0.4 C
Drama
Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΠαναγιωτίδης Αλέξανδρος

Παναγιωτίδης Αλέξανδρος

«Θα είμαι υποψήφιος με τον Τοψίδη στην Περιφέρεια»

Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Υγείας Δ. Δράμας

«Αποφάσισα να κατέβω με τον κ. Τοψίδη γιατί πιστεύω ότι μαζί θα αλλάξουμε κάποια πράγματα και θα γυρίσει επιτέλους σελίδα ο Νομός μας… ξέρετε πολύ καλά ότι τα τελευταία χρόνια ακούμε μόνο λόγια» τονίζει ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Υγείας του Δήμου Δράμας Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, υποψήφιος με τον κύριο Τοψίδη στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές. Υπογραμμίζει ότι το έργο της δημοτικής αρχής στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής είναι τεράστιο και ευχαριστεί τον Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο για την βοήθεια και την συνεργασία. Τέλος αναφέρεται και στην πρόσφατη δικαίωσή του από το Ελεγκτικό Συνέδριο που ακύρωσε την πράξη του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Νομό Δράμας, με την οποία δεν έπαιρνε τα έξοδα παράστασης. Και τονίζει ότι θα καταθέσει αγωγή κατά του ανθρώπου που όπως δηλώνει τον συκοφάντησε.

– Ανακοινώθηκαν οι Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Εσείς δεν θα έχετε την αρμοδιότητα του Εντεταλμένου Συμβούλου Κοινωνικής Πολιτικής. Πώς προέκυψε αυτή η εξέλιξη;
– Πρώτα από όλα θέλω να σας ευχαριστήσω κύριε Ελευθεριάδη για την δυνατότητα που μου δίνετε να ενημερώσω τους συμπολίτες μας για την απόφασή μου να μην κατέβω στον Δήμο και να ασχοληθώ με την Περιφέρεια…. Μετά από συζήτηση με τον Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο αποφασίσαμε από κοινού πως θα ήταν ποιο δίκαιο από την στιγμή που αποφάσισα να κατέβω στις επόμενες εκλογές στην Περιφέρεια, να παραδώσω την κοινωνική υπηρεσία σε έναν άνθρωπο αντάξιο με εμένα… έναν άνθρωπο αγαπητό. Που νοιάζεται για τους συμπολίτες μας και πιστεύω ότι αντάξια θα συνεχίσει το έργο που ξεκίνησα, η Αναστασία Τόλιου. Από εκεί και πέρα αποφάσισα να κατέβω με τον κ. Τοψίδη γιατί πιστεύω ότι μαζί θα αλλάξουμε κάποια πράγματα και θα γυρίσει επιτέλους σελίδα ο Νομός μας… ξέρετε πολύ καλά ότι τα τελευταία χρόνια ακούμε μόνο λόγια. Από έργα στην περιφέρεια τίποτα… ο σκοπός μας είναι να δουλέψουμε και να αλλάξουμε σελίδα.

«Από έργα στην περιφέρεια ΑΜΘ τίποτα… ο σκοπός μας είναι να δουλέψουμε και να αλλάξουμε σελίδα»

– Κύριε Παναγιωτίδη στο άκουσμα της υποψηφιότητάς σας ακούστηκαν πολύ καλά και θετικά σχόλια, τόσο από πολιτικούς, όσο και από ευρύτερους κοινωνικούς κύκλους. Μάλιστα, κάποια δημοσιεύματα σας αναφέρουν ως μία πολύ καλή υποψηφιότητα από πλευράς κ. Τοψίδη. Θα ήθελα την γνώμη σας….
– Με χαροποιεί το γεγονός ότι ο κόσμος τις Δράμας αναγνώρισε την προσπάθειά μου και την δουλειά μου και στο Νομικό Πρόσωπο αλλά και στην κοινωνική υπηρεσία, έδωσα μεγάλο αγώνα και στα δύο αυτά πόστα και θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο που μου εμπιστεύτηκε αυτές τις 2 δύσκολες υπηρεσίες και πιστεύω ότι τον δικαίωσα και αυτόν και τους συμπολίτες μας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο για την άψογη συνεργασία»

– Επιστροφή στον δήμο. Μεγάλο σχολείο θα έλεγα ο τομέας της κοινωνικής πολιτικής. Κάνοντας έναν απολογισμό πώς κρίνετε το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής στον τομέα αυτό;
– Πραγματικά μεγάλο σχολείο ο τομέας τις κοινωνικής πολιτικής, το έργο που άφησα πολύ μεγάλο. Πρώτα από όλα οργάνωσα όλες τις υπηρεσίες. Όταν ανέλαβα την κοινωνική υπηρεσία είχα μια κοινωνική λειτουργό υπό παραίτηση, αυτήν την στιγμή έχουμε 3 κοινωνικούς λειτουργούς. Το κέντρο κοινότητας Ρομά είχε 4 υπαλλήλους, πήραμε με τον Δήμαρχο χρηματοδότηση 1.000.000 ευρώ, έχουμε 8 υπαλλήλους και σύντομα θα προκηρυχθεί η θέση της παιδαγωγού. Το τμήμα της Υγείας υπολειτουργούσε, αυτήν την στιγμή έχει 3 υπαλλήλους και έχουμε μαζί με το Δίκτυο Υγειών πόλεων ξεκινήσει πολλές δράσεις και προγράμματα. Και τέλος το βοήθεια στο σπίτι λειτουργεί πλέον άψογα… Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Διευθυντή κ. Τριανταφυλλίδη… Στην προϊσταμένη κ. Κωνσταντινίδου και σε όλους τους υπαλλήλους για την άψογη συνεργασία που είχαμε και για τον ζήλο που δείχνουν καθημερινά στην δουλειά… Αυτό που κάνουν το κάνουνε γιατί το αγαπάνε και νοιάζονται πραγματικά για τους συνανθρώπους μας. Συνεχίζοντας θέλω να πω ότι ο Δήμος Δράμας είναι από τους λίγους Δήμους που δεν έχει ούτε έναν άστεγο που να κοιμάται έξω… σιτίζουμε οικογένειες σε συνεργασία με το Νομικό πρόσωπο. Τα τελευταία 2,5χρονια του covid μόνο η κοινωνική υπηρεσία χωρίς την βοήθεια κανενός…. Η Περιφέρεια ήταν πλήρως απούσα… βοήθησαν το προγράμματα ΤΕΒΑ και του κοινωνικού παντοπωλείου αλλά και με δωρεές όπως από τον Σταύρος Νιάρχος… το όλοι μαζί μπορούμε και άλλους να στηρίξουμε 5000 συμπολίτες μας. Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Αλίκη Τσιαμούρα και την κ. Παπαγεωργίου που ήταν δίπλα μας τις δύσκολες αυτές ώρες. Αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται, καταφέραμε να πάρουμε την μεγαλύτερη χρηματοδότηση στο Δήμο Δράμας από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ τις τάξεως του 1.700.000 και να την υλοποιήσουμε ενώ άλλοι Δήμοι έχασαν την χρηματοδότηση. Καταφέραμε μέσω του προγράμματος ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ να γλιτώσουμε πολλές οικογένειες από μεγάλα Χρέη…. Βοηθήσαμε τους Ρομά να τακτοποιήσουν τα χαρτιά τους και να ενταχθούν σε προγράμματα και το βασικό πολλά παιδιά τους πλέον να πηγαίνουν σχολείο. Μπορώ να γράφω ώρες για το έργο τις κοινωνικής υπηρεσίας. Πιστεύω ότι η δουλειά μου σε συνεργασία με τον Δήμαρχο φαίνεται καθημερινά.

«Ο κόσμος τις Δράμας αναγνώρισε την δουλειά μου και στο Νομικό Πρόσωπο αλλά και στην κοινωνική υπηρεσία»

– Να υπογραμμίσω ότι πρόσφατα το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε τελεσίδικα να κάνει δεκτή την έφεσή σας και να ακυρώσει την πράξη του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Νομό Δράμας, με την οποία δεν παίρνατε τα έξοδα παράστασης. Αισθάνεστε δικαιωμένος; Και τι εννοείτε όταν λέτε ότι τον λόγο έχει η δικαιοσύνη;
– Ας μιλήσουμε για το ελεγκτικό Συνέδριο…. Πριν 4.5 Χρόνια ως πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κατηγορήθηκα από έναν άνθρωπο ότι παράνομα… σκανδαλωδώς κτλ παίρνω 2 μισθούς. Ο άνθρωπος αυτός για πολιτικούς λόγους καθαρά προσπάθησε να μου καταστρέψει την ζωή…Αλλά δεν υπολόγισε ότι θα καταφύγω στην δικαιοσύνη… πραγματικά μετά από 4,5 χρόνια δικαιώθηκα πανηγυρικά και με την απόφαση μου δικαιώθηκαν και όλοι οι πρόεδροι Δημοσίου Δικαίου ΝΠΔΔ…. Από δω και πέρα θα καταθέσω αγωγή κατά του ανθρώπου που με συκοφάντησε και τον τελευταίο λόγο έχει η δικαιοσύνη.

«Πραγματικά μεγάλο σχολείο ο τομέας τις κοινωνικής πολιτικής»

– Ποιος ο προγραμματισμός σας το επόμενο διάστημα;
– Έχω ακόμα την υπηρεσία τις Υγείας στο Δήμο που θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω τους συμπολίτες μου…. Και θα ασχοληθώ με τα προβλήματα που μαστίζουν τον Νόμο τα τελευταία χρονιά.

– Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο για την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και την κατανόηση που έδειξε όταν του ανακοίνωσα την απόφαση μου να κατέβω στις επόμενες εκλογές στην περιφέρεια. Εύχομαι καλή συνέχεια στους συναδέρφους μου στο Δήμο και κάθε επιτυχία στις επόμενες εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

17 − δώδεκα =

Δημοφιλή Εβδομάδας