16.2 C
Drama
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα"Στις 28 Φλεβάρη κανείς στη δουλειά, όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία"

“Στις 28 Φλεβάρη κανείς στη δουλειά, όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία”

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  ΣΤΙΣ 11:30 π.μ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

Ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη

ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

Απεργούμε για αυξήσεις στους μισθούς μας -Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας-Κατάργηση φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης-Μέτρα προστασίας της Υγείας όλων μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, εδώ και πάρα πολλά χρόνια είμαστε θεατές ενός έργου, που για εμάς και τις οικογένειές μας, εξελίσσεται σε θρίλερ μιας και οι τσακισμένοι μισθοί, η ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα πανάκριβα ενοίκια, η εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και άλλων σημαντικών κοινωνικών αναγκών μας, έχουν κυριολεκτικά κάνει την ζωή μας βίο αβίωτο.

Η αύξηση των δημοτικών τελών (φωτισμού-καθαριότητας) κατά 10% που επιβάλει η νεοεκλεγέντα  δημοτική αρχή στους Δραμινούς εργαζόμενους, είναι ένα επιπλέον οικονομικό βάρος στην πλάτη τους, στον ήδη μειωμένο μισθό τους. Αντί διεκδίκησης για επιπλέον χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, η εύκολη λύση για τον Δήμο Δράμας είναι να φορολογήσουμε τους πολίτες.

Την ίδια ώρα όμως, μια χούφτα μεγαλέμποροι έχουν εκτινάξει τα κέρδη τους, σημειώνοντας ρεκόρ κερδών τα τελευταία χρόνια, μάλιστα την στιγμή που μέσα από την φορολογία μας ληστεύουν και δίνουμε το 95% του κρατικού προϋπολογισμού από τις τσέπες μας, αυτοί φοροαπαλλάσονται και δίνουν μόλις το υπόλοιπο 5%.

Σε αυτό το έργο όμως δεν μπορούμε να είμαστε πλέον άλλο θεατές. Πρέπει να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές. Δεν πρέπει άλλο να ανεχθούμε από τον δικό μας ιδρώτα να μην ξέρουν τι βγάζουν οι εργοδότες και εμείς να μην μπορούμε να τα φέρουμε βόλτα ούτε πλέον μέχρι τις 15 του μηνός.

Κάποια ψίχουλα που δίνουν το τελευταίο διάστημα για να μας κλείσουν το στόμα, δεν φτάνουν ούτε για ένα ψωμί την ημέρα.

Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν! ΤΩΡΑ πρέπει να πάρουμε την υπόθεση των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων στα χέρια μας. Μπαίνουμε μπροστά και καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετέχει σ’ αυτόν τον αγώνα γιατί η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται.

Τώρα πρέπει οργανωμένα, μαχητικά και συλλογικά να βγούμε στο προσκήνιο με το σωματείο μας, να αναλάβουμε δράση κόντρα σε αυτό το σύστημα που τσακίζει τα δικαιώματά μας για να θησαυρίζουν τα αφεντικά.

Τώρα πρέπει που στη μάχη βρίσκονται και οι βιοπαλαιστές αγρότες για να επιβιώσουν. Πουλάνε τα προϊόντα τους πάμφθηνα και στα σούπερ μάρκετ τα αγοράζουμε πανάκριβα.

Τώρα πρέπει που στη μάχη βρίσκονται οι φοιτητές, μαθητές και χρειάζονται την στήριξή μας. Για να ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Γιατί αυτό που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας είναι δωρεάν σπουδές και πτυχία που θα έχουν αξία με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Συνάδελφοι η 28η  Φλεβάρη δεν επιλέχθηκε τυχαία από τα Συνδικάτα για να δοθεί απεργιακή απάντηση. Ένα χρόνο μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών και όλα κυλάνε σαν να μην έγινε αυτό το έγκλημα, με την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ευθυνών κάθε μέρα να φαίνονται όλο και περισσότερο. Τα Συνδικάτα δώσαμε μια υπόσχεση να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα και να πληρώσουν οι ένοχοι και ένα χρόνο μετά εκατοντάδες χιλιάδες λαού θα είμαστε πάλι στους δρόμους μέχρι οι ψυχές των 57 θυμάτων και των οικογενειών τους να βρει την ελάχιστη  δικαίωση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν το βήμα, να γίνουν μέλη του σωματείου μας, στις 28 Φλεβάρη να απεργήσουν, να δείξουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την κατάσταση που ζούμε σε όλες τις πλευρές της ζωής μας και να διεκδικήσουμε:

 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
 • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.
 • Καθολική επαναφορά των τριετιών, ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
 • Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης.
 • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
 • Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, ήδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
 • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
 • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

Στις 28 Φλεβάρη κανείς στην δουλειά, όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία.

Απεργούμε και διεκδικούμε όλο τον πλούτο που παράγουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × τρία =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας