12 C
Drama
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟλοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης προβλημάτων και ζημιών του κτηρίου του Μουσικού Σχολείου...

Ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης προβλημάτων και ζημιών του κτηρίου του Μουσικού Σχολείου Δράμας

Περατώθηκαν όλες οι εργασίες αποκατάστασης προβλημάτων και ζημιών του κτηρίου του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

Το διδακτήριο είχε χρόνια προβλήματα τα οποία γνωστοποιήθηκαν στον βουλευτή Δράμας κ. Κωνσταντίνο Δ. Μπλούχο και δι’ αυτού στο Υπουργείο Υποδομών, ενώ η επίλυσή τους έλαβε τον χαρακτήρα του επείγοντος τον Ιούλιο του 2020.

Τότε, σε αυτοψία που έκαναν στα τέλη Ιουνίου του 2020 στο κτήριο, ο Υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, συνοδευόμενος από επιτελείο υψηλόβαθμων στελεχών της «ΚΤΥΠ ΑΕ» η οποία ανήκει στο Υπουργείο του μαζί με τον Βουλευτή κ. Μπλούχο, αποφασίστηκε η άμεση παρέμβαση και επισκευή των προβλημάτων.

Οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών αποφάσισαν την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων μεθόδων στεγάνωσης, καθώς και την ανακαίνιση του κτηρίου με χρωματισμό τοίχων και οροφών και την ανακατασκευή του περιβάλλοντος χώρου με καινούριες απορροές και δίκτυο όμβριων υδάτων. Το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την ολοκλήρωση των εργασιών σε ένα έτος, όπερ και εγένετο.

Τις προηγούμενες μέρες ο κ. Μπλούχος σε επίσκεψή του στο Μουσικό Σχολείο, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε όλους τους χώρους του σχολείου από στελέχη του, τα οποία του έδειξαν όλα τα επισκευασμένα/ανακαινισμένα σημεία, αφετέρου εξήγησαν με κάθε λεπτομέρεια την ιδιαιτερότητα του σχολείου και τις ανάγκες που αντιμετωπίζει, κυρίως στο θέμα των μουσικών οργάνων, και των εκπαιδευτικών Μουσικής.

Το Μουσικό Σχολείο Δράμας, το οποίο για δεκαετίες λειτουργούσε σχεδόν αποκλειστικά με συμβασιούχους εκπαιδευτικούς μουσικής, ωρομίσθιους και αναπληρωτές, φέτος, χάρη στις εκπαιδευτικές προτεραιότητες που έθεσε η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, είχε τη χαρά να δεχτεί 24 νέους μόνιμα διορισμένους εκπαιδευτικούς μουσικών ειδικοτήτων, οι οποίοι μαζί με τους ήδη υπηρετούντες μουσικών και γενικών μαθημάτων αποτελούν ένα δυναμικό περίπου 80 καθηγητών και καθηγητριών. Για πρώτη φορά, το στολίδι αυτό της εκπαίδευσης διαθέτει τέτοια πληρότητα.

Ο κ. Μπλούχος ιδιαίτερα ικανοποιημένος και χαρούμενος, εξερχόμενος δήλωσε:

«Το Μουσικό Σχολείο αποτελεί το κόσμημα της εκπαίδευσης στη Δράμα. Δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά μου για την περάτωση των έργων βελτίωσης και ανακαίνισης του διδακτηρίου έγκαιρα και χωρίς καμμία καθυστέρηση, αλλά και για τον διορισμό τόσων εκπαιδευτικών μουσικών ειδικοτήτων.

Χάρηκα πάρα πολύ για την ανθρώπινη επαφή που είχα με τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος μου εξέπεμψε ένα κουράγιο και μια ελπίδα για τη λειτουργία αυτού του γιγάντιου εκπαιδευτικού και πολιτιστικού οργανισμού που διαθέτει ο τόπος μας, με πολλές εκατοντάδες μαθητών και πολλές δεκάδες εκπαιδευτικών.

Εδώ σμίγουν ο Μότσαρτ, με τα λαϊκά παραδοσιακά γλέντια, την ψαλτική και την απόλυτη προτεραιοποίηση της ποιότητας στη ζωή μας.

Από εδώ μεταλαμπαδεύεται η διαφορετική ιεράρχηση της κοινωνικής ζωής σε όλο τον τόπο μας. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Υπουργό κ. Καραμανλή και τους μηχανικούς της ΚΤΥΠ ΑΕ, για την άμεση στοργή που έδειξαν στο σχολείο μας. Ομοίως την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως για την συνολική εκπαιδευτική κινητοποίησή της αναφορικά με τη στελέχωση της εκπαίδευσης.

Να ευχαριστήσω επίσης τον διευθυντή, στο πρόσωπο του οποίου τιμώ όλους τους εκπαιδευτικούς αυτού του υπέροχου σχολείου μας, τους σημερινούς αλλά και όσους αφυπηρέτησαν από αυτό θεμελιώνοντάς το, σε τόσο γερά θεμέλια.

Σ’ ένα παλιό λογότυπο του Υπουργείου Παιδείας, υπήρχε ως προμετωπίδα η φράση «Όλα είναι θέμα Παιδείας». Αν και το πανδημικό φαινόμενο μονοπώλησε το ειδησεογραφικό ενδιαφέρον όλων, η Παιδεία πρέπει να είναι και είναι η απόλυτη προτεραιότητα όλων μας και ασφαλώς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Γραφείο Βουλευτή Ν. Δράμας

Νέα Δημοκρατία

Κωνσταντίνου Δ. Μπλούχου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

δεκαεννέα + πέντε =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας