17.2 C
Drama
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΞεκίνησαν οι εγγραφές δρομέων και εθελοντών για τον Via Egnatia Run 2022

Ξεκίνησαν οι εγγραφές δρομέων και εθελοντών για τον Via Egnatia Run 2022

Δελτίο τύπου:

Ο 5ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Via Egnatia Run «έρχεται» την Κυριακή 15 Μαΐου 2022. Μετά από υποχρεωτική διακοπή δύο ετών εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 ο Via Egnatia Run, η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή στίβου στον Έβρο, επιστρέφει με τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά που τον καθιέρωσαν στη συνείδηση του κόσμου.

Τον Via Egnatia Run διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου – Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΣΕΓΑΣ και με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να τρέξουν στα «χνάρια» της ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού, επιλέγοντας μία από τις τέσσερις διαδρομές του VIA EGNATIA RUN, Ημιμαραθώνιος 21.097,5 μ., Λαϊκός Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., 800 μ. για παιδιά και 400 μ. για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Υπενθυμίζεται πως οι διαδρομές του Ημιμαραθωνίου και του Λαϊκού Αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος είναι πιστοποιημένες από τον Σύνδεσμο Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (AIMS).

Είναι «γρήγορες», εξ ολοκλήρου σε ασφάλτινο οδόστρωμα, σχεδιασμένες με την απαιτούμενη προσοχή και επιμέλεια για τον αθλούμενο, όπως και όλες οι λεπτομέρειες του αγώνα.

Αναλυτικά οι χάρτες των διαδρομών, οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και όλες οι σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του αγώνα www.viaegnatiarun.gr.

Οι αγώνες έχουν ως εξής:

Ημιμαραθωνιος – 21.097,5 μ.
Εκκίνηση: Αρχαιολογικό μνημείο «ΧΑΝΑ» Λουτρά Τραϊανούπολης
Τερματισμός: Νομαρχείο – Αλεξανδρούπολη
Ώρα εκκίνησης: 10:00 π.μ.

Παράλληλοι αγώνες:
Λαϊκός αγώνας – Δυναμικό βάδισμα 5.000 μ.
Εκκίνηση: Τμήμα αρχαίας Εγνατίας Οδού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου
Τερματισμός: Νομαρχείο – Αλεξανδρούπολη
Ώρα εκκίνησης: 10:30 π.μ.

Αγώνας ΑΜΕΑ 400 μ.
Εκκίνηση: Σταθμαρχείο ΟΣΕ – Αλεξανδρούπολη
Τερματισμός: Νομαρχείο – Αλεξανδρούπολη
Ώρα εκκίνησης: 12:00 π.μ.

Παιδικός αγώνας 800 μ.
Εκκίνηση: Κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Καραολή & Δημητρίου 40) – Αλεξανδρούπολη
Τερματισμός: Νομαρχείο – Αλεξανδρούπολη
Ώρα εκκίνησης: 12:10 π.μ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτριος Πέτροβιτς δήλωσε σχετικά:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 τους μυημένους δρομείς μεγάλων αποστάσεων στον Ημιμαραθώνιο, τους ερασιτέχνες δρομείς και τους απλούς πολίτες στον Λαϊκό Αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ, τα άτομα με αναπηρία στα 400 μ. και τα παιδιά μας στα 800 μ., στις τέσσερις διαδρομές του «Via Egnatia Run».

Η μεγάλη αθλητική γιορτή του Έβρου και της Περιφέρειάς μας που πραγματοποιείται στα «χνάρια» της Ιστορίας επιστρέφει μετά τη διετή διακοπή λόγω της πανδημίας.

Καλώ όλους, μυημένους δρομείς και ερασιτέχνες, γονείς με τα παιδιά τους, άτομα με αναπηρία, να τρέξουν στον 5ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου Via Egnatia Run».

Ο κ. Πέτροβιτς αναφέρθηκε επίσης στο πρωτότυπο, ανάγλυφο και συλλεκτικό μετάλλιό του VIA EGNATIA RUN με τη ΝΙΚΗ της ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, το οποίο λαμβάνουν όλοι όσοι συμμετέχουν και τερματίζουν.

«Τρέχουμε για τη Νίκη! Φέτος ειδικά, τρέχουμε για τη Νίκη της ζωής επί της πανδημίας του κορωνοϊού», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Και συνέχισε «Πέρα από τους δρομείς, απευθύνω κάλεσμα σε όσες και όσους είναι άνω των 16 ετών, να εγγραφούν ως εθελοντές, να γνωρίσουν από κοντά μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση και να συνδράμουν στην υλοποίηση του αγώνα».

Οι δηλώσεις συμμετοχής τόσο για το αγωνιστικό μέρος, όσο και για εθελοντές, έχουν ξεκινήσει και υποβάλλονται έως 8-5-2022, ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.viaegnatiarun.gr ή και αυτοπροσώπως στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Καραολή & Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη, 5ος όροφος, γραφείο 2, εργάσιμες ημέρες, εντός της χρονικής προθεσμίας εγγραφών, και ώρες 9:00 – 15:00.

Μπορείτε να δείτε το επίσημο βίντεο του 4ου Διεθνή Αγώνα Δρόμου Via Egnatia RUN στον ακόλουθο σύνδεσμο

.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Info

Ο αγώνας δρόμου «Via Egnatia Run» αποτελεί μια καινοτόμο δράση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου – Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που με «αφετηρία» το παρελθόν, μας «ταξιδεύει» στο παρόν και στο μέλλον αυτού του τόπου.

Η ύπαρξη ενός δρομικού αγώνα με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, δίνει μια διαφορετική προσέγγιση στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων, για τους δρομείς, και όλους τους συμμετέχοντες.

Η ιδέα «γεννήθηκε» το 2016 ως σημείο αναφοράς που καλύπτει διαχρονικά και βιωματικά την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρχαίας Εγνατίας Οδού.

Στόχος είναι να διασχίσει και να «αγγίξει» όλη την αρχαία Εγνατία Οδό και μέσω του αθλητισμού να προσεγγίσουμε τη διαδρομή που ένωσε στο παρελθόν την Κωνσταντινούπολη με τη Ρώμη πολιτισμικά, οικονομικά, εμπορικά.

Η Εγνατία Οδός ένωσε και έφερε κοντά τους πολίτες στο παρελθόν και μπορεί να μας οδηγήσει και στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 − 4 =

spot_img
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας