32 C
Drama
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταPrοject για τη Δράμα - Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου: Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και...

Prοject για τη Δράμα – Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου: Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης της Δράμας!

Δελτίο Τύπου

Βροντερό παρόν έδωσε το “Prοject για τη Δράμα” στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου που μας τίμησε με την παρουσία του και μετέτρεψε τους γύρω δρόμους σε ποτάμι νίκης, αισιοδοξίας και ελπίδας για την επόμενη μέρα.

Η υποψήφια Δήμαρχος Παρθένα Κιόρτεβε με λόγο μεστό και χειμαρρώδη, ζωντάνεψε τις ιδέες και τις αρχές του Project και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης του Δήμου. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η  συμμετοχή του κοινού σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας, με πρωτοφανή αποδοχή, ενθουσιασμό και παλμό, επιβραβεύοντας με χειροκροτήματα την Παρθένα Κιόρτεβε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η υποψήφια Δήμαρχος παρουσίασε κάποιους από τους βασικούς άξονες του προγράμματος και δήλωσε με πυγμή πως είναι έτοιμη να συνεχίσει και την επόμενη μέρα των εκλογών να μάχεται με εντιμότητα και αποφασιστικότητα για το συμφέρον του Δήμου και των συμπολιτών μας.

Στις 8 Οκτωβρίου η Δράμα γυρίζει σελίδα!

Ακολουθεί η ομιλία της υποψήφιας Δημάρχου, Παρθένας Κιόρτεβε.

Επίσημοι προσκεκλημένοι,

Κυρίες και κύριοι,

Σας ευχαριστώ πολύ που είστε σήμερα εδώ στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου!

Είμαι πολύ συγκινημένη από την εντυπωσιακή παρουσία σας και την αγάπη σας!

Σήμερα η Δράμα γυρίζει σελίδα! Σήμερα η Δράμα δίνει το μήνυμα της αλλαγής, το μήνυμα της ελπίδας, το μήνυμα της επόμενης μέρας. Μιας μέρας που θα χαράξουμε όλοι μαζί μια νέα πορεία στον δήμο της Δράμας, απαλλαγμένοι από τα βαρίδια του παρελθόντος, απαλλαγμένοι από δοκιμασμένες και αποτυχημένες διοικήσεις που μας δίχασαν και μας καταδίκασαν στη μιζέρια και τη στασιμότητα!

Τα τελευταία 15 χρόνια η Δράμα ταλαιπωρήθηκε από ανίκανους και τυχοδιώκτες, από αυτόκλητους σωτήρες, που καπηλεύτηκαν τον τόπο τους, που εμπορεύτηκαν την αγωνία των πολιτών για ένα καλύτερο αύριο και δοκιμάστηκαν, κυρίες και κύριοι, με απόλυτη αποτυχία, από όλες τις θέσεις ευθύνης, φροντίζοντας να εναλλάσσονται στις καρέκλες, για να ικανοποιήσουν  τη ματαιοδοξία τους και να επιβιώσουν εις βάρος μας.

Στις 8 Οκτωβρίου θα πούμε όλοι ΌΧΙ στο πολιτικό κατεστημένο που ευθύνεται για την απομόνωση του δήμου μας, θα πούμε ΟΧΙ στις αποτυχημένες συνταγές, θα πούμε ΟΧΙ στο ξαναζεσταμένο φαγητό, θα πούμε ΟΧΙ στο παλαιό με περιτύλιγμα νέου.

ΦΤΑΝΕΙ πια, κύριοι επαγγελματίες της πολιτικής, αφήστε τη Δράμα να ανασάνει φρέσκο αέρα, να αφήστε τη Δράμα να ξαναβρεί την χαμένη της αξιοπρέπεια, αφήστε τις Δραμινές και τους Δραμινούς να αποκτήσουν τη Δράμα που τους αξίζει.

Το 2014, όταν ιδρύθηκε η δημοτική παράταξη τότε Project Δράμα 2020 μας έλεγαν γραφικούς και δεν πίστευαν ότι θα καταθέσουμε ψηφοδέλτιο. Κι όμως, μια παράταξη 2 μόλις μηνών, κατάφερε να μπει στο δημοτικό συμβούλιο με τον Βαγγέλη Καλφόπουλο.

Το 2019 μας αποκαλούσαν υποτιμητικά «παιδική χαρά». Κι όμως, ένιωσαν την ανάσα μας με 7.000 πολίτες της Δράμας δίπλα μας, με 8 δημοτικούς συμβούλους και τον Αλέξανδρο Τσιαμπούση επικεφαλής.

Σήμερα μας λένε «άπειρους». Ε, τους είδαμε και τους έμπειρους και τις καταστροφικές πολιτικές που ακολούθησαν.

Τέτοιοι “έμπειροι” δεν θέλουμε να είμαστε και ούτε θα γίνουμε.

Εμείς, έχουμε 9,5 χρόνια σοβαρής, σταθερής και αξιοπρεπούς παρουσίας στα αυτοδιοικητικά πράγματα, με προτάσεις και θέσεις στα δημοτικά συμβούλια, τιμώντας τον θεσμό της δημοκρατίας.

Εμείς, έχουμε δώσει τις εξετάσεις μας και στον επαγγελματικό στίβο και στον στίβο της ζωής και έχουμε αποδείξει τι μπορούμε να κάνουμε.

Φίλες και φίλοι,

Το “Project για τη Δράμα“ δεν είναι ακόμη μία δημοτική παράταξη. Είναι η μόνη παράταξη που είχε τρεις διαφορετικούς και εκλεγμένους από γενικές συνελεύσεις υποψήφιους δημάρχους. Είναι η παράταξη της συμμετοχικότητας, της πολυσυλλεκτικότητας και των πλειοψηφικών αποφάσεων.

Μια ομάδα  νέων ανθρώπων, δραστήριων, πολιτικοποιημένων αλλά χωρίς κομματικές αγκυλώσεις. Μια ομάδα που έδειξε σε όλους μας ότι μπορούμε και πρέπει να προσπαθήσουμε να βγούμε μπροστά, να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτά που δεν μας αρέσουν στην πόλη μας, να βγούμε από τη μιζέρια και την γκρίνια και να σκεφτούμε θετικά, αισιόδοξα. Μας έδειξε ότι το βόλεμα δεν ταιριάζει στην γενιά μας, ότι η αποστασιοποίηση δεν φέρνει πρόοδο, ότι η απογοήτευση μπορεί να γίνει ελπίδα.

Ως τρίτη επικεφαλής, εκλεγμένη από γενική συνέλευση, νιώθω μεγάλη χαρά που έχω μια τόση μεγάλη και ικανή ομάδα δίπλα μου. Νιώθω περήφανη που με εμπιστεύτηκαν οι άνθρωποι του Project. Και αισθάνομαι ειλικρινά συγκινημένη που υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουμε τις ίδιες αρχές, τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια όνειρα για τον τόπο μας και έχουμε και την πυγμή και τη φωνή να τα διεκδικήσουμε.

Ως μητέρα έμαθα να ακούω την άποψη όλων των μελών τις οικογένειάς μου και να παίρνουμε από κοινού αποφάσεις. Έμαθα να προσπαθώ να καταλάβω και να  ικανοποιήσω τις ανάγκες τους, να προσπαθώ να τους μάθω να έχουν άποψη, γνώμη, φωνή, αξιοπρέπεια. Και το πιο σημαντικό, έμαθα μέσα από τα μάτια των παιδιών μου να αγωνίζομαι για το καλύτερο.

Στον επαγγελματικό στίβο, στα δημόσια νοσοκομεία μας, δούλεψα με πάθος και αγάπη για τον Άνθρωπο, ταυτίστηκα με τον ανθρώπινο πόνο και πάλεψα δίπλα στους ασθενείς μου, πολλοί από τους οποίους έγιναν φίλοι καρδιακοί. Από τη θέση της πρώτης γυναίκας Προέδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών, δίπλα σε άξιους συναδέλφους και ικανούς νοσηλευτές, δώσαμε μάχες για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας αλλά και τα δικαιώματα των ασθενών μας.

Η εκλογή μου το 2019 ως δημοτική σύμβουλος έκανε ακόμα πιο δυνατή τη φωνή μου, γιατί τώρα μπορούσε να ακουστεί εκεί που έπρεπε. Γιατί είχα το βήμα να ακουστεί μέσω εμού η φωνή των συνδημοτών μου και να διεκδικήσω το δίκιο τους, ενώνοντας όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Project τις δυνάμεις μας.

Η ιδέα της ομάδας και της συλλογικής δουλειάς πάντα με γοήτευε και έχοντας μάθει να δουλεύω ομαδικά στην επαγγελματική μου ζωή, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι και πολύ αποτελεσματική. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να πετύχει μια ομάδα: ένας κοινός στόχος, ένας καλός κόουτς και παίκτες προπονημένοι και έτοιμοι για τα δύσκολα.

Ας τα πάρουμε, λοιπόν, με τη σειρά, για να δούμε γιατί το Project για τη Δράμα συνεχίζει εδώ και 9,5  χρόνια να πρωταγωνιστεί στον πολιτικό στίβο της Δράμας:

 • τον κοινό στόχο τον έχουμε: να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας, να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας. Και είναι τόσο μεγάλος ο στόχος, που κανένα στενό προσωπικό ή στενά κομματικό συμφέρον δεν μπορεί να τον υπερκεράσει.
 • Κόουτς καλό έχουμε (χαχα) και μάλιστα και πλαισιωμένο από τους δύο προηγούμενους και εκπαιδευμένο 25 χρόνια στις κλινικές και στους διαδρόμους των δημόσιων νοσοκομείων, εκεί που κατάλαβα τη δύναμη της συνεργασίας, εκεί που έμαθα να διαλέγω συνεργάτες, εκεί που είδα πως ένας μόνος του δεν αρκεί.
 • Και τέλος οι παίκτες, το μάχιμο κομμάτι της υπόθεσης. Το Project για τη Δράμα                      είναι οι άνθρωποί του, μαχητικοί, αγωνιστές της ζωής, επιστήμονες, επαγγελματίες, αγρότες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, βετεράνοι της παράταξης και νέες προσθήκες που ακολουθούν, στηρίζουν και συντάσσονται με το Project, δίνοντας σάρκα και οστά στις ιδέες μας, τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Που πιστεύουν στο κοινό καλό και δεν διστάζουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για τα πιστεύω τους.

Τι μένει, λοιπόν, για να κερδίσουμε το κύπελλο; Η κερκίδα, όλοι αυτοί που τους αρέσουν οι καθαροί αγώνες, οι υψηλοί στόχοι. Οι  Δραμινοί που επιβραβεύουν την εργατικότητα, την αποφασιστικότητα, την αξιοκρατία και τον μεστό λόγο. Και αυτή τη φορά, είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την αλήθεια, να επιβραβεύσουν τους καλούς και να δώσουν μια ευκαιρία σε αυτούς που λένε τα πράγματα με το όνομά τους.

Στις 8 Οκτωβρίου δηλώνω παρούσα κι εγώ και η δυναμική μου ομάδα. Δηλώνω έτοιμη και δυνατή να δώσω φωνή σε όλους εσάς που θέλετε μια άλλη Δράμα, όμορφη, φιλική, σύγχρονη, ανθρώπινη.  Το μόνο που ζητάμε είναι σε αυτές τις δημοτικές εκλογές να δώσουμε όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου έναν όμορφο αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Σας θέλουμε όλους μαζί μας. Γιατί έχουμε και πρότζεκτ και όραμα για την επόμενη μέρα.

Κυρίες και κύριοι,

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια ολόκληρος ο πλανήτης έχει βιώσει πρωτόγνωρες καταστάσεις, κλιματική αλλαγή, οικονομική κρίση, υγειονομική κρίση. Και δυστυχώς, το ζήσαμε κι εμείς και το βλέπουμε τώρα στην πολύπαθη Θεσσαλία, με τον λαό της να δοκιμάζεται και να θρηνεί ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και χρειάζονται μέτρα, μεταρρυθμίσεις και αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές. Χρειάζεται γνώση και πρόληψη, έργα και τομές που θα θωρακίσουν τις κοινωνίες και θα είναι έτοιμες, σύγχρονες και ανταγωνιστικές στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Το “Project για τη Δράμα” έχει καταρτίσει ένα άρτιο, υλοποιήσιμο και κοστολογημένο κατά το δυνατόν πρόγραμμα, που έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου, να τον εκσυγχρονίσει και ταυτόχρονα να είναι συμβατό με τις οικονομικές του δυνατότητες. Οικονομικές δυνατότητες που υπολογίζουμε ότι, αν εκλεγούμε, θα τις μεγεθύνουμε πρώτον, με την ορθολογική διαχείριση των οικονομικών πόρων του Δήμου, αποφεύγοντας άσκοπα έξοδα, που γίνονται αποκλειστικά για ψηφοθηρικούς λόγους ή για τη δημιουργία εντυπώσεων με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις αχρείαστες απευθείας αναθέσεις. Δεύτερον, εκμεταλλευόμενοι και το τελευταίο ευρώ που προσφέρεται από διάφορες χρηματοδοτικές πηγές, ώστε να μη επιβαρύνονται υπέρμετρα οι δημότες.

Σήμερα ο Δήμος Δράμας βρίσκεται είκοσι χρόνια πίσω, σε σχέση με τους περισσότερους Δήμους της Ελλάδας. Πολλές υποσχέσεις των προηγούμενων δημοτικών αρχών έμειναν «σχέδια επί χάρτου» και, έτσι, οι δημότες της Δράμας απολαμβάνουν υπηρεσίες χαμηλού επιπέδου. Το «Project για τη Δράμα» φιλοδοξεί να αναστρέψει αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να σας παρουσιάσω κάποια από τα βασικά σημεία του προγράμματός μας.

 • Αρχικά, τα μεγάλα Projects, δηλαδή, παρεμβάσεις που χρονικά έχουν προτεραιότητα, γιατί λύνουν επείγοντα προβλήματα του Δήμου. Μεγάλα έργα που, όταν κατασκευαστούν, θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα και τη λειτουργία της πόλης και των χωριών μας και θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των δημοτών και τέλος εκείνες τις παρεμβάσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στο Δήμο μας να αναπτύξει μια ισχυρή ταυτότητα, πάνω στην οποία θα χτιστεί το πλάνο προσέλκυσης τουριστών και νέων κατοίκων,

ενδεικτικά αναφέρω:

 • Η αξιοποίηση και ανάδειξη του λατομείου του Κορυλόβου
 • Η δημιουργία μόνιμης λαϊκής σκεπαστής αγοράς
 • Η κατασκευή Δημοτικού Θεάτρου
 • Η ανάπλαση των εισόδων της πόλης από Νέα Αμισό και από Καβάλα
 • Η ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου της Δράμας
 • Η εκτεταμένη υπογειοποίηση καλωδίων της ΔΕΗ και η σταδιακή υπογειοποίηση όλων των κάδων απορριμμάτων
 • Αυτό που αποτελεί προτεραιότητα και στοίχημα προσωπικό είναι η κοινωνική πολιτική και η δημιουργία ενός δήμου κοινωνικά ευαίσθητου, δίνοντας αξία στον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Και ξεκινάμε από τη στήριξη της

   Δραμινής οικογένειας:

 • Στις πρώτες 100 μέρες της διοίκησής μας θα παρουσιαστεί πρόγραμμα ενίσχυσης της Δραμινής οικογένειας και καταπολέμησης της υπογεννητικότητας:
 • Πρώτον, με την οικονομική ενίσχυση της Δραμινής οικογένειας για το πρώτο παιδί με εφάπαξ ποσό ανά έτος και για χρονικό διάστημα που θα καθοριστεί κατόπιν μελέτης.
 • Ακόμα, σε κάθε οικογένεια με νεογέννητο παιδί, ανεξαρτήτως αν είναι πρώτο, δεύτερο, τρίτο κτλ και εφόσον τα εισοδήματά της είναι κάτω από ένα όριο, θα εφαρμόζεται ειδικό τιμολόγιο νερού από την ΔΕΥΑΔ.

Ακόμη, θα χαράξουμε

 • Πολιτική για την Υγεία και ενδεικτικά αναφέρω τη
 • Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας, συνδέοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 • Δημιουργία Δημοτικού ιατρείου, που θα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας
 • Προγράμματα Ψυχολογικής Υποστήριξης
 • Λειτουργία Συμβουλευτικού Γραφείου Λογοθεραπείας και γραφείου Διατροφής
 • Δημιουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών
 • Προσφέροντας νομική , συμβουλευτική και κοινωνική στήριξη στα θύματα βίας
 • Άμεση ίδρυση και λειτουργία του γραφείου κοινωνικής ισότητας.

 Πολιτική για τα ΑμΕΑ:

 • Επέκταση της προσβασιμότητας στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα.
 • Προώθηση πολιτικών αυτόνομης διαβίωσης.
 • Λειτουργία θερινής δημοτικής κατασκήνωσης στο Σιδηρόνερο στο κτίριο Ασύλου Παιδιού.

Συνεχίζουμε με τη στήριξη της Τοπικής Οικονομίας

Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να συμβάλει στην ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων με έμμεση βοήθεια που μπορεί να προσφέρει σε αυτές. Υπηρεσίες, που έτσι κι αλλιώς είναι υποχρεωμένος να τις προσφέρει. Όπως έγκαιρες χωροθετήσεις, καθορισμός ζωνών εκμετάλλευσης, κατασκευή και συντήρηση των απαραίτητων υποδομών (π.χ. δρόμοι, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης κ.α.), διαφημιστικές καμπάνιες για τα τοπικά προϊόντα, μείωση της γραφειοκρατίας στις υποθέσεις των επιχειρήσεων με τον Δήμο κλπ. Όλα αυτά θα αποτελέσουν κίνητρο για περισσότερες επενδύσεις στην περιοχή του Δήμου Δράμας.

Άμεσα θα προχωρήσουμε στη

   Στήριξη της επιχειρηματικότητας και της εργασίας με τη:

 • Δημιουργία κέντρου ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με άλλους φορείς, εντός των δύο πρώτων χρόνων διοίκησης από μέρους μας.
 • Την Ίδρυση γραφείου υποστήριξης επενδυτών, που θα μελετά και θα επιλύει συνολικά τα προβλήματά τους που σχετίζονται με τον Δήμο.
 • Την Προώθηση της λειτουργίας Κοινωνικών Επιχειρήσεων
 • Τη Διαφάνεια και τη θέσπιση κριτηρίων στις προσλήψεις συμβασιούχων σε δίμηνα προγράμματα του Δήμου και όχι με την τακτική «απόφαση δημάρχου».

Όσο αφορά τον Τουρισμό

 • Πρώτη μας ενέργεια θα είναι η Χρήση μίας από τις θέσεις των Ειδικών Συμβούλων του Δήμου που θα διαχειρίζεται αποκλειστικά τα θέματα που αφορούν στην Τουριστική Ανάπτυξη και Προώθηση ενώ παράλληλα θα αποτελεί το δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των φορέων.
 • Καθορισμός της τουριστικής ταυτότητας του Δήμου της Δράμας, με έμφαση στον χειμερινό τουρισμό.
 • Προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως θρησκευτικός τουρισμός, αθλητικός, οινολογικός.
 • Ανάδειξη της Δράμας ως γαστριμαργικού τουριστικού προορισμού.

   Ας μην ξεχνάμε κυρίες και κύριοι ότι βασικός στόχος και υποχρέωση ενός δήμου     είναι η βελτίωση της Καθημερινότητας του δημότη.

 • Και ξεκινάμε από το τεράστιο ζήτημα των αδέσποτων ζώων

Ο υπεύθυνος κηδεμόνας ζώου οδηγεί σε μέλλον χωρίς αδέσποτα, σέβεται τους συνδημότες του, έχει δίπλα του ένα ευτυχισμένο ζώο συντροφιάς. Η πρότασή μας βασίζεται:

-Στην εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς με βάση τον νόμο 4830/2021 (ο Νόμος αφορά τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα.)

-Στην ηθική και ανθρωπιά μας για ένα μέλλον με σεβασμό και ευζωία των τετράποδων συνδημοτών μας.

Σημαντικό στοιχείο της καθημερινότητας είναι η Ενίσχυση του Πράσινου παντού:

και ειδικά η

 • Απομάκρυνση κάθε είδους μουσικού φεστιβάλ από τον χώρο των γρασιδιών της Αγίας Βαρβάρας με γνώμονα την προστασία του οικοσυστήματος.
 • Η Δημιουργία θέσεων στάθμευσης με την εξεύρεση αδόμητων ελεύθερων γηπέδων του δημοσίου για την ανάπτυξη χώρων στάθμευσης.
 • Η Επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης της Δράμας και η δημιουργία στοχευμένων πεζοδρομήσεων σε μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων.

Ως προς τον Πολιτισμό

Απαραίτητη είναι η ενίσχυση

 • Της Κτιριακής υποδομής

Και πρώτα από όλα η

 • Κατασκευή Δημοτικού Θεάτρου: Στόχος μας είναι στο τέλος της επόμενης πενταετίας η πόλη της Δράμας να διαθέτει σύγχρονο θέατρο με σκηνή κατάλληλη για το ανέβασμα επαγγελματικών και ερασιτεχνικών παραστάσεων. Ο χώρος αυτός θα μπορεί επίσης να στεγάσει και τις προβολές του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους καθώς και άλλες εκδηλώσεις.
 • Λειτουργία Δημοτικής Πινακοθήκης και Λαογραφικού Μουσείου

Έχουμε δικαίωμα να ζούμε σε μια πόλη καθαρή που να απολαμβάνουμε τις ομορφιές της, για αυτό και η διαχείριση των

 • Απορριμμάτων είναι ένα μεγάλο στοίχημα,
 • Η συλλογή των απορριμμάτων και η διαχείριση της ανακύκλωσης είναι από τα σημαντικότερα έργα με τα οποία είναι επιφορτισμένος ο κάθε Δήμος. Εκτός της αισθητικής εικόνας μιας καθαρής πόλης και της περιβαλλοντικής συνείδησης που επιτυγχάνεται, η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων οδηγεί σε αυτόματη μείωση των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες και σε δημιουργία θέσεων εργασίας. Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να μειώσουμε τα μεταφερόμενα σκουπίδια κατά 50%. Αυτό θα σημαίνει για τον Δήμο μείωση των εξόδων και αντίστοιχη μείωση των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει την αρχή «Ο ρυπαίνων πληρώνει». Εμείς προτιθέμεθα να εφαρμόσουμε και την αρχή «Ο μη ρυπαίνων ανταμοίβεται».

Για αυτό και εμείς προτείνουμε τη

 • Τον Προγραμματισμό προσλήψεων στον τομέα της καθαριότητας σε βάθος τετραετίας, με δεδομένο το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Δυστυχώς, στον τομέα αυτόν χάθηκαν πολλές ευκαιρίες για προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας από την απερχόμενη δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα οι δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στην καθαριότητα να οφείλονται και σε αυτό το γεγονός.
 • Την Ανανέωση του στόλου των οχημάτων είτε με χρηματοδοτικά προγράμματα είτε με προγράμματα leasing.
 • Τον εξορθολογισμό του προγράμματος δρομολογίων των απορριμματοφόρων, βάσει των πραγματικών αναγκών και την εφαρμογή έκτακτων δρομολογίων όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,

Έτσι θα πορευτούμε την επόμενη μέρα. Με πρόγραμμα, με σχεδιασμό, με ανθρωπιά!

Σήμερα είμαι πολύ συγκινημένη από χαρά και περηφάνια, γιατί πρόκειται να σας παρουσιάσω τους ανθρώπους του Project, τους ανθρώπους που μιλάει όλη η Δράμα για αυτούς, τους ανθρώπους που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο της νίκης! Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρω ότι το ψηφοδέλτιο του 2023 απαρτίζεται από υποψήφιους των εκλογών του 2014, από υποψήφιους των εκλογών του 2019 και από νέους υποψήφιους, οι οποίοι όλοι μαζί έχουμε φτιάξει μια συμπαγή ομάδα ανθρώπων, που είναι ενωμένη και έτοιμη να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, με διαφορετικές αφετηρίες αλλά με ένα κοινό, το καθαρό βλέμμα, τη θέληση για δουλειά και τη γνώση που απαιτείται για να χτίσουμε το αύριο.

Κυρίες και κύριοι,

Όλο αυτόν τον καιρό, μας λοιροδούν, μας υποτιμούν, μας πολεμούν.

Γιατί;

Μήπως γιατί πιστεύουν ότι οι γυναίκες δεν χωράνε στην πολιτική;

Μήπως γιατί φοβούνται την αλλαγή που έρχεται;

Μήπως γιατί θεωρούν το δήμο «μαγαζάκι» τους;

Εε, λοιπόν εμείς δεν τους φοβόμαστε, δεν φοβήθηκα ποτέ και ούτε θα φοβηθώ γιατί έχω όλους εσάς δίπλα μου, γιατί δέχομαι καθημερινά τα μηνύματα της νίκης από εσάς, τους  συνδημότες μου, που με στηρίζετε με την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας και παίρνω δύναμη από τη δύναμή σας ! Είμαι έτοιμη να δώσω όποια μάχη χρειαστεί και ξέρω και να δίνω μάχες και να τις κερδίζω, γιατί θα αγωνιστώ και θα παλέψω για όλους εσάς και αυτό θα κάνω και την επόμενη μέρα.

Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αναστήσουμε τη Δράμα. Γιατί η ώρα της ελπίδας και της αναγέννησης έφτασε!

Όλοι μαζί, εμείς και εσείς, οι «άπειροι», οι οραματιστές, η νέα γενιά της τοπικής αυτοδιοίκησης στις 8 Οκτωβρίου θα γυρίσουμε σελίδα!

Η Δράμα θα αλλάξει σελίδα!

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χαμένες ευκαιρίες!

Στις 8 Οκτωβρίου η Δράμα ψηφίζει Project!

Γιατί το Project είστε εσείς!

Αυτοί είναι οι άνθρωποι του Project!

Αυτοί είναι η νέα γενιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Στις 8 του Οκτώβρη εμπιστευτείτε τους! Εμπιστευτείτε μας!

Δώστε μας τη δύναμη να αναστήσουμε τον δήμο μας.

Ο κύβος ερρίφθη! Η ώρα της αλλαγής έφτασε!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten − 2 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας