22.6 C
Drama
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα συμπεράσματα του πρώτου Συνεδρίου της Επιτροπής Ελληνισμού

Τα συμπεράσματα του πρώτου Συνεδρίου της Επιτροπής Ελληνισμού

Ο ελληνισμός σε αντεπίθεση!
Τα συμπεράσματα του πρώτου Συνεδρίου της Επιτροπής Ελληνισμού

Συμπεράσματα του πρώτου Συνεδρίου της Επιτροπής Ελληνισμού με τίτλο «Ο ελληνισμός σε αντεπίθεση» Μακεδονία Παλλάς, Θεσσαλονίκη
7-8 Αυγούστου 2021 (ομόφωνη έγκριση)

Το πρώτο Συνέδριο της Επιτροπής Ελληνισμού με τίτλο «Ο ελληνισμός σε αντεπίθεση» συζήτησε σχετικά με τα εθνικά θέματα της Ελλάδας και κατέληξε ομόφωνα στα πιο κάτω:

1. Πρώτιστη αξία για εμάς έχει το ελληνικό έθνος, επομένως ο ελληνισμός είναι η προτεραιότητά μας.

Σε αυτό το πλαίσιο εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας μεταξύ όλων των συλλογικοτήτων που έχουν ως πρώτη προτεραιότητα τις αξίες του ελληνισμού, μιας και το ελληνικό κράτος δεν εργάζεται αποτελεσματικά και επαρκώς προς αυτή την κατεύθυνση.

Πολύ σημαντική είναι η οργάνωση του ελληνισμού της διασποράς αλλά και η προσέγγιση των φιλελλήνων όλης της υφηλίου.

2. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα, στον πυρήνα του οποίου πρέπει να υπάρχει το έθνος και η προστασία του.

3. Είμαστε αντίθετοι στη δαιμονοποίηση της αγάπης προς το έθνος και τον πατριωτισμό και αντιστεκόμαστε στη λαίλαπα του εθνομηδενισμού, η οποία κατεδαφίζει την ελληνική εθνική συνείδηση.

4. Πρέπει να υπάρξει εθνική στρατηγική, η οποία θα περιλαμβάνει το εθνικό όραμα, τις εθνικές επιδιώξεις και το στρατηγικό πλαίσιο υλοποίησης.

Στη συνέχεια θα πρέπει να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία όλων των πολιτικών δυνάμεων σε όλα τα μείζονα εθνικά θέματα, η οποία θα είναι καταγεγραμμένη και νομοθετημένη.

Τα πιο πάνω θα γίνουν μέσα από τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο θα συνεπικουρείται από μία Υπηρεσία Εθνικής Στρατηγικής.

Έτσι, θα υπάρξει σταθερή γραμμή πλεύσης όλων των κυβερνήσεων και θα ορίζεται σαφώς το απαράβατο και απαραβίαστο για κάθε μείζον εθνικό θέμα.

5. Η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει να εξοπλιστεί στρατιωτικά πέραν των συνεργασιών που επιδιώκει ή ήδη έχει συνάψει με διάφορες χώρες.

6. Το ελληνικό κράτος πρέπει να επιδιώξει να δημιουργήσει εγχώρια παραγωγή στρατιωτικού υλικού.

7. Η Ελλάδα και η Κύπρος διαμορφώνουν ένα ενιαίο και αδιαίρετο γεωπολιτικό σύστημα, το οποίο πρέπει η χώρα μας να διαφυλάξει.

8. Η εθνική φρουρά της Κύπρου πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει στρατιωτικά τις τουρκικές δυνάμεις.

9. Η Ελλάδα πρέπει να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε πιθανότητα στρατιωτικής ενέργειας της Τουρκίας κατά της ελεύθερης Κύπρου.

Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στρατιωτικά κατά της Τουρκίας.

10. Η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία που πιθανόν να της δοθεί στο μέλλον να αξιοποιήσει τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ της προκειμένου να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου και να αποκαταστήσει τη διεθνή νομιμότητα.

11. Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει μία πολιτική εθνικής αντιστάσεως στο Κυπριακό, στο Αιγαίο και στις άλλες θάλασσές της.

12. Η Ελλάδα πρέπει να επεκτείνει μονομερώς την αιγιαλίτιδα ζώνη στα δώδεκα ναυτικά μίλια.

13. Η Ανατολική Μεσόγειος στις σημερινές συνθήκες μετατρέπεται σε ένα από τα σημαντικότερα γεωπολιτικά κέντρα του κόσμου και η Κύπρος είναι το πιο κομβικό κομμάτι αυτού του χώρου.

14. Η Τουρκία θέλει να πρωταγωνιστήσει και να λειτουργήσει ως μία δύναμη Ευρασιατικής εμβέλειας ώστε να αποτελέσει έναν από τους ρυθμιστικούς παράγοντες ενός νέου διεθνούς συστήματος που τείνει να σχηματοποιηθεί.

Σε αυτή της την προσπάθεια θέλει να ακρωτηριάσει γεωπολιτικά την Ελλάδα (π.χ. δόγμα «γαλάζια πατρίδα»), αλλά και να απορροφήσει την Κύπρο, ενώ συνεπικουρείται από την πέμπτη φάλαγγα διαφόρων διανοητών, καθηγητών, διαμορφωτών γνώμης κ.λπ. της χώρας μας.

15. Πρέπει να εφαρμοστεί η αντίληψη του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας για τη Βόρειο Ήπειρο με στόχο ένα αυτόνομο μειονοτικό καθεστώς.

16. Πρέπει να δοθούν κίνητρα από το κράτος στους εκατοντάδες χιλιάδες νέους επιστήμονες που έφυγαν από την Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης προκειμένου αυτοί να επαναπατριστούν.

17. Πρέπει να αγωνιστούμε για την ακύρωση ή τη ριζική αναθεώρηση ή την καταγγελία της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών, ώστε να εξαλειφθεί η υποκλοπή του «μακεδονικού» όρου.

Υπενθυμίζεται ότι με αυτή τη συμφωνία η χώρα μας παρέδωσε το όνομα της Μακεδονίας, τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα στους Σλάβους και στις άλλες εθνότητες των Σκοπίων.

18. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταγγείλει μονομερώς τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία παραβιάζεται συνεχώς από τη γειτονική χώρα.

19. Τασσόμαστε κατά της κύρωσης στη Βουλή των τριών μνημονίων συνεργασίας Ελλάδας-Σκοπίων, τα οποία απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

20. Ορίζουμε τη 17η Ιουνίου ως Ημέρα Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, επειδή στις 17 Ιουνίου του 2018 ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε και αγωνίστηκε κατά της υπογραφής της συγκεκριμένης συμφωνίας με αποκορύφωμα τα γεγονότα στο Πισοδέρι της Φλώρινας.

21. Προτρέπουμε να ανεγερθούν μνημεία σε ιδιωτικούς ή δημόσιους χώρους –μετά από τις σχετικές αδειοδοτήσεις– σε σημεία της ελληνικής επικράτειας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στα οποία προτείνεται να αναγράφεται η φράση «Αντίσταση και Αγώνας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών».

22. Πρέπει να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες για επαφές με τους αυτόχθονες Έλληνες των Σκοπίων.

23. Είμαστε αντίθετοι με τον ανεξέλεγκτο συνεχιζόμενο λαθροεποικισμό της χώρας, ο οποίος:

– Αλλοιώνει ραγδαία και σε επικίνδυνο βαθμό την εθνική ομοιογένεια σε όλο το έδαφος της ελληνικής επικράτειας.

– Νοθεύει την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική συνοχή του λαού μας.

– Δημιουργεί τις συνθήκες μελλοντικών εθνοτικών και θρησκευτικών διενέξεων αν όχι και συγκρούσεων.

– Θέτει άκρως επικίνδυνα αν όχι θανάσιμα ζητήματα ασφάλειας τόσο στην ενδοχώρα όσο και στις ακριτικές περιοχές και τα νησιά μας.

24. Αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης προτείνουμε:

– Ίδρυση και λειτουργία ελληνόφωνων δημοτικών σχολείων σε πέντε τουλάχιστον κεντρικά σημεία στα Πομακοχώρια.

– Εφαρμογή του προγράμματος των ελληνόφωνων δημοτικών σχολείων και στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία.

– Διατήρηση της τουρκικής γλώσσας στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία, η οποία ωστόσο θα διδάσκεται μόνο ως γλώσσα, θα είναι μάθημα επιλογής και όχι υποχρεωτικό, θα διδάσκεται δε πέραν του σχολικού ωραρίου.

– Μεταφορά με μαθητικά δρομολόγια, με έξοδα δηλαδή της ελληνικής πολιτείας, από τα χωριά προς την πόλη και αντίστροφα όσων Ελλήνων μουσουλμάνων μαθητών επιθυμούν να φοιτούν σε ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία της πόλης.

– Τη μελέτη και την καταγραφή της πομακικής γλώσσας από ειδικούς επιστήμονες της ελληνικής πολιτείας και τη διδασκαλία της προαιρετικά στους Πομάκους.

25. Προκειμένου να παροτρυνθούν τα ζευγάρια των Ελλήνων ώστε να τεκνοποιήσουν, προτείνουμε τα πιο κάτω μέτρα, τα οποία ήδη εφαρμόζει η φτωχότερη από την Ελλάδα και επίσης χώρα μέλος της Ε.Ε., η Ουγγαρία:

– Σταθερός μηνιαίος κοινωνικός και εθνικός μισθός στις Ελληνίδες μητέρες που έχουν γεννήσει από τρία τέκνα και άνω έως ενηλικιώσεως και του τελευταίου τέκνου, με δικαίωμα συνταξιοδότησης.

– Επιδότηση χρηματικού ποσού για κάθε παιδί και ακόμη μεγαλύτερη επιδότηση για τεκνοποίηση πέραν του δεύτερου παιδιού (τρίτου, τέταρτου κ.λπ.).

– Δυνατότητα χορήγησης χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων.

– Φοροαπαλλαγές.

– Κάλυψη εξόδων εξωσωματικής γονιμοποίησης.

– Και πολλές άλλες μορφές υποστήριξης αυτών των ζευγαριών.

Το Συνέδριό μας ανακήρυξε επίτιμο μέλος της Επιτροπής Ελληνισμού τον Ισπανό Καθηγητή ελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης, κ. Εμίλιο Κρέσπο (Emilio Crespo), ο οποίος σε εργασίες του αποδεικνύει ότι η γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων αποτελεί διάλεκτο της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

πέντε × ένα =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας