12.6 C
Drama
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΣαββατούλα Παπαδοπούλου Παγκάλου

Σαββατούλα Παπαδοπούλου Παγκάλου

«Δέχτηκα πρόθυμα να θέσω όλες μου τις δυνάμεις στην υπηρεσία της Επανεκκίνησης για τη Δράμα»

Εκπαιδευτικός – Προϊσταμένη 4ου Νηπιαγωγείου Δράμας
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δράμας «Επανεκκίνηση για τη Δράμα»

Η Σαββατούλα Παπαδοπούλου Παγκάλου είναι Εκπαιδευτικός – Προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Δράμας. Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. Πιστεύει ότι η πολιτική σκέψη δημιουργεί στάση ζωής και πρέπει να μεταφράζεται με κάποιον τρόπο ωφέλιμο για την κοινωνία. Έτσι διεκδικεί την ψήφο μας για την Επανεκκίνηση για τη Δράμα με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Παπαδόπουλο.

– Γιατί συμμετέχω στις εκλογές.
– Με τα κοινά ξεκίνησα να ασχολούμαι ενεργά πριν από 15 χρόνια, αρχικά στον επαγγελματικό μου τομέα, γιατί πάντα πίστευα ότι η πολιτική σκέψη δημιουργεί στάση ζωής και πρέπει να μεταφράζεται με κάποιον τρόπο ωφέλιμο για την κοινωνία. Έτσι μέσα από το συλλογικό καλό θα περάσουμε στο ατομικό και την καλυτέρευση της καθημερινότητας του πολίτη (κορωνίδα και λόγος ύπαρξης της πολιτικής), είτε αφορά τα δικαιώματά του, είτε τις υποχρεώσεις του.Υπηρέτησα τον κλάδο μου μεσα από τις θέσεις της αντιπροέδρου, της α. αντιπροσώπου στη ΔΟΕ, ως μέλος των συμβουλίων επιλογής Διευθυντών Σχολείων αλλά και μέσα από την τέχνη ως υπεύθυνη και σκηνοθέτις της θεατρικής ομάδας Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας με πολλές επιτυχίες σε όλα τα εγχειρήματά μας τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια.

– Γιατί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο;
– Απόρροια όλων αυτών ήταν να συμμετέχω στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Γιώργο Παπαδόπουλο για την κατάκτηση της Περιφέρειας, όπου και εξελέγει ο Γιώργος Αντιπεριφερειάρχης. Κι εκεί τον γνώρισα. Εντυπωσιάστηκα από τις γνώσεις που είχε πάνω στα αυτοδιοικητικά θέματα, τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις του τόπου μας. Εκτίμησα τον χαρακτήρα του και την πολιτική του συμπεριφορά. Ακούραστος, ακάματος, με βαθειά γνώση και εμπειρία, ιεράρχηση στόχων και ικανότητα υλοποίησής τους και ταυτόχρονα με ένα νεανικό ενθουσιασμό, που σε συμπαρασύρει στο όραμά του.
Έτσι, όταν μου εμπιστεύθηκε τις σκέψεις του για την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές, όσον αφορά το Δήμο Δράμας και την πρόταση να συμμετέχω κι εγώ, δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη. Δέχτηκα πρόθυμα να θέσω όλες μου τις δυνάμεις στην υπηρεσία της Επανεκκίνησης για τη Δράμα.
Για τη Δράμα, που ονειρευόμαστε και αξίζουμε. Μια σύγχρονη πόλη, που θα προάγει την τεχνολογία, τον πολιτισμό και την αισθητική σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής μας ζωής και των παρεχομένων υπηρεσιών και έργων του Δήμου. Με σεβασμό στις ανάγκες των δημοτών και αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση των στόχων.

– Πώς κρίνει τη διοίκηση Μαμσάκου.
– Η αξιολόγηση κάθε έργου γίνεται κατά τη διάρκεια της πραγματοποίησής του και η τελική αποτίμησή του όταν ολοκληρωθεί.
Τα τελευταία χρόνια, τα έργα που βλέπουμε να πραγματοποιούνται στο Δήμο Δράμας είναι έργα της Περιφέρειας και αυτά, που ευτυχώς χρηματοδοτούνται από ιδιώτες, των οποίων η προσφορά πρέπει να ενθαρρύνεται, αλλά πού είναι ο Δήμος;
Γιατί η Δράμα δεν απολαμβάνει την εφαρμογή προγραμμάτων και έργων, που βλέπουμε να πραγματοποιούνται σε όμορους Δήμους;
Σε τι υπολείπεται;
Προφανώς σε όραμα και σχεδιασμό. Διότι πλέον στις μέρες μας οι χρηματοδοτήσεις δικαίως δίδονται σε συγκεκριμένα και ολοκληρωμένα προγράμματα, που εκπονούν οι σύγχρονα στελεχωμένοι Δήμοι. Υπάρχουν πλήθος πακέτων επιδοτήσεων και εργαλείων, που περιμένουν να τα εκμεταλευτούμε για να δημιουργήσουμε την πόλη του μέλλοντος. Οι Δήμοι πρότυπα που βλέπουμε να προοδεύουν δεν είναι εξωγήινοι. Δυστυχώς στα μάτια των Δραμινών έτσι φαντάζουν και κάποιος ευθύνεται γι’ αυτό.

– Η επόμενη μέρα εφόσον αναλάβετε τη διοίκηση του Δήμου.
– Το πρόγραμμα της παράταξης «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» έχει στοιχειοθετηθεί από επιστήμονες και γνώστες των αναγκών των δημοτών σε κάθε επίπεδο και έκφανση της κοινωνικής ζωής και τη λειτουργία της. Περιλαμβάνει θέσεις και στόχους, που αφορούν το δημότη του σήμερα και εκπληρώνει τις απαιτήσεις του.
Από την ανάπλαση των βασικών και εμβληματικών σημείων της πόλης, που παρακμάζουν (Αγία Βαρβάρα, Δημοτικός Κήπος, Πλατεία), ελεεινά εγκαταλελειμμένα δημόσια κτήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία, έργα υποδομής σε όλο το δήμο (όλα καταγεγραμμένα λεπτομερώς), μέχρι την φροντίδα των αδέσποτων και την κανονικότητα μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας, η οποία δεν θα αφήνει κανένα δημότη έξω ή πίσω από τις διαδικασίες και την κοινωνική ζωή. Θα εξαντλήσουμε κάθε πόρο, εργαλείο, περιθώριο αναβάθμισης των υπηρεσιών και έργων του Δήμου ώστε να τον καταστήσουμε σύγχρονο και λειτουργικό, που θα ανταποκρίνεται στον πολιτισμό και την αισθητική που απαιτούμε να ανακτηθεί.

– Όσον αφορά το αντικείμενό σας.
– Ως Εκπαιδευτικός προτεραιότητα δίνω στην ριζική ανακαίνιση των ταλαιπωρημένων κτηριακών εγκαταστάσεων, των αύλειων χώρων, την ενεργειακή τους αναβάθμιση, τον εξοπλισμό, το καλό internet, την αγαστή και ουσιαστική συνεργασία σε προγράμματα και εκδηλώσεις, να χτίσουμε μαζί το σχολείο που ονειρευόμαστε.

– Γιατί να ψηφίσουν Επανεκκίνηση οι δραμινοί;
– Τα μέλη της Επανεκκίνησης δεν επιζητούν επαγγελματική αποκατάσταση, δεν διακατέχονται από σύνδρομα εξουσίας, δεν επιζητούν το χειροκρότημα. Προέρχονται από όλη την επαγγελματική και κοινωνική διαστρωμάτωση και αυτοπροσδιορίζονται ως άξια μέλη της κοινωνίας των Δραμινών με πόθο, αξιώσεις και απαίτηση να αλλάξει το τοπίο και το περιβάλλον που ζούμε. Είναι δε αποφασισμένοι να αναλώσουν κάθε ικμάδα των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων τους για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν μετά από διαβούλευση, διεργασία και δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα στην ευρύτερη ομάδα. Αυτό το επικοινωνούμε καθημερινά με τους δημότες που ανησυχούν, δυσφορούν και καταθέτουν και αυτοί τις ιδέες, τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις λύσεις τους γιατί περπατάμε στους δρόμους της πόλης και τυγχάνουμε μεγάλης αποδοχής και εκτίμησης. Δεν αποφεύγουμε, δε φοβόμαστε και δεν ντρεπόμαστε για τίποτε, τουναντίον αναδεικνύουμε προβληματισμούς, προτάσεις και ρεαλιστικές λύσεις.

– Γιατί να ψηφίσει εσένα ο Δραμινός.
– Ό,τι προείπα για τα μέλη της Επανεκκίνησης ισχύει και για μένα. Επιπροσθέτως θα ήθελα να τονίσω ότι η εμπειρία μου από τις θέσεις που υπηρετώ την κοινωνία και ιδιαίτερα τη μεγαλύτερη επένδυσή της, την αγωγή και την εκπαίδευση των παιδιών, που αποτελούν το μέλλον της, αλλά και τη διοίκηση φορέων και συλλόγων, τη συμμετοχή στα κοινά, την τέχνη και τον πολιτισμό, θα τεθεί με τον καλύτερο τρόπο στην αποτελεσματική διαχείριση των δημοτικών αναγκών από οποιαδήποτε θέση μου ζητηθεί.
Ως σύζυγος επιτυχημένου επαγγελματία της δραμινής αγοράς, του Χαράλαμπου Πάγκαλου, Μηχανολόγου Μηχανικού και μητέρα τριών παιδιών που σπουδάζουν, έχω ιδίαν γνώσιν και ευαισθησία στα θέματα που άπτονται αυτών των ιδιοτήτων μου και εύχομαι να μου δοθεί η ευκαιρία να τις χρησιμοποιήσω εποικοδομητικά και επ΄ ωφελεία της δραμινής κοινωνίας.

– Τέλος στις χαμένες ευκαιρίες!
– Πάμε μπροστά!
– με τον Γιώργο!

Αυτό για ένθετο στη φωτογραφία: «Ο μαρασμός και η παρήκμαση της πόλης μας και εν γένει του δήμου της Δράμας είναι ένα διαπιστωμένο γεγονός, που αντιλαμβανόμαστε όλοι στην καθημερινότητά μας. Είναι μέγιστη ανάγκη να περάσουμε στη δράση, χωρίς μεγάλα λόγια και ευχολόγια, με στοχευμένο πρόγραμμα, παρεμβατικό και ουσιώδες. Αυτό μπορεί να το πετύχει ο Γιώργος Παπαδόπουλος με τη γνώση, την εμπειρία και το δυναμισμό που διαθέτει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × τρία =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας