23.1 C
Drama
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΥπό σύσταση Σωματείο Γυναίκειας Ένωσης Δικηγορών Ελλάδος (Γ.Ε.Δ.Ε.)

Υπό σύσταση Σωματείο Γυναίκειας Ένωσης Δικηγορών Ελλάδος (Γ.Ε.Δ.Ε.)

Δελτίου τύπου:

Το υπό σύσταση Σωματείο με την επωνυμία «Γυναικεία Ένωση Δικηγόρων Ελλάδος», ύστερα από την στυγερή δολοφονία της άτυχης γυναίκας στη Ζάκυνθο από τον σύζυγο της την 1η Αυγούστου 2022, παρακολουθεί τις εξελίξεις και ειδικότερα την απολύτως θεμιτή προσπάθεια του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες κρατικών λειτουργών, που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Ειδικότερα, ο Δ.Σ. Ζακύνθου, παρέθεσε στην αρχική του αναφορά – δελτίο τύπου συγκεκριμένα ερωτήματα προς την Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα ποιες ήταν οι ακριβείς ενέργειες των αστυνομικών, δηλαδή αν ξεκίνησαν ως όφειλαν την διαδικασία του αυτοφώρου, αν καταδίωξαν τον δράστη ή αν απλώς του γνωστοποίησαν τηλεφωνικά ότι αναζητείται κατόπιν της προγενέστερης καταγγελίας του θύματος και κυρίως γιατί η άτυχη γυναίκα δεν διακομίσθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο εφόσον έφερε εμφανή τραύματα από τον ξυλοδαρμό της.

Τα ερωτήματα αυτά, με δεδομένο ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι οφείλουν και πρέπει να είναι θεματοφύλακες της νομιμότητας, της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών, είναι απολύτως εύλογα και απασχολούν φυσικά κάθε πολίτη και κάθε συλλογικότητα.

Προς έκπληξή μας, διαπιστώσαμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε μια πρωτοφανή απάντηση προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Ζακύνθου, η οποία στην ουσία της αμφισβητεί τον θεσμικό ρόλο που ο ίδιος καλείται να επιτελέσει, μετακυλίοντας τις ευθύνες αλλού, αντί να ξεκινήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση ως όφειλε και μάλιστα σε έναν τόνο και ύφος που ως Δικηγόροι φρονούμε ότι δεν αρμόζει στην ΕΛ.Α.Σ.

Η Αστυνομία καλείται σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις όπου τελούνται ποινικά αδικήματα, να είναι αρωγός της διαφάνειας, της νομιμότητας, της τάξης και της ασφάλειας, πολλώ δε μάλλον όταν το διακύβευμα είναι η ίδια η ανθρώπινη ζωή, ο ρόλος της δε πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ασκείται ταυτόχρονα με όλους τους υπόλοιπους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, δηλαδή σε απόλυτη ταύτιση και με τους Δικηγορικούς Συλλόγους μεταξύ άλλων.

Με την παρούσα επιστολή μας εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας προς τον Δικηγορικό Σύλλογο της Ζακύνθου, ο οποίος με απόλυτα ορθά αντανακλαστικά και με βάση τα δεδομένα που είχε στη διάθεσή του, ζήτησε απλώς τα αυτονόητα.

Ευχή μας δε είναι, άπαντες οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Ελλάδας να λειτουργούν με τον ίδιο γνώμονα και το ίδιο σκεπτικό, πράττοντας το εύλογο και ως εκ του ρόλου τους καθήκον.

Η σύγκρουση των Συλλόγων με την ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος κρατικών λειτουργών είναι θεμέλιος λίθος της ευθύνης που τους διακρίνει και σε αυτή την περίπτωση οφείλουν άπαντες να σταθούν αρωγοί στο έργο τους.

Τα μέλη της υπό σύσταση Γ.Ε.Δ.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 + πέντε =

spot_img
- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας