2.8 C
Drama
Κυριακή, 12 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα τελικά αποτελέσματα στο ΚΙΝΑΛ: Έχασε 8.356 ψηφοφόρους σε μια εβδομάδα ο...

Τα τελικά αποτελέσματα στο ΚΙΝΑΛ: Έχασε 8.356 ψηφοφόρους σε μια εβδομάδα ο Παπανδρέου

Η ΕΔΕΚΑΠ δημοσιοποίησε τα οριστικά αποτελέσματα τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής.

Και αν η αύξηση κατά 40.000 των ψήφων του νέου αρχηγού είναι ως και αναμενόμενη, η αποσυσπείρωση των υποστηρικτών του πρώην Πρωθυπουργού είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή.

Tα τελικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε η ΕΔΕΚΑΠ ως αρμόδιο όργανο διεξαγωγής των εκλογών ανάδειξης προέδρου.

Σύμφωνα με το πρακτικό των εκλογών, «διεξήχθησαν σε δύο γύρους, σε όλους τους νομούς της χώρας, στις 5 και 12 Δεκεμβρίου 2021, με συμμετοχή 270.706 και 206.339 αντιστοίχως Μελών και Φίλων του Κινήματος Αλλαγής.

Στον β’ γύρο συμμετείχαν οι δύο πρώτοι υποψήφιοι του α’ γύρου, δηλαδή ο Νικόλαος Ανδρουλάκης (99.120 ψήφοι – 36,88 %) και ο Γεώργιος Παπανδρέου (75.183 ψήφοι – 27,97 %).

Πρόεδρος εξελέγη στον β’ γύρο στις 12.12.2021 ο Νικόλαος Ανδρουλάκης με 139.492 ψήφους και ποσοστό 67,6% έναντι 66.847 ψήφων και ποσοστό 32,4% του Γεωργίου Παπανδρέου».

Είναι εντυπωσιακό ότι μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου ο ευρωβουλευτής κ. Ανδρουλάκης πήρε περισσότερες από 40.000 ψήφους παραπάνω, ενώ στον αντίποδα, ο κ. Παπανδρέου, πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, βουλευτής Αχαΐας και πρώην Πρωθυπουργός, κατάφερε να αποσυσπειρώσει τη βάση του και να χάσει περισσότερες από 8.500 ψήφους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

δεκαεφτά + δεκαπέντε =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας