15.4 C
Drama
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕφημερίδαΣυνεντεύξηΔημήτρης Ιωαννίδης

Δημήτρης Ιωαννίδης

«Το μόνο που ξέρει να κάνει η Δημοτική Αρχή είναι να βάζει φωτογραφίες έργων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που γίνονται από άλλους!»

Δημοτικός Σύμβουλος «Project για τη Δράμα»

Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει ομολογουμένως αρκετά νωρίς σε σχέση με άλλες χρονιές. Ο νέος εκλογικός νόμος απαιτεί να έχει πολλούς υποψηφίους κάθε παράταξη τόσο στο κεντρικό ψηφοδέλτιο, όσο και στις κοινότητες αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Ιωαννίδης.
Θα είναι υποψήφιος εκ νέου με την παράταξη «Project για τη Δράμα», ένας από τους πολλούς που θα συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο νίκης και ελπίδας για τον δήμο Δράμας συνεχίζει.
Ενώ τον στεναχωρεί ιδιαίτερα το γεγονός πως η απερχόμενη δημοτική αρχή, είναι στα μάτια και στην συνείδηση των Δραμινών μια αποτυχημένη δημοτική αρχή και ο κ. Μαμσάκος ένας αποτυχημένος δήμαρχος.

– Ποιος ο απολογισμός σας από τα 3 χρόνια συμμετοχής σας στο Δημοτικό Συμβούλιο;
– Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά που μου δίνεται την δυνατότητα, μέσα πλέον από την ιστοσελίδα σας, να τα πούμε.
Πράγματι έχουμε κλείσει 3 χρόνια μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της Δράμας. Έχουμε αναλύσει και έχουμε φέρει αρκετά θέματα. Προσπαθούμε όλοι στην παράταξη μας, αλλά και εγώ προσωπικά να μεταφέρουμε προβληματισμούς και αιτήματα των συμπολιτών μας αλλά και δικούς μιας και ζούμε και εργαζόμαστε στον δήμο μας. Η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, που προέκυψε από την απλή αναλογική, δίνει την δυνατότητα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους (συμπεριλαμβανομένου και εμού του ιδίου), αλλά και στις παρατάξεις, να φέρνουν προτάσεις και κατόπιν κουβέντας να γίνονται ή όχι αποδεκτές. Δεν σας κρύβω όμως, ότι υπάρχουν πολλές προτάσεις που έχουμε κάνει και δεν έχουμε πάρει ούτε μια απάντηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η πρόταση μου ακριβώς τρία χρόνια πριν (αλλά επίσης και πριν ένα χρόνο), να δημιουργήσει ο δήμος μια ενεργειακή κοινότητα (ουσιαστικά ΦΒ πάρκα – που δίνει την δυνατότητα ο νόμος), ώστε να μπορέσει να γίνει ενεργειακά αυτάρκεις και να μην πληρώνει υπέρογκα ποσά της τάξεως των εκατομμυρίων. Όποια απάντηση πήρατε εσείς, την ίδια πήρα και εγώ. Επί της ουσίας τίποτα!

– Ικανοποιημένος από την πορεία της παράταξης «Project για τη Δράμα» στο δημοτικό συμβούλιο;
– Με βάση αυτά που έχω αναφέρει παραπάνω, ναι είμαι ικανοποιημένος. Βέβαια, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μένουμε στα έως τώρα που έχουμε πετύχει, αλλά προσπαθούμε συνεχώς να φέρνουμε καινούργιες προτάσεις, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των συμπολιτών μας. Κυκλοφορούμε μέσα στην πόλη και στα χωρία μας και αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους.
Ξέρετε, εμείς στο Project σαν παράταξη δεν σκεφτόμαστε να μην κάνουμε προτάσεις μη τυχόν και τις επωμιστεί η δημοτική αρχή. Θέλουμε και κάνουμε προτάσεις προς το συμφέρον του δήμου και των συμπολιτών μας, ώστε να έχουμε ένα δήμο δημιουργικό, δυναμικό και σύγχρονο. Αυτό έχει γίνει και με την πρόταση της ονοματοδοσίας στις οδούς του Πανοράματος, αλλά και των κοινόχρηστων οικοπέδων που πέρασαν επίσημα μέσα από το κτηματολόγιο στην κυριότητα του Δήμου. Έτσι σε έναν οικισμό περίπου 1000 με 1200 κατοίκων, θα μπορούν να γίνουν παιδικές χαρές, αναπλάσεις, κοκ. Τα παραπάνω είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που μπορώ να σας δώσω. Άρα αντιλαμβάνεστε, ότι είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά δεν επαναπαυόμαστε.

«Θα είμαι υποψήφιος εκ νέου με την παράταξη «Project για τη Δράμα», ώστε να μπορέσω και ‘γω με την δική μου γνώση και εμπειρία να βοηθήσω ώστε να κάνουμε τον δήμο μας καλύτερο»

– Η Απλή Αναλογική επιβάλλει την συναίνεση και την συνεργασία. Συνεργάζεστε σε κορυφαία ζητήματα ώστε να μην υπάρχει αδιέξοδο;
– Για να πούμε τα πράγματα ως έχουν. Είχαμε απλή αναλογική στις κάλπες του Μαΐου 2019, αλλά κατόπιν τροποποιήσεων των νόμων, δεν ίσχυσε παντού αυτό, όπως πχ στις επιτροπές του δήμου (οικονομική επιτροπή και επιτροπή ποιότητα ζωής). Έτσι η απλή αναλογική έμεινε μόνο στο δημοτικό συμβούλιο.
Με την στάση μας όμως, έχουμε δείξει ότι δεν φοβόμαστε να συνεργαστούμε για το καλό του δήμου μας και των συμπολιτών μας, αλλά ούτε να συγκρουστούμε με συμφέροντα και καταστάσεις. Όπως έχετε καταλάβει, δεν ασχοληθήκαμε με τα κοινά από κάποιο καπρίτσιο ή επειδή δεν είχαμε τίποτα να κάνουμε. Η παράταξη μας αποτελείτε από άξιους και ικανούς συμπολίτες μας, όλοι τους επαγγελματίες με τις δουλειές τους που δεν είχαν ανάγκη να γίνουν δημοτικοί σύμβουλοι επειδή δεν είχαν κάτι άλλο να κάνουν στην ζωή του. Αυτή θα είναι και οι φιλοσοφία των ανθρώπων που έχουν αρχίσει και πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο μας για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2023.

– Ποια θεωρείτε τα σημαντικότερα προβλήματα στο Δήμο της Δράμας;
– Από που θέλετε να ξεκινήσω….Δυστυχώς τα προβλήματα είναι πολλά και δυστυχώς δεν μπορώ να ιεραρχήσω ποιο ή ποια είναι τα μεγαλύτερα. Ο λόγος είναι ότι σχεδόν όλα είναι πολύ μεγάλα και δυστυχώς δεν δίνονται λύσεις από την δημοτική αρχή. Λυπάμαι που το λέω, αλλά η εμπειρία μου τα τρία χρόνια σαν δημοτικός σύμβουλος, έχει δείξει ότι η δημοτική αρχή δεν έχει κανένα απολυτός σχέδιο. Το μόνο που ξέρει να κάνει η δημοτική αρχή είναι να βάζει φωτογραφίες έργων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που γίνονται από άλλους!
Να ξεκινήσουμε από τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου δεν τις συντηρούν και τις έχουν αφήσει στο έλεος του θεού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κολυμβητήριο και το εθνικό στάδιο. Ευτυχώς που υπάρχου άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τον τόπο και επιτέλους με δικές τους πρωτοβουλίες και χρήματα γίνονται κάποια πράγματα για τον δήμο μας.
Να συνεχίσουμε με την καθαριότητα και τους πάρα πολλούς σπασμένους κάδους. Τόσο δύσκολο είναι να τους αλλάξουν ή να τους πλένουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα;
Να συνεχίσουμε με τα αδέσποτα, ιδίως στα χωρία μας, όπου παίζουν πάρα πολλά παιδιά; Να μιλήσουμε για τους δρόμους, όπου είναι παντού λακκούβες και ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους σπάνε, ώστε να κάνουν εργασίες;
Να αναφερθούμε στην ΔΕΥΑΔ, όπου ακόμη υπάρχουν κοινότητες, συγκεκριμένα του Μαυροβάτου και του Μικροχωρίου, που δεν έχουν συνδεθεί με τον βιολογικό καθαρισμό του δήμου μας; Να μην μιλήσουμε για τις άπειρες διακοπές νερού και το σπάσιμο των αγωγών.
Ξέρετε κ. Ελευθεριάδη, μπορώ να σα απαριθμώ πάρα πολλά προβλήματα εκτός των παραπάνω. Γενικά, δεν χρειάζεται να έχεις κάποια ιδιαίτερη τεχνογνωσία για να μπορέσεις να προλαμβάνεις και να λύνεις κάποια θέματα. Απλά πρέπει να δουλεύεις και να ασχολείσαι. Ότι ακριβώς δεν κάνει η δημοτική αρχή!

«Η παράταξη μας αποτελείτε από άξιους και ικανούς συμπολίτες μας, όλοι τους επαγγελματίες με τις δουλειές τους που δεν είχαν ανάγκη να γίνουν δημοτικοί σύμβουλοι επειδή δεν είχαν κάτι άλλο να κάνουν στην ζωή του»

– Ποιες οι θέσεις και οι προτεραιότητες της παράταξής σας για τον Δήμο Δράμας;
– Για την παρούσα δημοτική περίοδο είναι ξεκάθαρες και ουσιαστικά και είναι αυτές που έχουμε αναφέρει πολλάκις στο δημοτικό συμβούλιο, μέσα από τα δελτία τύπου του γραφείου τύπου της παράταξής μας, μέσα από την ιστοσελίδα σας και από τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μέσα και τηλεόραση.
Για την επόμενη δημοτική περίοδο, δηλαδή από το 2023 έως το 2028, που θεωρούμε ότι θα είμαστε δημοτική αρχή, οι θέσεις θα είναι ξεκάθαρες. Θα συνταχθεί το επόμενο διάστημα το πρόγραμμα μας με όλες τις λεπτομέρειες, όπου θα αναφέρονται όλα.
Ενδεικτικά να σας αναφέρω, ότι θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε έναν δήμο σύγχρονο με όλα τα εργαλεία που μας δίνει η σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Θα θέλουμε αθλητικούς χώρους βιώσιμους, λειτουργικούς και καλό συντηρημένους, ώστε και να χαίρονται να πηγαίνουν οι συμπολίτες μας σε αυτούς. Θα επιδιώξουμε ένα δήμο προσβάσιμο και λειτουργικό για όλους και όλες. Έναν δήμο που θα χαίρεται να μένει κάποιος και όχι να λέει θετικά σχόλια μόνο για τους άλλους δήμους.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι δεν θα θέλουμε να γίνουμε διοίκηση του Δήμου Δράμας και να μην κάνουμε κάτι προς την θετική κατεύθυνση.

– Πώς κρίνετε συνολικά το έργο της δημοτικής αρχής;
– Θα μπορούσα και πραγματικά θα ήθελα να σας απαντήσω θετικά, αλλά δεν βλέπω κάποιο έργο από την δημοτική αρχή. Νομίζω ότι δεν είναι μόνο δικιά μου διαπίστωση αυτή, αλλά το βλέπουμε να το αναφέρουν πάρα πολλοί συμπολίτες μας.
Αν και έχω αναφερθεί αναλυτικά παραπάνω, θα ήθελα απλά να προσθέσω κάτι ακόμη. Ένα έργο που πραγματικά θέλει να κάνει η παρούσα διοίκηση του δήμου μας, που το έχει ξεκινήσει από το 2015-2016, είναι η βιώσιμη αστική ανάπλαση (ΒΑΑ) στην 19ης Μαΐου. Τόσο εγώ, όσο και η παράταξη δεν είμαστε αρνητικοί σε τέτοιου είδους αναπλάσεις. Όμως θα έπρεπε να είχε και να γίνεται με πρόγραμμα. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν προβλεφθεί θέσεις πάρκινγκ για τους κατοίκους της περιοχής. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε χρονοβόρες καθυστερήσεις. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει προβλεφθεί πολύ παραπάνω πράσινο στην εν λόγω περιοχή, όταν η ανάπλαση από το όνομα της το έχει.
Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν κ. Ελευθεριάδη, ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή, δυστυχώς θα είναι στα μάτια και στην συνείδηση των Δραμινών μια αποτυχημένη δημοτική αρχή και ο κ. Μαμσάκος ένας αποτυχημένος δήμαρχος. Με λυπεί πραγματικά που το λέω, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

– Σιγά σιγά μπαίνουμε και σε εκλογικούς ρυθμούς για τις εκλογές του 2023, με έναν νέο εκλογικό νόμο με μεγάλες αλλαγές και πολλές δυσκολίες κύρια στην συγκρότηση ψηφοδελτίων… Πως τα πάτε ως «Project για τη Δράμα» με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου;
– Πράγματι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, ομολογουμένως αρκετά νωρίς σε σχέση με άλλες χρονιές. Ο νέος εκλογικός νόμος απαιτεί να έχει πολλούς υποψηφίους κάθε παράταξη τόσο στο κεντρικό ψηφοδέλτιο, όσο και στις κοινότητες.
Από την δικιά μας την μεριά, δεδομένου ότι υπάρχει η κεκτημένη ταχύτητα του 2019 και σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι αυτής της περιόδου θα είναι πάλι μαζί μας, μας βρίσκει ήδη ένα βήμα μπροστά. Επιπλέον με την προσθήκη αρκετών νέων ατόμων, που πολλοί εξ αυτών ήρθαν από μόνοι τους στην παράταξη μας, μας δίνει την ελπίδα και την πεποίθηση ότι θα συντάξουμε ένα πάρα πολύ αξιόλογο ψηφοδέλτιο, εφάμιλλο αυτού του 2019. Ένα ψηφοδέλτιο νίκης και ελπίδας για τον δήμος μας και όχι ξανά και ξανά με τους ίδιους και τους ίδιους στην διοίκηση.
Ξέρετε κ. Ελευθεριάδη, οι συνδημότες μας έχουν κουραστεί. Δεν μπορούν να βλέπουν πάλι αυτούς που έβλεπαν εδώ και είκοσι τουλάχιστον χρόνια είναι σε διοικητικές θέσεις δημάρχων, αντιδημάρχων, βουλευτών, και να διεκδικούν εκ νέου την διοίκηση. Ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν. Πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι στην διοίκηση με όραμα, πρόγραμμα και διαφορετικό τρόπο διοίκησης. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχουν μόνο οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και η υποψήφια δήμαρχος του Project για την Δράμα.

«Η απερχόμενη δημοτική αρχή, δυστυχώς θα είναι στα μάτια και στην συνείδηση των Δραμινών μια αποτυχημένη δημοτική αρχή και ο κ. Μαμσάκος ένας αποτυχημένος δήμαρχος»

– Η αλλαγή ηγεσίας στην παράταξη δημιούργησε κάποιες αναταράξεις;
– Καμία ανατάραξη. Βέβαια, θυμάστε ότι μόλις ο κ. Τσιαμπούσης είπε ότι δεν θα ξανά είναι υποψήφιος δήμαρχος, διατυμπάνιζαν διάφοροι (όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι….) στην Δράμα, ότι το «το project διαλύεται», ότι «το project δεν πρόκειται να κατέβει στις εκλογές του 2023» και πολλά άλλα.
Σας δηλώνω λοιπόν, ότι το Project για την Δράμα με αυτή την διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου υποψήφιου δημάρχου, βγήκε πολύ πιο δυνατό και ενωμένο από την διαδικασία, ενώ όλες οι άλλες παρατάξεις (παλιές και νέες) αν το είχαν επιχειρήσει, το πιο πιθανό είναι να είχαν διαλυθεί.
Η διαδικασία αυτή λοιπόν ανέδειξε την κα Κιόρτεβε σαν υποψήφια δήμαρχο στις επόμενες εκλογές και ευελπιστούμε και πιστεύομε ότι θα είναι την πρώτη γυναίκα Δήμαρχο Δράμας.

– Εσείς θα είστε πάλι υποψήφιος;
– Κοιτάξτε, δεν σας κρύβω ότι στις δημοτικές εκλογές του 2019, το είχα σκεφτεί πάρα πολύ, τουλάχιστον 5μήνες, αν θα ασχοληθώ με τα κοινά. Ο κύριος λόγος ήταν η καθημερινότητα μου, που είναι πολύ απαιτητική. Βέβαια, η καθημερινότητα μου δεν έχει αλλάξει, αλλά καλό είναι κάτι το οποίο το ξεκινήσαμε με πολύ κόπο και μεράκι, να το προσπαθήσουμε μέχρι τέλους, ώστε να είμαστε η επόμενη διοίκηση στον Δήμο Δράμας.
Οπότε, σας δηλώνων μέσα από αυτή την συνέντευξη ότι θα είμαι υποψήφιος εκ νέου και θα συνταχθώ εκ νέου με την παράταξη μας, ώστε να μπορέσω και γω με την όποια δικιά μου γνώση και εμπειρία να βοηθήσω ώστε να κάνουμε τον δήμο μας καλύτερο.

– Τα προσωπικά πολιτικά σας σχέδια;
– Ξέρετε κ. Ελευθεριάδη, σαν φιλοσοφία στην ζωή μου, μ’ αρέσει να βάζω στόχους. Άλλες φορές μεσοπρόθεσμους και άλλες φορές μακροπρόθεσμους. Όπως ανέφερα και παραπάνω, προς το παρόν προσπαθούμε ώστε να είμαστε η επόμενη διοίκηση στον δήμο μας. Αυτός είναι ο στόχος μας και σε αυτόν πρέπει να δουλέψουμε και να τον διεκδικήσουμε. Μακροπρόθεσμα, αν και έχω κάποιες σκέψεις κατά νου, δεν μπορώ να τις εκφράσω αυτή τι στιγμή και θα μου επιτρέψετε, να μην τις αναφέρω.

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Κ. Ελευθεριάδη, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά που μέσα από την ιστοσελίδα σας πλέον, που μου δώσατε την δυνατότητα να αναλύσουμε το τι συμβαίνει στον δήμο μας και ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση. Να ευχηθώ τόσο σε εσάς προσωπικά, όσο και στους συνδημότες μας να είμαστε πάνω από όλα υγιείς και στους υπόλοιπους συνυποψηφίους άλλων παρατάξεων, να έχουμε μια γεμάτη και εποικοδομητική προεκλογική περίοδο. Μην ξεχνάμε ότι μετά τις εκλογές σε ένα χρόνο, όλοι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα πρέπει να δουλέψουμε ώστε να βγει αυτός ο μητροπολιτικός δήμος από το τέλμα που έχει φτάσει.
Σας ευχαριστώ πολύ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

δεκαεφτά − 6 =

- Διαφήμιση -

Δημοφιλή Εβδομάδας