29.8 C
Drama
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας: Κάλεσμα αλληλεγγύης για απεργία στο...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας: Κάλεσμα αλληλεγγύης για απεργία στο Νοσοκομείο

Στις 21 Οκτωβρίου συμμετέχουμε και στηρίζουμε την απεργία των υγειονομικών ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ»!!!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξαπολύσει πόλεμο στα δικαιώματα και στη ζωή των εργαζομένων. Παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αξιοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κλιμακώνει την υλοποίηση νέων αντιλαϊκών μέτρων στο χώρο της υγείας με σκοπό να ενισχύσει την επιχειρηματική δράση των δημόσιων δομών και τα κέρδη των μονοπωλίων του κλάδου.

Μαζί με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και μετά τους νόμους που ιδιωτικοποιούν παραπέρα την κοινωνική ασφάλιση, καταργούν το 8ωρο και δυναμώνουν την εκμετάλλευση, κατηγοριοποιούν τα σχολεία και υποβαθμίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας, με την ακρίβεια να κατατρώει το λαϊκό εισόδημα και μαζί με ένα κρεσέντο αυταρχισμού και καταστολής, η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, το «νέο ΕΣΥ» με ολέθριες συνέπειες στην υγεία και τη ζωή του λαού.

«Νέο ΕΣΥ» σημαίνει:

– Νέο λουκέτο σε νοσοκομεία και δημόσιες δομές της ΠΦΥ, νέες συγχωνεύσεις -καταργήσεις τμημάτων και κλινικών

– Νέα υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

– Νέο τσεκούρι στις κρατικές και ασφαλιστικές παροχές για την υγεία

– Νέα χαράτσια στην εργατική λαϊκή οικογένεια, νέες αυξήσεις άμεσων ή έμμεσων πληρωμών και συμμετοχής για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες

– Νέες χρυσές δουλειές για τους μεγαλέμπορους της υγείας και τα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών

Αυτό είναι το «νέο ΕΣΥ»!

«Νέο ΕΣΥ» σημαίνει λιγοστές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, μετακινήσεις υγειονομικών από τη μία μονάδα στην άλλη για να μπαλώνουν τρύπες, ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό για τη στελέχωση των ανεπαρκέστατων ΜΕΘ.

Στο «νέο ΕΣΥ» θα ενισχυθεί η λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας ως αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις με πενιχρή κρατική χρηματοδότηση και με ίδια έσοδα.

Η «βιωσιμότητά» τους θα κρίνεται από την ικανότητα τους να προσελκύουν πελατεία, να συνάπτουν συμβάσεις με ιδιώτες, να βρίσκουν χορηγούς.

Η αξιολόγηση τους θα γίνεται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Με το κριτήριο της πληρότητας λες και τα νοσοκομεία είναι ξενοδοχεία.

Θα διαμορφωθεί ένα ελάχιστο πακέτο φτηνών υποβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας για το λαό και ένα πακέτο υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας μόνο για όσους έχουν τη δυνατότητα να τις αγοράσουν πανάκριβα στο «νέο ΕΣΥ» ή στις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου της υγείας.

Η υπεράσπιση της υγείας του λαού είναι υπόθεση των συνδικάτων. Την περίοδο της πανδημίας εάν δεν ήταν η αγωνιστική δράση των υγειονομικών και όλου του εργαζόμενου λαού η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη.

Με πολύτιμη παρακαταθήκη αυτούς τους αγώνες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους υγειονομικούς που δίνουν τα πάντα για να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο λαό μας παρά τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και την άσχημη κατάσταση του δημοσίου συστήματος υγείας που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης διαχρονικά.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και την Δραμινή κοινωνία να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιστές υγειονομικούς, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ 10π.μ. στην ΠΥΛΗ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

τρία × 1 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας