35.9 C
Drama
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γ. Παπαεμμανουήλ για την ένταξη του Παρθένου...

Στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γ. Παπαεμμανουήλ για την ένταξη του Παρθένου Δάσους του Φρακτού στην Unesco

Δελτίο Τύπου:

Στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ για την ένταξη του Παρθένου Δάσους του Φρακτού στην Unesco – Συναντήσεις με θεσμικούς φορείς για θέματα της Π.Ε. Δράμας.

Την Τετάρτη 13 Απριλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ μετέβη στην Αθήνα, προκειμένου να παρευρεθεί στην ενημερωτική εκδήλωση-παρουσίαση του Δήμου Παρανεστίου, σε συνεργασία με την έδρα Unesco Con-E-Ect και τη Διεύθυνση Δασών Ν. Δράμας, για την ένταξη του Παρθένου Δάσους του Φρακτού στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, που έγινε στην Αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, δίπλα στην Πλατεία Συντάγματος, όπου και απηύθυνε μήνυμα στήριξης του εγχειρήματος.

Ήταν μία σπουδαία εκδήλωση υψηλού επιπέδου, στην οποία την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς.

Με την ένταξη αυτή, αναβαθμίζεται η περιβαλλοντική και τουριστική ανάδειξη του μοναδικού μας Δάσους. Η Αντιπεριφέρεια Δράμας στηρίζει με όλους τους τρόπους αυτήν την σημαντικότατη προσπάθεια.

Στη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) και Βουλευτή του «ΜέΡΑ 25» κα. Σοφία Σακοράφα, όπου εξετάστηκαν οι λεπτομέρειες της σύναψης μνημονίου συνεργασίας και σχεδιάστηκαν μελλοντικές δράσεις με επίλεκτους αθλητές και προπονητές του στίβου.

Στόχος της συνεργασίας είναι η διάδοση του αθλητικού ιδεώδες και η ενθάρρυνση της νέας γενιάς να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

Εν συνέχεια, ο κ. Παπαεμμανουήλ είχε συνάντηση με τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικολογίας κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη, σχετικά με εκπαιδευτικά και πολιτιστικά θέματα, ενώ συζητήθηκαν θεσμικοί τρόποι συνεργασίας προς όφελος της νεολαίας και της τοπικής κοινωνίας της Δράμας.

Έπειτα, συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κα. Ιουλία Χαϊδά, όπου έγινε μία συζήτηση για σημαντικά θέματα του κλάδου της λατομικής δραστηριότητας και επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η εκπαίδευση των εργαζόμενων και των στελεχών των επιχειρήσεων μαρμάρου μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ ξεναγήθηκε στην ομαδική έκθεση 200 καλλιτεχνών με τίτλο «1821, Οπτική μιας Επανάστασης», που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου από την επιμελήτρια της έκθεσης Ιστορικό Τέχνης κα. Ελένη Γατσά, σύμβουλο του Ιδρύματος «Γεωργίου Ζογγολόπουλου» και υπεύθυνη Εικαστικών του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας στο χώρο τέχνης «Imagine» στην Παιανία Αττικής.

Ο συσχετισμός μνήμης και ιστορίας αποτέλεσε ένα από τα ζητούμενα για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεσης από την ψηφιακή πλατφόρμα τέχνης Gr Collectors με τα έργα των 200 καλλιτεχνών να ερμηνεύουν ποια είναι η σύγχρονη οπτική µας για τον Αγώνα και ποιές μορφές πήρε η μνήμη της Επανάστασης στη σύγχρονη ελληνική τέχνη.

Στο περιθώριο της ξενάγησής του στην Έκθεση, ο κ. Παπαεμμανουήλ συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη του χώρου κ. Δημοσθένη Ξύνα, μπροστά από το γλυπτό του εικαστικού Βασίλη Καβουρίδη από ανακυκλωμένα υφάσματα.

Στη συνάντηση αυτή, εξετάστηκε η προοπτική της μεταφοράς της ιστορικής αυτής Έκθεσης στη Δράμα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δράμας
Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

πέντε × 5 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας