29.2 C
Drama
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΠαρασκευάς Παπαδόπουλος

Παρασκευάς Παπαδόπουλος

«Διαφωνώ με το χώρο που θέλουν να κάνουν το πράσινο σημείο στον Άγιο Αθανάσιο»

Επικεφαλής παράταξης Δήμου Δοξάτου «Πορεία ελπίδας για την αλλαγή»

«Η διαφωνία μου με το πράσινο σημείο είναι μόνον ως προς το χώρο που θέλουν να το τοποθετήσουν, δηλαδή εντός ζώνης του Αγίου Αθανασίου και μάλιστα σε απόσταση 100 m από το πρώτο σπίτι, δεν διαφωνώ στην κατασκευή ενός τέτοιου έργου, δεν μπορώ όμως να καταλάβω την εμμονή τους με τη συγκεκριμένη τοποθεσία» τονίζει ο Επικεφαλής της παράταξης Πορεία Ελπίδας για την Αλλαγή στο δήμο Δοξάτου Πάρης Παπαδόπουλος. Αναφέρεται στην αντικατάστασή του από Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου με απόφαση του δημάρχου και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη για ανάκληση της απόφασης. Κάνει έναν απολογισμό έργων και παρεμβάσεων στο Νομικό Πρόσωπο. Τέλος εκτενής είναι η αναφορά του και στο έργο Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου.

– Κύριε Παπαδόπουλε το πράσινο σημείο του Δήμου Δοξάτου μονοπωλεί το ενδιαφέρον, για ποιους λόγους αντιδράτε στην επιλογή του συγκεκριμένου σημείου;
– Πολύ σωστά θέσατε το ερώτημα σας, η διαφωνία μου με το πράσινο σημείο είναι μόνον ως προς το χώρο που θέλουν να το τοποθετήσουν, δηλαδή εντός ζώνης του Αγίου Αθανασίου και μάλιστα σε απόσταση 100m από το πρώτο σπίτι, δεν διαφωνώ στην κατασκευή ενός τέτοιου έργου, δεν μπορώ όμως να καταλάβω την εμμονή τους με τη συγκεκριμένη τοποθεσία, ενώ ο Δήμος διαθέτει εκατοντάδες στρέμματα και δεκάδες άλλες τοποθεσίες που θα μπορούσε να εγκατασταθεί δίχως να έχουμε προβλήματα σε επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον αγρό διατροφικό τομέα και όχι μόνο.
Υπήρξε σειρά λαθών από πλευράς διοίκησης στο συγκεκριμένο θέμα, υποσχέσεις και ψέματα που προσπάθησαν να συγκαλύψουν ανεπιτυχώς, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ενώπιον του Αντιπεριφερειάρχη δόθηκε η υπόσχεση από πλευράς διοίκησης του δήμου ότι θα αλλάξει το μέρος εγκαταστάσεις του πράσινου σημείου, επί μία εβδομάδα προσπαθούσα επίμονος να πείσω την διοίκηση και την αρμόδια αντιδήμαρχο κα. Παπαζώτου γι’ αυτήν την αλλαγή της τοποθεσίας κάτι το οποίο ποτέ δεν αρνήθηκε, επίσης αδυνατώ να πιστέψω ότι η τεχνική μας υπηρεσία δε γνώριζε ότι η κατάθεση της πρότασης για το συγκεκριμένο έργο έχει πάρει παράταση ενός μήνα, καθώς επίσης δεν αντιλαμβάνομαι την σκοπιμότητα της τεχνικής υπηρεσίας να μην αποστείλει την μελέτη του συγκεκριμένου έργου κατά την πρώτη ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου.
Μετά από όλα αυτά και αφού δεν το ψήφισα στην οικονομική επιτροπή και έχοντας ενημερώσει τον δήμαρχο για την κίνηση μου ψήφισα την ανάκληση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου μόνο για να αλλάξει η τοποθεσία του συγκεκριμένου έργου.

-Ο δήμαρχος Δοξάτου σε πρόσφατη συνέντευξή του ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με όσους αντιδρούν στην συγκεκριμένη επιλογή. Άρα με εσάς Και τον κύριο Καγγελίδη πώς το σχολιάζετε.
– Σε ό,τι αφορά τον κύριο Καγγελίδη θα ήθελα να πω ότι είναι ένας άνθρωπος ικανότατος με μεγάλη αυτόδιοικητική εμπειρία και τεράστια προσφορά στον εθελοντισμό του τόπου, το έργο του το γνωρίζουν όλοι, και ιδίως οι συγχωριανοί του, θεωρώ προσβλητική την αποπομπή του και τους λόγους τους οποίους αναφέρει ο δήμαρχος, νομίζω ότι δεν πρέπει να μηδενίζουμε την προσφορά κάποιου με 30 χρόνια ενασχόλησης του με τα κοινά όταν εσύ ο οποίος το προσπαθείς είσαι μόλις δύο χρόνια στο χώρο.
Τώρα στη δική μου περίπτωση οι ψευδείς δικαιολογίες τις οποίες υπαγόρευσαν στον δήμαρχο να πει, καταρρίπτονται πρώτα από τον ίδιο, με κατηγορεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπίστωσε ανυπαρξία βούλησης συνεργασίας και έλλειψη κοινού οράματος. Όταν 29 Ιουλίου 2021 μου έστειλε την επιστολή με την οποία με ενημερώνει ότι θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο την αντικατάσταση μου δίχως φυσικά να γράφει τον λόγο αυτής, με ευχαριστεί για την άρτια έως τώρα συνεργασία μας, για την ευρύτητα πνεύματος που έχω γιατί αποδέχτηκα την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ την όποιά πρότεινε, λέγοντας επίσης ότι αξιοποίησα το μέγιστο των δυνατοτήτων μου για την προώθηση και επίλυση των θεμάτων του νομικού προσώπου του Δήμου μας, επίσης ουδέποτε εξέφρασε την διαφωνία του με τον τρόπο λειτουργίας του νομικού προσώπου, ουδέποτε είχε αμφιβολία περί της οικονομικής διαχείρισης έως σήμερα του νομικού προσώπου, Αυτό το οποίο συνέβη πραγματικά ήταν να υπάρξει ανυπαρξία βούλησης εκλογικής συνεργασίας με το πρόσωπο της αρεσκείας του, αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος της αποπομπής μου και λυπάμαι διότι αυτό δείχνει έναν άνθρωπο ανακόλουθο των δεσμεύσεων του και καμία σχέση δεν έχει με τον άνθρωπο που συνάντησα στην αρχή της δημοτικής περιόδου και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε.
Βλέποντας εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον να επηρεάζεται από την αυλή του, του ζήτησα να διατηρήσει σε όλη τη διάρκεια της θητείας του αναλλοίωτα τα πιστεύω του και τις ιδέες του δυστυχώς αυτό που φαίνεται σήμερα είναι ότι η αυλή είναι πολύ ισχυρή.

«Έχει δρομολογηθεί η χρηματοδότηση του Γυμνασίου- Λυκείου Καλαμπακίου από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης»

-Με το έργο γυμνασίου – λυκείου Καλαμπακίου πείτε μας δύο λόγια για το τι έγινε μέχρι τώρα; θα έχουμε κάποια θετική εξέλιξη;
– Το θέμα του Γυμνασίου λυκείου στο Καλαμπάκι θα μπορούσαμε να το έχουμε επιλύσει από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, δυστυχώς όμως τότε δεν υπήρχε η κατάλληλη συνεννόηση και η ψυχραιμία προκειμένου να τελειώνουμε με αυτό το θέμα, ποιο είναι το πρόβλημά λοιπόν, μετά από μελέτες οι οποίες έγιναν κρίθηκε ότι το κτίριο του Γυμνασίου λυκείου χρειάζεται στατική ενίσχυση του υφιστάμενου κτίσματος κάνοντας κάποιες ενέργειες όπως: α) ενισχύσεις για όλα τα υποστυλώματα της κατασκευής, β) προσθήκη νέων τοιχωμάτων, γ) κατασκευή νέων εξωτερικών δοκαριών, και άλλες εργασίες που δεν υπάρχει λόγος να της αναλύσουμε, πουθενά στις μελέτες δεν αναφέρθηκε ότι υπάρχει αναγκαιότητα για την κατεδάφιση του υφιστάμενου κτίσματος καθώς και δεν υπάρχει πρωτόκολλο επικινδυνότητας υπογεγραμμένο από την αρμόδια υπηρεσία δόμησης, σε αυτήν την άποψη συμφωνούσε και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, και μας συμβούλευαν να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση διότι το κόστος θα ήτανε σαφώς μικρότερο όπως επίσης και ο χρόνος κατασκευής του.
Υπήρχε όμως και η άποψη του τότε δημάρχου του κ. Δαλακάκη που έλεγε να πάμε στην κατασκευή καινούργιου σχολείου, το πρόβλημα με αυτήν την πρόταση εκτός των προαναφερόμενων ήταν και ότι δεν υπήρχε κατά την άποψή μου σαφής χρηματοδοτικό πλάνο το οποίο θα ακολουθούσαμε, από πού δηλαδή θα αντλούσαμε τα χρήματα για την κατασκευή του. Στη νέα δημοτική περίοδο έγιναν κάποιες συναντήσεις της διοίκησης αλλά και των αρχηγών των παρατάξεων προκειμένου να αποφασίσουμε ποια λύση θα ακολουθήσουμε, και τις δύο φορές ήμουν υπέρ της ανακατασκευής του σχολείου, δυστυχώς μειοψηφία, αυτό το οποίο όμως υποσχέθηκα ήταν ότι δεν θα φέρω προβλήματα μπροστά τους έστω κι αν δεν συμφωνούσα με την απόφασή τους, διότι θα είχε σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση ακόμη περισσότερο του σχολείου. Πλέον θεωρώ ότι έχει δρομολογηθεί η χρηματοδότηση του από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, και όποια καθυστέρηση υπάρχει από δω και πέρα θα οφείλεται σε δικά μας λάθη.
Αυτό όμως που μου έμεινε από όλη αυτήν την ιστορία, και μου κάνει εντύπωση είναι η αφερέγγυα στάση της τεχνικής υπηρεσίας, όπου ενώ στο παρελθόν ήταν υπέρμαχοι της ανακατασκευής, ξαφνικά με τη νέα δημοτική αρχή και την αλλαγή πολιτικού τους προϊσταμένου έκαναν αλλαγή πλεύσης, και μάχονται πλέον για την κατασκευή καινούργιου προσπαθώντας να μας πείσουν ως προς αυτό, δεν πείθουν όμως κανέναν τουλάχιστον όσους θυμούνται την έλεγαν στο παρελθόν, φυσικά έχω ενημερώσει το δήμαρχο για την περίεργη αυτή στάση της τεχνικής υπηρεσίας.

«Θα προσφύγω σε ανάκληση προς την αποκεντρωμένη διοίκηση, της απόφασης αντικατάστασής μου από το Νομικό Πρόσωπο»

– Κάνοντας έναν απολογισμό είστε ικανοποιημένος από τις δράσεις και πρωτοβουλίες του νομικού προσώπου του Δήμου Δοξάτου τις οποίες κάνατε όσο ήσασταν επικεφαλής του;
– Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό θα ήθελα να πω τα εξής ότι οι δράσεις οι παρεμβάσεις και το έργο το οποίο έχει γίνει στο νομικό πρόσωπο του Δήμου Δοξάτου είναι αισθητό στην καθημερινότητα των πολιτών καθώς έχει διευκολύνει αλλά και αναβαθμίσει την ποιότητα παροχής υπηρεσιών του νομικού προσώπου προς τους συνδημότες μας, επίσης να πω ότι ο δήμος έχει συνέχεια και στην τρέχουσα δημοτική περίοδο υλοποιούνται και έργα τα οποία ξεκίνησαν από την προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Τμήμα τρίτης ηλικίας
– Διπλασιάσαμε το χρόνο παρουσίας του γιατρού στα ΚΑΠΗ του Δήμου μας.
– Συμμετοχή των μελών των ΚΑΠΗ σε πρόγραμμα κατασκηνώσεων και λουτρό θεραπειών
– Προμήθεια και συντήρηση του εξοπλισμού των κτιρίων των τεσσάρων ΚΑΠΗ.
– Επιδιόρθωση πολύ σημαντικού μέρους του εξοπλισμού νοσηλευτικής φροντίδα που παρέχεται στα μέλη μας (αναπηρικά αμαξίδια, περπατούρες, κρεβάτια νοσηλείας κ.α)

Φιλαρμονική
– Υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης στο υπουργείο πολιτισμού καθώς και στην περιφέρεια Α.Μ.Θ Πετυχαίνοντας την έγκριση τους
– Ένταξη στο μητρώο πολιτιστικών φορέων του υπουργείου πολιτισμού
– Δημιουργία μητρώου καταγραφής όλων των μουσικών οργάνων που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε

Τμήμα προσχολικής αγωγής
– Αναπτύξαμε μία καινοτόμο δράση κατά την διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των παιδικών σταθμών, υλοποιώντας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το προσωπικό των παιδικών σταθμών καταγράφοντας το και το δίναμε στους γονείς των παιδιών σε στικάκι καθώς επίσης το ανεβάζαμε και στην σελίδα του Δήμου.
– Στελέχωση των δομών με προσωπικό σύμφωνα με τις νομοθετικές δυνατότητες
– Προμήθεια και συντήρηση εξοπλισμού και εγκαταστάσεων
– Ένταξη λήψη χρηματοδότησης στο πρόγραμμα ίδρυσης νέων βρεφικών τμημάτων ιδρύοντας νέο παιδικό σταθμό στα Κύργια, σε αυτό το σημείο δεν θα μπορούσα να παραλείψω την πραγματικά ουσιαστική βοήθεια που προσέφερε ο δήμαρχος στην υλοποίηση αυτού του έργου και να τον ευχαριστήσω δημοσίως.
– Ένταξη στο πρόγραμμα βελτίωσης των παιδικών σταθμών αυτό συνέβη από την προηγούμενη δημοτική αρχή εμείς προχωρήσαμε στην λήψη της χρηματοδότησης και την έναρξη των εργασιών τους.

Τμήμα αθλητικών εγκαταστάσεων
– Για πρώτη φορά σύνταξη και υπογραφή συμφωνητικών παραχώρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων στους συλλόγους
– Προμήθεια και συντήρηση εγκαταστάσεων και εξοπλισμού.
– Με την απόφαση από την προηγούμενη δημοτική αρχή συμμετοχής στο πρόγραμμα Φιλόδημος ll για χρηματοδότηση, κατασκευή – επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων για τα γήπεδα αρμοδιότητας του νομικού προσώπου εμείς καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την ανάδειξη αναδόχου προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες όπου ακόμη και εκεί από λάθος της τεχνικής υπηρεσίας για ακόμη μία φορά καταφέραμε να καθυστερήσουμε κι αυτό το έργο.

«Οι δράσεις οι παρεμβάσεις και το έργο το οποίο έχει γίνει στο νομικό πρόσωπο του Δήμου Δοξάτου είναι αισθητό»

– Και από δω και πέρα τι γίνεται είστε πρόεδρος του νομικού προσώπου; Ως επικεφαλής παράταξης θα συνεχίσετε να στηρίζεται την δημοτική αρχή ή μπαίνουν τίτλοι τέλους;
– Όχι πλέον δεν είμαι πρόεδρος του νομικού προσώπου εφόσον έχει βγει απόφαση από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με την οποία ο δήμαρχος με αντικαθιστά από τα καθήκοντά μου, παρότι η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου επιδεικνύοντας υπεύθυνη στάση και ήθος, καταψήφισε την εισήγηση του δημάρχου, αναγνωρίζοντας την υποκριτική αιτιολογία του προκειμένου να καταφέρει να με αποπέμψει.
Η θετική στάση του δημοτικού συμβουλίου προς το πρόσωπό μου όπως και η ανακολουθία που επέδειξε ο δήμαρχος στο λόγο του, με οδηγούν προκειμένου να διασφαλίσω το πολιτικό μου ήθος και την ειλικρίνεια και καθαρότητα του λόγου μου, να προσφύγω για ανάκληση της απόφασης προς την αποκεντρωμένη διοίκηση. Ως προς την στήριξη της παράταξης μας στην δημοτική αρχή θα σας απαντήσω με αυτό το οποίο είπα στον κύριο Ζεκερίδη την ημέρα που μου ζήτησε να συνεργαστούμε θα είμαστε ελεύθεροι να υπερψηφίσουμε ότι θετικό βλέπουμε για το Δήμο και τους δημότες, αλλά και να καταψηφίζουμε ότι θεωρούμε ύποπτο και αντιθέτως τις απόψεις μας.

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Κλείνοντας θα ήθελα να σας πω ότι δυστυχώς το όραμα του δημάρχου για μία διοίκηση ελεύθερη, ενωμένη, ισότιμη μακριά από προσωπικά και παραταξιακά συμφέροντα, έχει καταλήξει σε φιάσκο, παρασυρόμενος από μία προεκλογική περίοδο που έχει ξεκινήσει και με δική του ευθύνη πολύ νωρίς από άτομα της διοίκησης που χαρακτηρίζονται από ματαιοδοξία και αμετροέπεια, τον καλό να αναλογιστεί τις ευθύνες που τον αναλογούν και να επανέλθει στις πρωταρχικές και ξεκάθαρες θέσεις του που ανέπτυξε στην αρχή της συνεργασίας μας, προκειμένου όλο αυτό να θεωρηθεί μία κακή παρένθεση και να συνεχίσουμε να υπηρετούμε το κοινό καλό του δήμου και των δημοτών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

τέσσερα × δύο =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας