13.1 C
Drama
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΠασχάλης Αγγέλου Σταυράκης

Πασχάλης Αγγέλου Σταυράκης

«Η ΔΗΜΤΟ Δράμας βρίσκεται καθημερινά με την κοινωνία»

Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο Δράμας Ν.Δ.

«Η ελληνική Κυβέρνηση, πιστή στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου στάθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Η εισβολή σε μια χώρα, οι συγκρούσεις με θύματα άμαχους πολίτες, η κατάληψη εδαφών άλλου κράτους και ο ξεριζωμός είναι καταστάσεις που ο ελληνισμός έχει γνωρίσει και αντιλαμβάνεται πλήρως» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Δήμου Δράμας της ΝΔ Πασχάλης Αγγέλου Σταυράκης. Αναφέρει ότι η ακρίβεια που πλήττει το «καλάθι της νοικοκυράς» είναι γεγονός, όπως και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για ενίσχυση των νοικοκυριών. Δηλώνει ότι η ΔΗΜΤΟ Δράμας της ΝΔ καθημερινά βρίσκεται σε επαφή με την κοινωνία. Τέλος υπογραμμίζει ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πλήττει την Κυβέρνηση αλλά το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του.

– H ακρίβεια ζει και βασιλεύει. Που οδηγείται η κατάσταση;
– Ζούμε σε ένα περιβάλλον όπου το εμπόριο και η οικονομική συνεργασία σε διεθνές επίπεδο αναπτύσσονται ραγδαία και σε αλληλεξάρτηση. Η εισβολή στην Ουκρανία έχει ως παράπλευρη συνέπεια την αναταραχή στο παγκόσμιο εμπόριο σε σειρά προϊόντων αλλά και στην ενεργεία. Η Ελλάδα, δεν μένει ανεπηρέαστη. Η ακρίβεια που πράγματι πλήττει το «καλάθι της νοικοκυράς» είναι γεγονός. Πρόκειται, όμως, για μια κατάσταση που «εισάγεται» και οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες. Η Κυβέρνηση, μπροστά στο φάσμα των συνεπειών που έχει για την κοινωνία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των νοικοκυριών. Η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, οι «επιταγές ακρίβειας» ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση και σειρά άλλων παρεμβάσεων στόχο έχουν να μετριάσουν τις συνέπειες της κρίσης. Το επόμενο διάστημα και χωρίς να τεθούν σε αμφισβήτηση οι θυσίες των πολιτών για τη δημοσιονομική σταθερότητα της Χώρας, θα υπάρξουν παρεμβάσεις που στηρίζουν το οικογενειακό εισόδημα και την κοινωνία.

«Με βήματα σταθερά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δημιουργεί ένα πλέγμα ασφάλειας για την Ελλάδα και τους Έλληνες»

-Μονοπωλεί το ενδιαφέρον για το ποιος ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση. Η αντιπολίτευση επιρρίπτει τις ευθύνες στην Κυβέρνηση. Τι απαντάτε;
– Ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να εξαντλείται σε στείρα κριτική και σε πλειοδοσία εξαγγελιών. Ειδικά, όταν, αναφερόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Αξιωματική αντιπολίτευση, με το κυβερνητικό της παρελθόν, το οποίο είναι νωπό στη μνήμη και στον «οικογενειακό προϋπολογισμό» της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να επιρρίπτει ευθύνες σε μια Κυβέρνηση που σε ένα πλαίσιο διεθνούς αβεβαιότητας κρατά τη Χώρα όρθια. Η εκμετάλλευση της οικονομικής στενότητας που δημιουργείται από έναν πόλεμο είναι ανεύθυνη και επιζήμια. Ο καθένας οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να επιδιώκουν τη δημιουργία «ρηγμάτων» στην κοινωνία. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πλήττει την Κυβέρνηση αλλά το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του, με ότι αυτό συνεπάγεται σε σχέση με τις δυνάμεις του λαϊκισμού που επιχειρούν να αποκτήσουν ακροατήριο. Σε τελική ανάλυση, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ της αοριστολογίας απαντάμε με πολιτικές που στηρίζουν την κοινωνία και επουλώνουν τις πληγές που άνοιξαν οι επιλογές του κ. Τσίπρα.

– Κυρίαρχο θέμα και οι εξελίξεις στην Ουκρανία. Αγωνία σε ολόκληρο τον κόσμο. Σας ικανοποιεί η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης;
– Η ελληνική Κυβέρνηση, πιστή στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου στάθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Η εισβολή σε μια χώρα, οι συγκρούσεις με θύματα άμαχους πολίτες, η κατάληψη εδαφών άλλου κράτους και ο ξεριζωμός είναι καταστάσεις που ο ελληνισμός έχει γνωρίσει και αντιλαμβάνεται πλήρως. Η Ελλάδα, είναι κομμάτι μιας συντριπτικής πλειοψηφίας κρατών που απορρίπτουν τις ενέργειες που σας προανέφερα και στέλνουν το μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, ότι αυθαιρεσίες και παραβιάσεις θα μας βρίσκουν όλους μαζί και ενωμένους. Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της Πατρίδας μας σε συνδυασμό με τις διεθνείς σχέσεις και συνεργασίες που χτίζει με βήματα σταθερά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δημιουργούν ένα πλέγμα ασφάλειας για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

«Στο ζήτημα των πανεπιστημιακών σχολών που βρίσκονται στην περιοχή, η συζήτηση που άνοιξε πρέπει να μας βρει έτοιμους και οργανωμένους»

– Είστε σε εκλογική ετοιμότητα ή πάμε για εξάντληση της τετραετίας;
– Οι εκτιμήσεις για το χρόνο των εκλογών ξεκινούν την επόμενη ημέρα των εκλογών. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι μια συζήτηση που προκαλεί ενδιαφέρον αλλά οι τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφείς και ξεκάθαρες.

– Πάμε και στα δικά μας. Αβεβαιότητα για το μέλλον των Σχολών, στασιμότητα στα μεγάλα έργα, όπως ο δρόμος Δράμας – Αμφίπολης, εκτός ο νομός μας από την Σιδηροδρομική Εγνατία. Υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ;
– Οι δυνατότητες και οι δυνάμεις του τόπου μας, είναι γνωστές. Καθήκον, όλων μας, είτε πρόκειται για αιρετά πρόσωπα είτε για φορείς είτε για κομματικά όργανα είναι ουσιαστική, τακτική και στοχευμένη παρέμβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων ώστε να επιταχύνουμε κατατάσσεις. Σε σχέση, τη σύνδεση του Νομού με τον οδικό άξονα της «Εγνατίας», θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι για πρώτη φορά υπάρχει δέσμευση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Επιπλέον, δεν πρόκειται, απλά, για λεκτικές αναφορές αλλά για δρομολόγηση καταστάσεων που ακόμα και αν στεναχωρεί ορισμένους είναι γεγονός. Στο ζήτημα των πανεπιστημιακών σχολών που βρίσκονται στην περιοχή, η συζήτηση που άνοιξε σε ένα γενικότερο πλαίσιο και όχι αποκλειστικά για τη Δράμας, πρέπει να μας βρει έτοιμους και οργανωμένους ώστε να αναδείξουμε τη σημασία, το σκοπό και την ανάγκη η Δράμα να «βγει» ενισχυμένη από αυτήν τη συζήτηση.

«Η ακρίβεια που πράγματι πλήττει το “καλάθι της νοικοκυράς” είναι γεγονός»

– Η συνεργασία της Δημοτικής Οργάνωσης Δράμας με τους τοπικούς φορείς είναι καλή;
– Η ΔΗΜΤΟ Δράμας, επιδιώκει καθημερινά να βρίσκεται σε επαφή με την κοινωνία. Οι τοπικοί φορείς, ως συλλογικότητες που εκπροσωπούν κοινωνικές ομάδες και αναδεικνύουν ζητήματα αποτελούν σταθερούς συνομιλητές μας. Αυτό, το οποίο επιδιώκουμε είναι η λήψη των μηνυμάτων που εκπέμπει η τοπική μας κοινωνία με αμεσότητα και ταχύτητα ώστε η απαραίτητη ώσμωση και μετάδοση αυτών των μηνυμάτων να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

– Από όσο γνωρίζω έχετε γραφεία τα οποία λειτουργούν και έρχεστε σε επαφή με τα μέλη του κόμματος. Ποια τα κυριότερα θέματα που θέτουν;
– Τα ζητήματα καθημερινότητας και η οικονομία κυριαρχούν. Οι συμπολίτες μας, μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση και στη συνέχεια υγειονομική κρίση, είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. Αυτό το οποίο επιζητούν, όλοι και όλες, είναι ξεκάθαρες πολιτικές. Πρωτοβουλίες δηλαδή με σχεδιασμό, χρονοδιάγραμμα και απτό αποτέλεσμα. Οι πολίτες απορρίπτουν το λαϊκισμό. Οι εποχές που των εύκολων, μεγάλων και απατηλών υποσχέσεων έχουν παρέλθει. Όχι, γιατί το λέει η Νέα Δημοκρατία αλλά γιατί το απαιτεί η κοινωνία.

«Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ πλήττει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του»

– Τι προγραμματίζετε στην συνέχεια;
– Ο προγραμματισμός μας είναι απλός. Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε εμείς ως Δημ.Τ.Ο. Δράμας κοντά στον κάθε συμπολίτη μας αλλά και σε συλλογικότητες. Θέλουμε να τους ακούσουμε, να μιλήσουμε μαζί τους και να σταθούμε δίπλα τους σε ότι τους προβληματίζει. Ακολουθούμε τον δρόμο της προσωπικής επαφής η οποία πιστεύω είναι πιο αποτελεσματική. Προγραμματίζουμε επίσης, ήπιες εκδηλώσεις προβολής θεμάτων, σε συνεργασία με συλλογικότητες που τους αφορούν.

– Τα προσωπικά πολιτικά σας σχέδια;
– Ξέρετε τα πολιτικά σχέδια είναι περίπου σαν τα στρατιωτικά, υπάρχουν στο συρτάρι αλλά οι αποφάσεις για κίνηση λαμβάνονται σύμφωνα με τις συνθήκες και τα δεδομένα της στιγμής. Τώρα είναι ώρα προγραμματισμού και οργάνωσης του χώρου μας δεν είναι ώρα πολιτικών σχεδιασμών.

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει, αλλάζουν οι συνήθειες μας, αλλάζει και η καθημερινότητα μας. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις αλλαγές αυτές πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος σκέψης μας. Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα πρέπει να είναι γρήγορη και αποτελεσματική. Ως άτομα για να προχωρήσουμε μπροστά χρειάζονται γρήγορες και ικανές αποφάσεις αλλά και ως κράτος χρειαζόμαστε αποτελεσματική και σταθερή κυβέρνηση, έτοιμη να αντιμετωπίσει το μέλλον, ικανή να πάει την χώρα μπροστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

δύο × δύο =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας