31.5 C
Drama
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠρόγραμμα Εορτασμού της «Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821» στην ΠΕ Δράμας

Πρόγραμμα Εορτασμού της «Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821» στην ΠΕ Δράμας

Πρόγραμμα Εορτασμού της «Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821» στην ΠΕ Δράμας

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας οι παρακάτω εκδηλώσεις:

– Γενικός σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου έως και την Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2022

– Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2022.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

– Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ.

– Απότιση φόρου τιμής από μαθητές των σχολείων της πόλης σε μνημεία εθνικών αγωνιστών, με τη φροντίδα καθηγητών και δασκάλων.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

7:30 Οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα σημάνουν χαρμόσυνα, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας θα παιανίσει εμβατήρια στους δρόμους της πόλης.

8:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας, όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας, κ.κ. Παύλος, μαζί με τον Ιερό κλήρο της πόλης (προσέλευση επισήμων: 09:45 π.μ.).

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας μέσα στον Ιερό Ναό από την εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας κα Παναγιώτα Γερακάκη.

11:30 Μετάβαση επισήμων στο άγαλμα της Ελευθερίας.

Έναρξη τελετής

  • Επιμνημόσυνη Δέηση
  • Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές Ν. Δράμας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τον Δήμαρχο Δράμας, τον Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ., εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων, τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, εκπροσώπους Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας.
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής
  •  Εθνικός Ύμνος
  • Λήξη τελετής

12:00 Παρέλαση ενώπιον των Αρχών από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, ενώσεις-οργανώσεις-συλλόγους, Τμήματα του Ερυθρού Σταυρού, Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά την παρέλαση, η οποία δεν θα πρέπει να έχει συνολική χρονική διάρκεια μεγαλύτερη των 60 λεπτών και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας για την καταπολέμηση του covid-19, καθώς και για τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων, τα τμήματα των σχολείων και των συλλόγων της πόλης που επιθυμούν να παρελάσουν καλούνται να τηρήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

• Τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας να παρελάσουν με μία μικτή διμοιρία περίπου 40 ατόμων ή με δύο (μια αρρένων και μία θηλέων) ίσου συνολικού αριθμού, τηρουμένης της απόστασης του 1 μέτρου μεταξύ των παιδιών

• Οι σύλλογοι και τα λοιπά σωματεία να παρελάσουν μόνο με τους σημαιοφόρους και παραστάτες και στην κατάθεση στεφάνων να εκπροσωπηθούν μόνο από ένα άτομο.

• Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για όλους όσους συμμετέχουν στην παρέλαση, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, λόγω συνωστισμού, εκτός από τους παρελαύνοντες καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

18:10 Υποστολή της Σημαίας στην Πλατεία της Ελευθερίας παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας.

Τα σχετικά με τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με την στρατιωτική παράταξη η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Δράμας.

Τα σχετικά με το την φωταγώγηση και τον σημαιοστολισμό των κτιρίων, καθώς και με τη διάθεση της Φιλαρμονικής ο Δήμος Δράμας.

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης γενικώς η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Υπεύθυνο για την τελετή που θα ακολουθήσει μετά τη δοξολογία στο χώρο του Ηρώου στο άγαλμα της Ελευθερίας ορίζουμε τον κο Αθανάσιο Φυλακτό.

Τον γενικό συντονισμό και το πρόσταγμα κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2022 αναθέτουμε στον Υπεύθυνο Γραφείου Φυσικής Αγωγής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν .Δράμας κο Καραβασίλογλου Σάββα.

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν έως το μεσημέρι της Τετάρτης 23/03 με το Γραφείο Δημάρχου Δράμας στο τηλέφωνο 2521350610.

Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις εορτασμού θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας
Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

17 + 8 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας