26.5 C
Drama
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠανελλήνιο πρωτάθλημα Ποδηλασίας δρόμου Ανδρών - Γυναικών 2022

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ποδηλασίας δρόμου Ανδρών – Γυναικών 2022

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ποδηλασίας δρόμου Ανδρών – Γυναικών 2022

Συνέντευξη τύπου σχετικά με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας δρόμου Ανδρών και Γυναικών πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου, στο Παρανέστι.

Στη συνέντευξη ήταν παρόντες:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Παπαεμμανουήλ Γρηγόρης, ο οποίος με συνεχόμενες προσπάθειες και με μεγάλη αποτελεσματικότητα ενήργησε ώστε η διοργάνωση να πάρει πλήρη μορφή στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, καθώς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή καθ’όλο το σχεδιασμό και την προετοιμασία του έργου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας πίστεψε από την πρώτη φορά σε αυτή τη διοργάνωση και στα πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας.

Είναι η πρώτη φορά για τον ποδηλατικό χάρτη που η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας φιλοξενεί την κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς. Με συγκροτημένες προσπάθειες, οι υποδομές και τα δίκτυα της περιοχής είναι σε ετοιμότητα καθώς το άθλημα διεξάγεται σε δημόσια οδό.

Είναι επίσης μια ενέργεια η οποία προβάλλει τον τόπο μας και αναδεικνύει τις όμορφες πτυχές του.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου, κ. Καγιάογλου Αναστάσιος, οποίος τόνισε πως ένα τόσο μεγάλο γεγονός συνδέει την περιοχή με τους γειτονικούς Δήμους, καθώς μέρος των διαδρομών διέρχεται ακόμα από τους Δήμους Δοξάτου και Δράμας, αλλά και από ένα μικρό μέρος από το Νομό Ξάνθης.

Η Συνεισφορά του Δήμου με την άρτια φιλοξενία των αθλητών στον οικισμό, είναι ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αλλά και ότι προσβλέπει στην συνεχόμενη φιλοξενία τέτοιων αθλητικών γεγονότων σε διάρκεια.

Ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, κ. Τσοπούρογλου Σάββας, ο οποίος δήλωσε πως η Ομοσπονδία διέκρινε αμέσως, από την υποβολή ακόμα του φακέλου των διοργανωτών για την ανάθεση του πρωταθλήματος, στις αρχές του έτους, ότι πρόκειται για μια άρτια και ολοκληρωμένη πρόταση.

Η Ελληνική Ομοσπονδία είναι αρωγός στην μεγάλη προσπάθεια του συντονισμού των αθλητικών ομάδων και προσβλέπει στη συνεχόμενη συνεργασία.

Ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Δράμας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Σκάρλιος Μηνάς τόνισε την συνεισφορά και τη συνεργασία που θα πρέπει να έχει μια τέτοια διοργάνωση με την υπηρεσία στο επίπεδο της ασφάλειας των συμμετεχόντων και όχι μόνο.

Η Τροχαία Δράμας ανακοίνωσε όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια των αγώνων και ότι έχει ενεργήσει κατάλληλα για την παροχή εξοπλισμού, όπως κιγκλιδώματα ασφαλείας.

Καθώς η διαδρομή της ατομικής χρονομέτρησης στις 24 Ιουνίου, διέρχεται εξ ολοκλήρου από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Συγκρότημα Νέστου*, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται αθλητικό γεγονός εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Διευθυντής ΔΕΗ Συγκρότημα Νέστου, κ. Φώτου Φώτης, δήλωσε ότι:

«Στη ΔΕΗ στο πλαίσιο της στρατηγικής ενεργειακής μετάβασης που εφαρμόζουμε, στηρίζουμε κάθε δράση που προωθεί τη βιώσιμη κινητικότητα. Έτσι, φέτος δώσαμε «ενέργεια» στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας, στηρίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας.

Δώσαμε ενεργό «παρών» στον Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας, ενώ ταξιδέψαμε και σε 7 πόλεις με το ΔΕΗ e-bike Festival, το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ αποκλειστικά για ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ελλάδα.

Επίσης, δημιουργήσαμε τη δική μας Ποδηλατική Ομάδα, τη ΔΕΗ Cycling Team, με στόχο την προώθησης της ποδηλατικής κουλτούρας και της βιωσιμότητας εντός της εταιρείας.

Πιστεύουμε ότι βάζοντας το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας, δίνουμε «ενέργεια» στο περιβάλλον και στη ζωή μας».

Ο Πρόεδρος Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας, κ. Φλώρος Γεώργιος δήλωσε πως έχει μεγάλη σημασία η συνεισφορά των εθελοντών που έχουν αγκαλιάσει την διοργάνωση αλλά και οι ίδιοι οι αθλητές του Ομίλου.

Όλο αυτό το γεγονός γεμίζει με αίσθημα ευθύνης για την άρτια διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.

Ο Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων, κ. Κηπουρός Χρήστος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας πως αυτή είναι μια γιορτή για τον τόπο, ο οποίος θα είναι σε θέση δέχεται τους αθλητές επαναλαμβανόμενα, δημιουργώντας εγκαταστάσεις αξίες ενός μικρού αθλητικού χωριού.

Είναι μια σημαντική διοργάνωση που έχει σχεδιαστεί με λεπτομέρεια και στόχο να αναδείξει την ευρύτερη περιοχή του Παρανεστίου αλλά και της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

δώδεκα − 5 =

spot_img
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας