δράμας. Η Ενεργειακή του Αναβάθμιση, θα δώσει καλύτερη ποιότητα στις παροχές του δημόσιου ιδρύματος υγείας βοηθώντας στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη μείωση των λειτουργικών του δαπανών» υπογραμμίζει το μέλος του ΔΣ του ΓΝΝ Δράμας Νικολέτα Εμμανουηλίδου. Με την ιδιότητα του στελέχους της ΝΔ μας μίλησε για τις εσωκομματικές διαδικασίες του κυβερνώντος κόμματος , όπου θα είναι υποψήφια σύνεδρος και κρίνει θετικά το κυβερνητικό έργο. Τέλος ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος στο δήμο Δοξάτου, αναφέρεται στη λειτουργία του δήμου και στο θέμα που μονοπωλεί την επικαιρότητα και είναι η επιλογή του πράσινου σημείου. Η κυρία Εμμανουηλίδου εξηγεί τους λόγους που καταψήφισε την επιλογή του χώρου για την εγκατάσταση του «πράσινου σημείου» στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου.

– Στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας είστε τακτικό μέλος Διοικητικού Συμβούλιου, θα θέλαμε να μας πείτε τις εξελίξεις πάνω στα ζητήματα που προκύπτουν.
– Στη μάχη μεταξύ ζωής και θανάτου δεν χρειάζεται “ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ”.
Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά επανδρώνεται.
Ένα σημαντικό έργο ξεκίνησε για το Νοσοκομείο της Δράμας.
Η Ενεργειακή του Αναβάθμιση, θα δώσει καλύτερη ποιότητα στις παροχές του δημόσιου ιδρύματος υγείας βοηθώντας στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη μείωση των λειτουργικών του δαπανών. Σε μια έκταση 24.000 τ.μ. που περιλαμβάνει την αντικατάσταση κουφωμάτων, την εφαρμογή συστήματος θέρμομόνωσης (κέλυφος κτιρίου).
Χρηματοδοτούμενο από ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας- Θράκης.
Με τις συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης του Γ. Νοσοκομείου με την αμέριστη μέριμνα της 4ης ΥΠΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας οι όποιες ελλείψεις που εμφανίζονται σε ιατρικό προσωπικό αλλά και σε νοσηλευτικό, καλύπτονται και ενισχύεται διαρκώς.

– Πάμε σε κάτι άλλο… Σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Ποιος ο ρόλος σας στις επικείμενες εκλογές;
– Η Νέα Δημοκρατία πριν λίγες ημέρες συμπλήρωσε 47 χρόνια από την ιδρυτική της Διακήρυξη και τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή που ακόμα και σήμερα είναι επίκαιρα και μας καθοδηγούν:
«Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που θα υπηρετεί πάντα και μόνον τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους που βρίσκονται πέραν και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου η της Αριστεράς».
Στις δεκαετίες που μεσολάβησαν η Νέα Δημοκρατία ήταν είναι και θα είναι το κόμμα των ιστορικών και τολμηρών πολιτικών αποφάσεων, με τις παραπάνω αρχές του κόμματος μας προχωράμε στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 και είναι ζωτικής σημασίας διαδικασία για την ανάδειξη των αιρετών διοικήσεων των κομματικών μας οργανώσεων πανελλαδικά. Η παράταξη μας είναι το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που τα μέλη του μπορούν να ψηφίσουν είτε με φυσική παρουσία, είτε ψηφιακά.
Κάθε εκλογική διαδικασία είναι η χαρά της Δημοκρατίας και με γνώμονα το γενικό και εθνικό συμφέρον, συμμετέχω στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας ως Υποψήφια Σύνεδρος για να βρίσκομαι στο επερχόμενο 14° Τακτικό Συνέδριο από την θέση της Συνέδρου.

«Συμμετέχω στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας ως Υποψήφια Σύνεδρος»

– Πώς βλέπετε το κυβερνητικό έργο;
– Με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χτίζει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα βγάζοντας την Ελλάδα από την απομόνωση και τον κομματικό διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Νέες επενδύσεις έρχονται στην Ελλάδα από την αξιοπιστία της κυβέρνησης και από τις συντονισμένες ενέργειες του Πρωθυπουργού.
Το Rebrain Greece γίνεται πραγματικότητα ήδη περισσότεροι από 70 Έλληνες από το εξωτερικό βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη για να εργαστούν στις νέες εγκαταστάσεις της Pfizer.
Το όφελος της επενδύσεις θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ σε ορίζοντα δεκαετίας. Στην Αθήνα πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση ενός ακόμη σημαντικού έργου, του Data Center της Lamda Hellix.
Η κυβέρνηση προωθεί με γρήγορα βήματα την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η πατρίδα μας ανέκτησε την αξιοπιστία της στην Ευρώπη και τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι η διαφορά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στα γκάλοπ μεγαλώνει υπέρ της Νέας Δημοκρατίας που φτάνει το 41% και ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 27,5%.
Με την κοινή γνώμη να αποδέχεται την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία και να δίνει σημαντικό προβάδισμα στη Ν.Δ.
Από τις επιπολαιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στην έμπρακτη θωράκιση της πατρίδας μας, με τα εθνικά θέματα και την ιστορικής σημασίας συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας- ΗΠΑ στρατηγικής και αμυντικής συνεργασίας. Η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη βαδίζει μπροστά / Κοιτάει ψηλά.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγάζει την Ελλάδα από την απομόνωση και τον κομματικό διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ»

-Γυρίζουμε σελίδα πάμε και στα δημοτικά του δήμου Δοξάτου όπου είστε δημοτική σύμβουλος. Ποια η σχέση σας στην παρούσα φάση με τον Δήμαρχο Δοξάτου κύριο Θ. Ζεκερίδη;
– Η σχέση μου ως Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Δοξάτου, με τον Δήμαρχο κ. Ζεκερίδη δεν έχουν την αρχική εικόνα που διαμορφώθηκε μετά από της εκλογές.
Από την αρχή της θητείας μου μέχρι και πρόσφατα ήταν συναινετική θα μπορούσα να σας πω, βοηθούσα στο έργο της Δημοτικής Αρχής, για το κοινό καλό των συμπολιτών μου. Δυστυχώς ο δήμαρχος με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα της πανδημίας (covid19) με έφερε απέναντι του.
Να είσαι Γιατρός και να συμπεριφέρεσαι με ένα τρόπο επιτρέψτε μου να πω «ελαφρά τη καρδία» για το θέμα του κορονοϊού δεν μπορώ να το διανοηθώ.
Όταν το Υπουργείο Εσωτερικών στέλνει χρηματοδότηση για το θέμα της πανδημίας και ο Δήμαρχος με την συνεργαζόμενη Δημοτική Αρχή παραχωρούν μόνο το 20% των χρημάτων για τον κορονοϊό (Covid19) και το 80% της χρηματοδότησης πήγε σε
σε άλλους κωδικούς, που δεν είχαν καμία σχέση με την πανδημία.
Αυτό κατά την γνώμη μου ήταν μεγάλο λάθος και φυσικό ήταν να είχε τις συνέπειες του. Πολλές οι ανθρώπινες απώλειες από covid19 στο Δήμο μας και με μεγάλη έκταση της νόσου.
Εδώ φαίνεται περίτρανα η ακυβερνησία της απλής αναλογικής που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία είχε καταστροφικές συνέπειες ως προς την λειτουργία του.
Αναγκάζοντας την παράταξη του Δημάρχου να συνεργαστεί με άλλες παρατάξεις.
Αντιλαμβάνεστε πώς θα ήταν δύσκολο να μπορέσω να συνεχίσω να είμαι συναινετική για το έργο τους, κάτω από αυτές τις συνθήκες.

«Ψήφισα με ένα ξεκάθαρο «όχι» για τον χώρο εγκατάστασης του «πράσινου σημείου» στο δήμο Δοξάτου»

– Κυρία Εμμανουηλίδου ποια είναι η θέση σας και η άποψη σας για το πολυσυζητημένο θέμα του «Πρασίνου σημείου» για τον Δήμο του Δοξάτου;
– Η άποψη μου ως προς το μείζον θέμα του «Πρασίνου Σημείου» από την αρχική του έκβαση στο δημοτικό συμβούλιο και συγκεκριμένα στη διά περιφοράς τακτική συνεδρίαση όπου πραγματοποιήθηκε στης 22 Ιουνίου 2021 ημέρα Τρίτη, ψήφισα με ένα ξεκάθαρο «όχι» κι αποσαφηνίζω το θέμα που τέθηκε ως εξής:
«Έγκριση εγκατάστασης Πρασίνου Σημείου στο αγροτεμάχιο με αρ.423β του αγροκτήματος Αγίου Αθανασίου και λειτουργίας Κινητού Πρασίνου Σημείου».
Κατά την εισαγωγή του θέματος για την συζήτηση και την λήψη απόφασης δεν δόθηκε από την τεχνική υπηρεσία λίστα διαθέσιμων αγροτεμαχίων του Δήμου Δοξάτου στα οποία δύναται η εγκατάσταση πράσινου σημείου, αλλά ούτε και τεχνική περιγραφή μελέτης στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
Επομένως θα έπρεπε ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να είναι Τοπογράφος η Πολιτικός Μηχανικός για να καταλάβει πού ακριβώς βρίσκεται και με ποια όμορα αγροτεμάχια συνορεύει το 423β, να δει τους χάρτες του ώστε να γνωρίζει την τοποθεσία και την έκταση του αγροτεμάχιου εγκατάστασης του πρασίνου σημείου, που μόνον πράσινο δεν θα είναι.
Η μελέτη συστατικών αναφέρει για αποθήκευση από απόβλητα μεταξύ των οποίων θα συμπεριληφθούν και επικίνδυνα απόβλητα από υδράργυρο, χλωροφθοράνθρακες
(αεροζόλ) απόβλητα μπαταριών, ηλεκτρικών συσκευών κλπ συν ογκώδη αντικείμενα.
Μη γνωρίζοντας τα παραπάνω και τι πρόκειται να εγκατασταθεί στην περιοχή, οι δημοτικοί σύμβουλοι στην πλειοψηφία τους και το τοπικό Συμβούλιο του Αγίου Αθανασίου, ψήφισαν θετικά ως προς το θέμα.
Η τοπική κοινωνία βρέθηκε αντιμέτωπη ξαφνικά με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα εν αγνοία της. Η δημοτική αρχή θέλει την εγκατάσταση του πράσινου σημείου δίπλα σε επιχειρήσεις που παράγουν βρώσιμα προϊόντα και πολύ κοντά από τον οικισμό του Αγίου Αθανασίου.

Σας παραθέτω χαρτί της περιοχής με την εγκατάσταση


Οι επιχειρήσεις αντιδρούν με την απόφαση του Δημάρχου και όταν
ο επιχειρηματικός κόσμος αντιδρά ο Δήμος οφείλει να ακούει και να σέβεται την απόφαση των ανθρώπων που επενδύουν στην περιοχή τους.

Σας παραθέτω υπόμνημα επιχειρήσεων της περιοχής

Βλέπουμε μια δημοτική αρχή να μην υπολογίζει κανένα και τίποτα μπροστά στην χρηματοδότηση των δύο εκατομμυρίων οκτακόσιων χιλιάδων ευρώ (2.800.000,00 €).
Δεν υπερασπίζομαι και δεν συναινώ στις μεσοβέζικες επιλογές του Δημάρχου.
Κλείνοντας το θέμα πιστεύω ό,τι πρώτα θα έπρεπε να έρθει η λίστα των αγροτεμαχίων που διαθέτει στην ιδιοκτησία του ο Δήμος Δοξάτου και έπειτα να αποφασιστεί πού θα κατασκευασθεί το πράσινο σημείο… και όχι να ερχόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων, με μελέτες έτοιμες που δεν δόθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. εξαρχής.
Ποιοι άραγε θέλουν την υποβάθμιση της περιοχής και γιατί;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

δεκατρία − 12 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας