2.8 C
Drama
Κυριακή, 12 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠ.Ο.Σ. Κ. Νευροκοπίου: Ημερίδα για τον Τουρισμό στο Νευροκόπι

Π.Ο.Σ. Κ. Νευροκοπίου: Ημερίδα για τον Τουρισμό στο Νευροκόπι

Δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή ενδιαφερομένων & επιτυχία, την Κυριακή 27 Φεβ 2022, η ημερίδα που διοργάνωσε ο Πεζοπορικός και Ορειβατικός Σύλλογος Κάτω Νευροκοπίου, με θέμα «Ο Τουρισμός στο Νευροκόπι».

Στην εισαγωγή της η συντονίστρια της ημερίδας κ. Σεβαστίδου Στέλλα, επεσήμανε την ανάγκη ανάδειξης και αξιοποίησης του φυσικού κάλους και των ιστορικών μνημείων της περιοχής.

Τις εισηγήσεις άνοιξε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ενίσχυση, της ανθρώπινης κινητικότητας και της οικονομικής δραστηριότητας, που αποφέρουν στην περιοχή οι εκδηλώσεις του συλλόγου.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, ήταν:

1. «Διοργάνωση ορεινών αγώνων και η συμβολή τους στον εναλλακτικό τουρισμό του Κ. Νευροκοπίου», από τον κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Τεχνικό Διευθυντή Frozen Peaks.

2. «Μορφές ειδικού τουρισμού και αγροτικές-συνοριακές περιοχές. Η περίπτωση του Νευροκοπίου», από τον κ. Βλάση Βλασίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών στο ΠΑΜΑΚ.

3. «Ευκαιρίες και δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης στο Νευροκόπι και την ευρύτερη περιοχή», από τον κ. Άγγελο Καλία, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, Επικεφαλή ομάδας Π.Ο. ξενοδόχων ορεινών ημιορεινών περιοχών Ελλάδος.

4. «Περιβάλλον Νευροκοπίου. Η συμβολή του Κέντρου Περιβαλλοντικής και Αθλητικής Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, στην ανάπτυξη της περιοχής», από τον κ. Θεοφάνη Καραμπατζάκη, Δασολόγο & Μηχανολόγο Μηχανικό, Επιστημονικό συνεργάτη της ΚΟΜΑΘ.

5. «Τοπική Κοινωνία και Τουριστική Ανάπτυξη», από την κ. Πάττυ Κωνσταντινίδου, Διεύθυνση Ανάπτυξης ΠΕ Δράμας, τμήμα Εμπορίου Τουρισμού.

6. «To παράδειγμα μιας αποκεντρωμένης διοργάνωσης ποδηλασίας δρόμου», από τον κ. Χρήστο Κηπουρό, Τεχνικό διευθυντή του Nevrokopi Hydrama Tour.

Παρά την έντονη χιονόπτωση η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική.

Μεταξύ άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής κ. Μπλούχος Κωνσταντίνος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαεμμανουήλ Γρηγόρης, οι επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Νευροκοπίου κύριοι Ταμπουρίδης Λευτέρης και Θεοδωρίδης Γιώργος, αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δράμας κ. Χατζόπουλος Μανώλης, πρόεδροι και κοινοτικοί & δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ χαιρετισμό απέστειλε μέσω της αντιπροσώπου της κυρίας Λύτινας Βασιλικής η Βουλευτής κ. Κεφαλίδου Χαρά.

Ο ΠΟΣ Κάτω Νευροκοπίου, συνεργάζεται με όλους τους φορείς της περιοχής για την διεύρυνση και την επιτυχία των δράσεων του, με σκοπό την ανάδειξη και την προβολή του Νευροκοπίου.

Με εκτίμηση
Ο Π.Ο.Σ. Κάτω Νευροκοπίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

πέντε × δύο =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας