12 C
Drama
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας στο πρόγραμμα Erasmus+/Δράση ΚΑ227

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας στο πρόγραμμα Erasmus+/Δράση ΚΑ227

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας στο πρόγραμμα Erasmus+/Δράση ΚΑ227

Δελτίο Τύπου:

Στο πλαίσιο συμμετοχής του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας στο πρόγραμμα Erasmus+/Δράση ΚΑ227 για το σχολικό έτος 2021-2023, με τίτλο:

«Kreatywnewibracje/CreativeVibs» και κωδικό αριθμό: «2020-1-PL01-KA227-SCH-095251», διεξήχθη η δεύτερη κινητικότητα στην Αβέρσα της Ιταλίας από τις 06/03/2022 έως και τις 12/03/2022.

Συντονιστικό σχολείο του προγράμματος είναι το VI Liceum Ogolnoksztalcace im Joachima Lelewela w Lodzi της Πολωνίας και χώρες συμμετοχής είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Κροατία. Σχολείο υποδοχής ήταν το Ιstituto Statale Istruzione Secondaria Superiore «O. Conti».

Στην πρώτη φάση της κινητικότητας, μαθητές και μαθήτριες έλαβαν ενεργά μέρος σε τρία workshops ιστορικού, παραδοσιακού και σύγχρονου χορού, χωρισμένοι σε πολυπολιτισμικές ομάδες.

Στο πλαίσιο των ομάδων αυτών, έμαθαν να προσαρμόζουν τις κινήσεις τους ανάλογα με το ύφος και το ρυθμό της μουσικής επιδεικνύοντας επιδέξιες φιγούρες, είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν με τους μαθητές άλλων χωρών ενώ, παράλληλα, εκφράστηκαν καλλιτεχνικά, αξιοποιώντας τη δημιουργικότητά τους και εξωτερικεύοντας τα συναισθήματά τους.

Στη συνέχεια, προβλήθηκε στο σχολείο υποδοχής ένα βίντεο με θεατρικό σκετς εμπνευσμένο από την ιστορία της κάθε χώρας των σχολείων που συμμετέχουν.

Στο βίντεο που ετοίμασαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας παρουσιάστηκε η σκηνή της άφιξης του Οδυσσέα στην Ιθάκη, η αναγνώρισή του από τον Τηλέμαχο και την Πηνελόπη, καθώς και η εξόντωση των μνηστήρων.

Ακολούθησε ένα ακόμη εργαστήριο Υοga και Tai-Chi για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς στο πάρκο Pozzi στην Aβέρσα, προσφέροντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να νιώσουν ευεξία, εσωτερική ενέργεια και χαλάρωση.

Την τελευταία βραδιά οι μαθητές έδωσαν παραστάσεις τριών διαφορετικών εργαστηρίων χορού, ξεκινώντας με έναν χορό από τον 15ο αι. και την Αναγέννηση, ενώ συνέχισαν με τον ιταλικό λαϊκό χορό της Ταραντέλας συνοδεία ντεφιού κι έναν σύγχρονο χορό.

Εκτός των παραπάνω, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με την ιστορία, τις καλλιτεχνικές και αρχιτεκτονικές ομορφιές, όπως επίσης και με τις τοπικές παραδόσεις της Ιταλίας.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της Aβέρσα, στις ομορφιές της Πομπηίας (το πιο αξιόλογο θέρετρο της αρχαίας Ρώμης που έθαψε ένα κύμα στάχτης το 79 μ.Χ., μετά από μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου), στη Νάπολη, μια σημαντική πόλη της Νότιας Ιταλίας με τα πολύχρωμα σοκάκια της, καθώς και στο Βασιλικό Παλάτι της Καζέρτας, κατασκευασμένο από τους Βουρβόνους βασιλείς της Νάπολης και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Στην κινητικότητα συμμετείχαν οι μαθητές/τριες:

Πρόδρομος Ζήλελης, Κλεάνθης Καραηλίας, Παγκράτης Μωυσιάδης, Χαράλαμπος Παπατσιλέκας, Αλεξάνδρα Παυλίδου και Γεώργιος Συμεωνίδης. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Θεοδώρα Κετσετσίδου (υπεύθυνη επικοινωνίας του Προγράμματος), Ευσταθία Γιαγκιόζη, Κυριακή Φωτιάδου και Ευμορφία Χατζηεσέ.

Η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε να υλοποιηθεί στη Δράμα από τις 8 έως και 14 Μαΐου 2022 με θέμα τον Κινηματογράφο και τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους.

Στα διαδικτυακά ΜΜΕ μπορεί να αναρτηθεί και το βίντεο του προγράμματος:
ERASMUS+ Project KA227 «Creative Vibs». Final Product of the Meeting in Italy.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 − 7 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας