4.3 C
Drama
Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣκέψεις και προβληματισμοί της Δημοτικής παράταξης ΔΡΑΜΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ

Σκέψεις και προβληματισμοί της Δημοτικής παράταξης ΔΡΑΜΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ

Άρθρο για την αντιπαράθεση:

Τις τελευταίες ημέρες, διαβάζουμε άλλη μια δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ των δύο Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Δράμας, «ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΜΑ» που διοικεί και «ΠΟΛΗ&ΖΩΗ» που διοίκησε κάποτε.

Η στείρα αυτή αντιπαράθεση είναι ενδεικτική της δικής τους νοοτροπίας και της δικής μας διαφορετικής πολιτικής αντίληψης και δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας νοοτροπία και τη δική μας οπτική, έτσι όπως εμείς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.

Έχουμε πει πολλές φορές, πως οι εκλογές έχουν ημερομηνία λήξεως και πως την επόμενη μέρα, δουλεύουμε όλοι για τη πόλη μας. Στο δημοτικό συμβούλιο δεν πρέπει να υπάρχουν πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά συνεργάτες.

Τα σκουπίδια και τα προβλήματα της καθαριότητας, δεν έχουν ούτε κόμμα, ούτε χρώμα. Δεν είναι τυχαίο που ο ίδιος ο νομοθέτης αποφάσισε στα ταμπελάκια όλων μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και από κάτω ως τίτλος σκέτο «Δημοτικός Σύμβουλος» και στους 33, ενώ σε κανέναν δεν γράφει επικεφαλής της τάδε παράταξης ή αντιδήμαρχος κλπ.

Πρώτοι εμείς, δώσαμε το παράδειγμα, αφού άλλωστε αυτό είχαμε ως αρχή στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις (βλ. πρόγραμμα παράταξης). Συμπράξαμε για να αποδείξουμε τα παραπάνω. Το πληρώσαμε με πολιτικό κόστος.

Αλλά δεν μας νοιάζει, διότι προσφέραμε στον τόπο μας. Δουλέψαμε για τον τόπο μας και το πληρώσαμε με πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας. Ούτε αυτό μας νοιάζει, διότι όλοι κατάλαβαν τη σκοπιμότητα τους.

Και όλα αυτά μας κάνουν να αναρωτηθούμε:

– Τι θα έπρεπε να κάνουμε;

– Να καθίσουμε και εμείς απέναντι και να βαράμε καθημερινά τον εκλεγμένο Δήμαρχο;

– Σε τι βοηθάει αυτό την ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας;

Μας αρέσει δεν μας αρέσει, η επιλογή του λαού, που είναι ο κυρίαρχος σε αυτό το «παιχνίδι», αποφάσισε και έκανε την επιλογή του.

Το ελάχιστο που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε σε μια δημοκρατία, είναι να σεβαστούμε το αποτέλεσμα και την εντολή του λαού.

Εάν το έργο ενός Δημάρχου είναι μικρό ή μεγάλο, που στη προκειμένη είναι πολύ μικρό, σαφώς είναι θέμα και πάλι του κυρίαρχου λαού να το κρίνει ξανά στις επόμενες εκλογές και δική μας δουλειά, έως τότε, να το στηρίξουμε, να το βοηθήσουμε και να επισημαίνουμε τα λάθη, τις παραλείψεις, αλλά όχι με στείρα αντιπολίτευση.

Και τι σημαίνει στείρα;

Να κατακρίνω συνέχεια και να ισοπεδώνω τα πάντα. Αυτό δείχνει πως τελικά νοιάζεσαι μόνο για το πώς εσύ θα αποκτήσεις εξουσία και αδιαφορείς για το καλό της κοινωνίας.

Στείρα δεν είναι μια αντιπαράθεση, όταν ναι μεν κρίνεις και καλά κάνεις, αλλά ταυτόχρονα δείχνεις το δρόμο ή τις λύσεις, καταθέτοντας τις δικές σου προτάσεις.

Και όχι προτάσεις απλά για τη πρόφαση, αλλά ουσίας. Τότε μπορείς να βγεις και να πεις ότι θέλεις.

Παρά λοιπόν το γεγονός, ότι με αυτή τη τακτική, μερίδας της αντιπολίτευσης, δεν έχουν κερδίσει τίποτα απολύτως, επιμένουν σε αυτή τη τακτική και βεβαίως δημιουργούν πρόβλημα σε κάθε καλό που πάει να γίνει, έστω και μικρό ή ελάχιστο.

Και αυτή βεβαίως η τακτική, είναι κατά το κοινώς λεγόμενο «βούτυρο στο ψωμί του Δημάρχου». Από τη άλλη, εάν επιθυμούμε καμένη γη, ώστε μέσα από τις στάχτες να αναδυθούμε εμείς, τότε ας είμαστε βέβαιοι πως ο λαός θα συνεχίσει να μας γυρίζει τη πλάτη.

Τι ακριβώς μας εμποδίζει να στηρίξουμε κάθε καλό που πάει να γίνει ή γίνετε; Μήπως η μικροψυχία μας ή μας θρέφει η μικροπολιτική;

Ή μήπως έχουμε κακία μέσα μας; Ή τελικά τιμωρούμε τους Δραμινούς με αυτόν τον τρόπο, επειδή μας γύρισαν τη πλάτη και σε αυτές τις εκλογές;

Και επειδή λοιπόν, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ας σκεφτούμε σοβαρά στις επόμενες εκλογές τη Δημοτική παράταξη «ΔΡΑΜΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ».

Η μόνη παράταξη που βάζει πρώτα τη Δράμα, ακόμη και πάνω από το παραταξιακό της συμφέρον και το έχει αποδείξει.

Επιτέλους ας σοβαρευτούμε σε αυτή τη πόλη και οι μεν και οι δε και ας δουλέψουμε όλοι μαζί, για το καλό της Δράμας, για την πρόοδο και την ευημερία όλων μας στη μικρή, πλην όμορφη μικρή μας τοπική κοινωνία.

Λευτέρης Καλλινικίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

11 + δεκατέσσερα =

Δημοφιλή Εβδομάδας