32.6 C
Drama
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Νίκος Κουρτίδης

«Κάνουμε το όνειρο σας για εξοχική κατοικία, πραγματικότητα!»

Επικεφαλής του «Kourtidis Group» και της «Remax Choice»

Συνέντευξη Nίκος Ελευθεριάδης / Φωτογραφίες Βασίλης Κοβλακάς

Με παρουσία 23 ετών στο χώρο του Real Estate και των κατασκευών, ο κ. Νίκος Κουρτίδης είναι επικεφαλής του «Kourtidis Group» και της «Remax Choice», που το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείται και στον νομό της Δράμας. Άπειρες διακρίσεις και πρωτιές σε προσωπικό και εταιρικό επίπεδο έχουν συντελέσει στην καταξίωση και στην αναγνώριση του ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους στο χώρο του. Πρωτοποριακές κατασκευές, πολυάριθμα projectς, κτηματομεσιτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για όλο το φάσμα αναγκών κάθε ακινήτου, καθιστούν τον ίδιο αλλά και τις παραπάνω εταιρείες την πιο αξιόλογη επιλογή στην ευρύτερη περιοχή μας.

– κ. Κουρτίδη το πέμπτο γραφείο σας είναι γεγονός στην Δράμα…
– Πράγματι. Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι η «Remax Choice» από τις 6 Δεκεμβρίου ξεκίνησε και παρέχει κτηματομεσιτικές υπηρεσίες στην Δράμα. Το γραφείο μας βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου 15 και είναι το πέμπτο σημείο παρουσίας μας στην ευρύτερη περιοχή. Με όραμά την παροχή υψηλών κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, η «Remax Choice» μεγαλώνει και συνεχίζει την δυναμική της ανάπτυξη. Ανυπομονούμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας στη Δράμα, προσφέροντας τις καλύτερες προτάσεις και λύσεις.

«Οι πελάτες μας μπορούν να εκμεταλλευτούν και τουριστικά το ακίνητο τους. Μέσα από τη δική μας online booking πλατφόρμα, αναλαμβάνουμε κατά τη διάρκεια της απουσίας του ιδιοκτήτη, όλη την διαδικασία μίσθωσης του ακινήτου εξασφαλίζοντάς του μια εγγυημένη ετήσια απόδοση 6%»

– Ποια είναι η εικόνα της «Remax Choice» σήμερα;
– Η «Remax Choice» είναι μέλος ενός μεγάλου ομίλου, του «Kourtidis Group», που εδώ και 23 χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών, του Real Estate και του Property Management.
Με ένα δίκτυο πέντε γραφείων, στη πόλη της Καβάλας, στην Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμο, στην Παραλία Οφρυνίου, στις Σέρρες και στη Δράμα τώρα. Με 60 έμπειρους και άρτια εκπαιδευμένους συνεργάτες καλύπτει τους νομούς Καβάλας – Δράμας – Σερρών, το νησί της Θάσου και την περιοχή του Στρυμωνικού κόλπου δηλαδή την Ασπροβάλτα, Κερδύλια, Βρασνά και Σταυρό, διαθέτοντας κατά αποκλειστικότητα πάνω από 1700 ακίνητα.

– Είσαστε μέλος μια μεγάλης παγκόσμιας οικογένειας της «Remax». Ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που σας παρέχει;
– Η «Remax» αποτελεί σήμερα το Νο 1 brand name παγκοσμίως στο χώρο του Real Estate. Έχει παρουσία σε πάνω από 110 χώρες με 8.000 γραφεία και 125.000 συμβούλους. Αρκεί να αναφέρω ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας σύμβουλος ακίνητης περιουσίας της «Remax» επιτυγχάνει μια πώληση. Στη χώρα μας, η Remax Ελλάς αποτελεί το Νο 1 δίκτυο Real Estate με 18 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην ελληνική αγορά ακινήτων. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 67 γραφεία «Remax» στην Ελλάδα με συνολικά 800 agents. Επακόλουθο είναι ένα τέτοιου μεγέθους brand name να μας παρέχει εκτός από το όνομα, τεχνογνωσία, αξιοπιστία, εμπειρία και φυσικά επαγγελματισμό.

– Ποιες είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρει η «Remax Choice» σήμερα;
– Το ισχυρό πλεονέκτημα της «Remax Choice» είναι ότι ανήκει σε ένα μεγάλο όμιλο που αποτελείται επίσης και από την «ΟΙΚΟ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ» την κατασκευαστική, την «RIVIERA Property Management» εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, την «DREAM SUITES» τουριστικά καταλύματα και την «ALEXANDROU CHORA Hotel project».
Μέσα λοιπόν από τις εταιρείες αυτές λειτουργούμε με μια στρατηγική καθετοποίησης προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών
Εκτός από τις κλασικές υπηρεσίες του χώρου δηλαδή, αγορά, πώληση, μίσθωση κατοικιών, επαγγελματικών και επενδυτικών ακινήτων, παρέχουμε και υπηρεσίες που σίγουρα μας διαφοροποιούν.
Προσφέρουμε υποστήριξη σε όλη την διαδικασία αγοραπωλησίας από το τμήμα τοπογράφων – μηχανικών και το τμήμα νομικών υπηρεσιών της εταιρείας μας.
Μέσω της κατασκευαστικής εταιρείας του ομίλου μπορούμε να αναλάβουμε αντιπαροχές, αλλά και κατασκευή – ανακαίνιση κατοικιών.
Επίσης μέσω της εταιρείας «Property Management» – διαχείρισης ακινήτων παρέχουμε πρωτοποριακές υπηρεσίες στους αγοραστές των εξοχικών κατοικιών που κατασκευάζει ο όμιλος, δίνοντας μεγάλη έμφαση στo after sales, και έχουμε καταφέρει μέσα στο χρόνο να χτίσουμε μια φήμη που επιβραβεύεται στην πράξη.
Αναλαμβάνουμε μετά την αγορά εξοχικής κατοικίας την διαχείρισή της, δηλαδή κατά την διάρκεια της απουσίας του ιδιοκτήτη φροντίζουμε για την ασφάλεια, εποπτεία, φροντίδα και την καθαριότητά της. Όπως επίσης για την συγκέντρωση αλληλογραφίας και την διεκπεραίωση πληρωμών λογαριασμών (ύδρευση, ρεύμα κτλ). Έτσι κατά τη διάρκεια της απουσίας του ο ιδιοκτήτης, μπορεί να είναι ήσυχος μια και μπορούμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη επίβλεψης και συντήρησης του ακινήτου του.
Όλες αυτές οι υπηρεσίες που καλύπτουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, είναι που μας διαφοροποιούν και για αυτό αποτελούμε την πρώτη επιλογή στην περιοχή μας.

«Από το 2015 και επί τέσσερα συναπτά έτη η εταιρεία μας είναι πανελλαδικά 2η σε πράξεις και 3η σε πωλήσεις. Μάλιστα το 2018 ομάδα συμβούλων ακίνητης περιουσίας της «Remax Choice» κατέλαβε την 6η θέση πανευρωπαϊκά στο δίκτυο της «Remax Εurope»

– κ. Κουρτίδη πληροφορηθήκαμε ότι η «Remax Choice» έχει στο ενεργητικό της και πολλές διακρίσεις…
– Πράγματι έτσι είναι. Η εμπιστοσύνη και η υποστήριξη των πελατών μας, έχει αναδείξει την «Remax Choice» στα κορυφαία κτηματομεσιτικά γραφεία στο δίκτυο της «Remax Hellas» που αριθμεί σήμερα 67 γραφεία και 800 συμβούλους. Από το 2015 και επί τέσσερα συναπτά έτη η εταιρεία μας είναι πανελλαδικά 2η σε πράξεις και 3η σε πωλήσεις. Μάλιστα το 2018 ομάδα συμβούλων ακίνητης περιουσίας της «Remax Choice» κατέλαβε την 6η θέση πανευρωπαϊκά στο δίκτυο της «Remax Εurope».
Και μου δίνεται η ευκαιρία να πω και δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που μας εμπιστεύονται την πώληση του ακινήτου τους αλλά και στους αγοραστές που επιλέγουν εμάς για να τους βρούμε το ακίνητο που ψάχνουν.

– Θεωρείται ότι το «πάγωμα» του Φ.Π.Α στις νεόδμητες κατοικίες, που εξήγγειλε η πολιτεία θα αποτελέσει επιπλέον κίνητρο για την αγορά;
– Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναστέλλεται για τρία χρόνια ο Φ.Π.Α. 24% που επιβάλλεται μέχρι σήμερα στις μεταβιβάσεις νεόδμητων κατοικιών. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αυξήσει όχι μόνο τις αγοραπωλησίες, αλλά θα τονώσει την αγορά ακινήτων, η οποία ήδη έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια ανόδου, επηρεάζοντας θετικά την απασχόληση και το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Υπολογίζεται ότι με το «πάγωμα» του ΦΠΑ για τρία έτη, θα μειωθούν αισθητά οι τιμές των νεόδμητων κατοικιών και ακίνητο που σήμερα κοστίζει για παράδειγμα 124.000 θα κοστίζει 103.000 Ευρώ, αφού Θα επιβαρύνεται φορολογικά, με φόρο μεταβίβασης 3% όπως όλες οι κατοικίες.
Η «Remax Choice» έχει το προνόμιο να διαθέτει αποκλειστικά προς πώληση 350 νεόκτιστες παραθαλάσσιες μοντέρνες κατοικίες που κατασκευάζει ο όμιλος μας κυρίως στις περιοχές της Παραλίας Οφρυνίου και Κάριανης Καβάλας, με τιμές που ξεκινούν από 37.000 Ευρώ. Θεωρώ ότι τώρα είναι η κατάλληλη εποχή από το ευνοϊκό αυτό μέτρο να επωφεληθεί ο αγοραστής και να αποκτήσει σημαντικά φθηνότερα την νέα του εξοχική κατοικία.

«Η Remax Choice έχει το προνόμιο να διαθέτει αποκλειστικά προς πώληση 350 νεόκτιστες παραθαλάσσιες μοντέρνες κατοικίες που κατασκευάζει ο όμιλος μας κυρίως στις περιοχές της Παραλίας Οφρυνίου και Κάριανης Καβάλας, με τιμές που ξεκινούν από 37.000€»

– Κ. Κουρτίδη σίγουρα μια εξοχική κατοικία ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού αποτελεί σημαντικό «κεφάλαιο» για τις διακοπές μιας οικογένειας. Τι γίνεται την υπόλοιπη περίοδο όμως, είναι μια παγωμένη επένδυση;
– Και σε αυτό το ευαίσθητο σημείο πρωτοπορούμε. Εκτός από εξοχική κατοικία για τις διακοπές τους, μπορούν οι πελάτες μας να εκμεταλλευτούν και τουριστικά το ακίνητο τους. Μέσα από τη δική μας online booking πλατφόρμα, αναλαμβάνουμε κατά τη διάρκεια της απουσίας του ιδιοκτήτη, όλη την διαδικασία μίσθωσης του ακινήτου εξασφαλίζοντάς του μια εγγυημένη ετήσια απόδοση 6%.
Όπως έχουμε διαπιστώσει τα τελευταία δύο με τρία χρόνια ο Ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε μια συνεχή άνοδο και οι προβλέψεις για τα επόμενα έτη είναι εξίσου ευοίωνες. Αυτό άλλωστε το παρατηρούμε και στις τουριστικές περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε και εμείς σαν όμιλος.
Η αγορά επομένως μια νεόδμητης εξοχικής παραθαλάσσιας κατοικίας αποτελεί σήμερα μια ιδανική επιλογή για επένδυση
Η παραλία Οφρυνίου όπου κατά κύριο λόγο ο όμιλος μας κατασκευάζει τα νέα projects, είναι ένα τουριστικό θέρετρο με 15 χλμ. ακτογραμμής και βραβευμένη παραλία, συγκεντρώνει χιλιάδες επισκεπτών την καλοκαιρινή περίοδο αλλά παρουσιάζει και σημαντική κίνηση όλες τις εποχές του χρόνου. Βρίσκεται σε μια κομβική γεωγραφική θέση, πολύ κοντά σε σημαντικά σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, 7ο χλμ. από Αμφίπολη, 60 περίπου xλμ. από Δράμα, Καβάλα και Σέρρες, και 100ο χλμ. από Θεσσαλονίκη.

– Κατά πόσο σας απασχολεί ο ανταγωνισμός μια που ο τομέας που δραστηριοποιείστε, είναι πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος;
– Ο ανταγωνισμός ως μέσο για την επίτευξη ενός στόχου σίγουρα μας κάνει καλύτερους στις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Η «Remax Choice» όχι μόνο παρακολουθεί τον ανταγωνισμό, αλλά εκτιμώ ότι είναι ένα βήμα πιο μπροστά.
Η εξωστρέφεια είναι ένα στοιχείο που σίγουρα μας χαρακτηρίζει. Έχουμε συνεχή παρουσία σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις Real Estate, πραγματοποιούμε επισκέψεις – ενημερώσεις σε επενδυτές του εξωτερικού και συνεργαζόμαστε με πάνω από 200 μεσιτικά γραφεία του εξωτερικού.
Φροντίζουμε για την προβολή των ακινήτων που αναλαμβάνουμε, με επαγγελματική φωτογράφιση, διαφήμιση και προβολή στα πιο δημοφιλή websites και πλατφόρμες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Διαθέτουμε σύγχρονη – ανανεωμένη ιστοσελίδα με 22.000 επισκέπτες μηνιαίως Σήμερα στο website μας remax-choice.gr υπάρχουν πάνω από 1.700 αναρτημένα ακίνητα προς πώληση και ενοικίαση, ενώ στο πελατολόγιο μας υπάρχουν πάνω από 6.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από Ελλάδα και εξωτερικό.
Και βέβαια το μεγάλο μας ατού είναι το τεράστιο Brand name της «Remax», το παγκόσμιο δίκτυό της, καθώς και η εμπειρία, η τεχνογνωσία και η συνεχής εκπαίδευση που μας παρέχει.

«Στο website μας remax-choice.gr υπάρχουν πάνω από 1.700 αναρτημένα ακίνητα προς πώληση και ενοικίαση»

– Τελικά κ. Κουρτίδη ποιες είναι οι αξίες που χαρακτηρίζουν την «Remax Choice» και τον όμιλο «Kourtidis Group» που ανήκει;
– Οι αξίες που διαπνέουν τον «Όμιλο Κουρτίδη» είναι η ακεραιότητα, η συνέπεια, και ο σεβασμός στον άνθρωπο και στις ανάγκες του με στόχο την λειτουργική αποτελεσματικότητα. Πιστοί στις αξίες αυτές παρέχουμε διαχρονικά υψηλή ποιότητα υπηρεσιών με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο.
Το ζητούμενο και ο πρώτιστος στόχος για μας είναι το χαμόγελο των ικανοποιημένων πελατών μας. Άλλωστε αυτοί είναι που μας οδήγησαν στις κορυφαίες θέσεις πανελλαδικά στο δίκτυο της «Remax».

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας